Nameravam upgrade svog vec skoro zaboravljenog znanja iz ANSI C-a.
Voleo bih da me savetujete u kom pravcu da krenem:
MS Visual C++ X
Borland Powerbuilder X
Interesuju me globalne prednosti i mane navedenih.
Ako si pitao koje je okruženje tehnički superiornije, bojim se da ne znam jer nisam radio sa Borland Builder-om (Power Builder je nešto sasvim drugo). Sa marketinške strane, VC++ je mnogo bolje rešenje - ponuda poslova je daleko veća.
Da, ja se ne sećam da sam negde napomenuo da je MinGW zapravo GCC portovan na Windows platformu.
Ono što je bitno je da MinGW daje native Windows izvršne fajlove, i takođe je bitno da za njega dolazi odličan "frontend" u vidu Dev-C++ integrisanog razvojnog okruženja koje ne mogu da nahvalim :)
koliko ja znam, klijent traži na primer aplikaciju u C++-u. Nisam naleteo da neko kaže "moraš da je radiš u Microsoft Visual Studio-u". A ti i sa mingw-om možeš da koristiš winAPI, FlTK, GTK, wxWindows za GUI.
Nažalost Gorane delimično si u pravu. Uglavnom ljudi kažu tačno na zapadu da traže MSVC programera, kad baš traže MSVC programera. Retko gde ćeš imati da čovek traži C/C++ programera, bez specificiranja... Ovo važi samo za softverske kuće koje su bazirane na Windows-u uglavnom. Onda uvek tačno kažu ko im treba.