Tesko je (bar meni) reći u kojoj je rezoluciji mod od 4 sata kod ShockWave DVD recordera. Koliko je meni poznato i taj mod od 4 sata je dvd format sto znači da ima standardnu rezoluciju za dvd 720x576 a da se kompresija vrši nekom drugom metodom a ne smanjenjem rezolucije. Ali ipak tvoje pitanje me je nateralo da to proverim pre nego sto pokušam ti dam odgovor.
Proveru sam obavio pomoću bs player-a koji na svom displayu prikazuje rezoluciju fajla koji reprodukuje, tako je i bilo sa standardnim snimkom. VOB fajl koji sam pokrenuo (fajl sniman standardnim kvalitetom - 2 sata) imao je rezoluciju 720x576. Proverio sam VOB fajl sniman LP modom (4 sata), na bs player-u je pisala rezolucija 352x576!? da, bas tako, obrnutim redom. Zatm sam proverio VOB fajl koji je sniman modom SLP (super long play 6 sati) bs player je pokazivao istu rezoluciju kao i u prethodnom slučaju 352x576. Predpostavljam da je playeru bila nejasna kompresija odnosno nejasne karakteristike slike pa je tako odreagovao.
Sve u svemu, što se tice kvaliteta slike u raznim modovima imao sam prilike to da proverim na svom tv-u (ekran 72) i mogu reći da je u LP modu (4 sata) lošiji kvalitet slike teško uočljiv dok je u modu SLP primetna razlika u kvalitetu ali je slika i dalje dosta dobra (otprilike na nivou vhs kvaliteta).
Zanimljiva je još jedna svar, informacije o veličini fajlova u VIDEO_TS folderu, kod dvd snimka u SLP modu (6 sati) pokazuju da je ukupna veličina tih fajlova blizu 9 GB sto je nemoguće obzirom da je korišćen medij, jednoslojni DVD.

Re: Nov dvd recorder samo 150 eur