Želim da moja slika bude plava u pozadini. Na tu plavu pozadinu treba da se ukucava bijelitekst slovo po slovo.
Pozadina brovsera je bijela. Kada se ispisuje bijeli tekst on se ne vidi. Ako slici dodam plavu pozadinu bijela slova će se vidjeti. (bijelo se ne vidi na bijelo, bijelo se vidi na plavo) Problem je što ja ne mogu da zadržim plavu pozadinu. Ona se izgubi, a samim tim se ne vidi ni tekst koji bi se po njoj. Pitanje je kako da zadržim plavu pozadinu na slici dok se tekst upisuje.
Primjer:
Radim u Photoshopu CS. Izaberem veličinu. Na prvi layer dodam željenu plavu boju kao pozadinu. Sad pravim onoliko layera koliko slova ima u mojoj rečenici (želim da se tekst upisuje slovo po slovo). Na svaki layer dodajem po jedno slovo. Ako izbrišem vidljivost prvog layera onda ostaju samo bijela slova. Čim dodam plavu pozadinu tekstu u X layeru, photoshop mi sam pravi novi layer što je i moj suštinski problem.
Ja sam uspio da na bijelu pozadinu dodam plava slova. I to normalno funkcioniše. (tekst se normalno ispisuje slovo po slovo i sve se jasno vidi)
Toliko smo sitni sa svim tim zlim u sebi, još manje ikome bitni. - Montenigersi