Gde ste drugovi?

Opet vas dvojica u akciji. Sad cu ja da kazem ono sto mi je na umu pa vi onda nastavite ako imate nesto protiv. Postoji dosta firmi u Tajvanu i Kini koje prave maticne ploce. Postoje proizvodjaci vanserijskih maticnih ploca poput Tyan-a i SuperMicro-a. Najvece 3 firme su Asus, MSI i Gigayte pa prema tome imaju i najvise fabrika, sada vec po celoj Kini, koje proizvode maticne ploce raznih kategorija (od najgorih do njaboljih ploca). Posle toga slede ECS (pravi neke Abit-ove ploce a nije dovoljno zastupljen kod nas), Foxccon (ovde skoro da ga nema u ponudi a pravi i neke Intelove ploce) i jos neke, dok Abit, EPoX i DFI kao i gomila drugih spadaju u manje firme sa znatno manjom prodajom nego Asus, MSI i GigaByte. To kazem jer kada proizvodjaci chipset-ova (Intel, ATI, nVidia, VIA, SiS...) naprave neki novi chipset prve tajvanske firme koje ga dobiju radi ugradnje u neku novu maticnu plocu ili graficku karticu su upravo ove 3 najvece firme Asus, GigaByte i MSI. Tek kada se ti chipset-ovi isporuce najvecim firmama, tada svoj deo dobijaju firme poput Abita (koga inace potstapa vec pomenuti ECS), EPoX-a i DFI-a. Uz duzno postovanje prema tim malim firmama koje se svojski trude da proizvedu sto fleksibilnije i sto bolje proizvode jer bi bez takvih proizvoda izgubile takve ciljne grupe kao sto su overclockeri brzo propale, ja mislim (moje subjektivno misljenje) da je barem jednom normalnom useru uvek veca sigurnost ako kupi solidnu maticnu plocu od pomenute 3 najvece Tajvanske firme. Nemaju svi korisnici ambicije da teraju masine do maksimuma. Neki jednostavno zele racunar koji ce da radi brzo i stabilno u granicama normale (prema specifikacijama). A ja vas dvojicu pitam sta fali Asus-ovim, MSI-evim i Gigabyte-ovim plocama sto se tice overclocka? Ja sam i na njima ekstreno klokovao masine a pogotovu na nekim MSI-evim plocama.
Open-mindedness is considered a virtue, and true open-mindedness is, but don’t be so open minded that your brains fall out...
...It's not enough to simply not be so open minded that your brains fall out. It is equally important to have adequate bullshit deflectors in place so that the unscrupulous don't just fill your wide open mind with lies and nonsense.