Nego, Vexi - da li to znaci da ce performanse Telekomovog ISP resenja biti uvek bolje od performansi ostalih ISP-ova, jel telekom moze i da nesto uradi pa da uspori transport paketa na relaciji SMIN->ISP?
pa to ti covek i kaze da je pitanje kako ce raditi jer dosadanji njihov Yupak maltene da uopste nije ni radio kako treba :).
a ne znam zasto bi usporavao transport paketa ..tj nece on namerno da usporava nego ce to da se usporava zato sto niko to ne podesi kako treba.
nego , pazi ja sam pricao sa 'nekima' iz telekoma i oni su to meni malo drukcije objasnili ... mada su to obicno ljudi iz prodaje :) tako da mozda nisu znali ..
ali koliko sam razumeo njihov sektor za strategiju i razvoj planira da namerno ponudi internet uz smin mrezu cisto da bi iskoristili njihov kapacitet interneta.
A da to pritom bude jeftinije nego da uzmes bez interneta.
A drugo sada ce da puste i obicne IDSN primarne tako da nema zime vise za linije. I onda ce da budne svega.
Svako ko hoce da se bavi ISP-om imace dve varijante:
- Da kupi svoje ISDN-ove i da ih nakaci na svoj sistem prenosa do sebe i da onda postavi svoje acces servere i da rutira kuda sta hoce (kao svi do sada)
ili da. ..
- Kupi linije u SMIN mrezi i da onda to rutira na telekomov internet ali da maltene nista nema od ulaganja i da na brzaka dobije 500-600 linija u celoj srbiji.
Smin mreza je u prednosti ali ni "staromodni" nacin nije losh :)
eto toliko
USA Phone +1 347 562 7151