Imam plocu asus a7n8x-x i procesor AMD sempron(tm)2500+ i 512 memorije ne znam koje , e sada me zanima dali da trbam da menjam neki dzamper ili moze sve iz biosa da se uradi ako moze neka pomoc posto sam u ovome skroz nov HVALA
Da li ti hoces da overklokujes procesor.
Posto si nov u svemu ovome bolje za pocetak nemoj nista da diras.
Upoznaj se prvo teorijski sa svim stvarima koje te interesuju,a onda naknadno uz neciju pomoc pocni sa eksperimentisanjem.
Ako znash kako radi i koliko puta ide fsb u jednom,da ga nazovem, 'taktu' do zadnje efektivne vrednosti i ako znash shta znachi 'double data rate' kod memorija onda ti nasha pomoc ne treba,nego se prekrsti i upadaj u BIOS!
.....nadam se da imash garanciju na taj komp.....
[Ovu poruku je menjao musicmaster dana 19.10.2005. u 16:59 GMT+1]
Za pocetak ( iz BIOS-a ) probaj da dizes FSB.Sa trenutnih 166 MHz idi u malim koracima navise pa vidi do koje granice sve stabilno radi pri punom opterecenju procesora.
Nisam siguran kako stvari stoje na toj ploci jer nemam uputstvo.
Da li ona ima dzampere za podesavanje FSB ?
Da li je takt memorije vezan za takt procesora ( sinhroni-asinhroni rad ) ?
Da ima dzamper koji mi stoji na 1-2 i radi na 400 ili 333 ili 233 tako pise u uputstvu i moze da stoji na 2-3 a onda radi samo na 200mhz a nezanm gde da procitam dali radi asinhrono ili to drugo Mnogo vam hvala na svim odgovorima jos nisam nista uradio
dzamper free prvo.onda manual na brzinu procesora pa fsb malo po malo na gore mozda imas problem procesor ti je zakljucan dodjes do odredjedjenog fsb i neide dalje mozda da promenis procesor.