Citat:
Mikky je napisao:
3.
da li je moguce da po potrebi konzolu prebacujem u vise/manje rezolucije tj veci/mani broj redova i kolona
ovo mi nekad treba kad npr programiram nesto pa mi je ekran mali da stane ceo kod po duzini....sa vecim brojem redova i kolona bilo bi sve preglednije
Predpostavljam da bi ti bilo najbolje kada bi ubacio podrshku za
linearni frame buffer. Zavisi koju distribuciju imash i koji kernel, jer ovi malo stariji ne podrzavaju... cinimi se da pocinje od 2.2.16 (sve u svemu slack 7.1 ga podrzava). Ukoliko imash
slackware 7.0 ili 7.1 onda mozesh da namestish pri instalaciji tako shto cesh u toku instalacije izabrati rucno podeshavanje lilo.conf-a....
Ako imash neku drugu prvo proveri dali u /dev diru imash osam fajlova fb0....fb7. Ako ih imash dovoljno je da rucno editujesh lilo.conf i ubacish liniju
vga = 7 (najbolje performanse). Ako nemash tih osam fajlova onda probaj da na sistemu nadjesh progy zvan
fbset . Ako nemash ni njega, onda idi na neki ftp i skini ga (imash na redhat.com).
Tolko od mene za sada, ako ti treba josh neshto pitaj. U medjuvremenu sam zaboravio link na linuxdoc, al imash vishe o tome u dokumentaciji kernela (necesh saznati nishta mnogo vishe od ovog shto sam ti ja reko)
Ivan Tanasic - Autoexes
>cd pub
>more beer