Zdravo. Opet pocetnik :(
Prvo nije mi bas jasno u NetStumbleru, ima signal+ i signal, kao i SNR+ i SNR.
Ovako: signal+ je od -80 do -85% (uvek stoji na nekoj od ovih vrednosti konstantno), a signal od -82 do -94% i oscilira.
SNR je od 9 do 20 (i stalno oscilira), a SNR+ stoji cini mi se na maksimumu koji je SNR postigao.
Shvatam da je bitno da je signal i signal/sum budu sto vece vrednosti, ali nemam iskustva sa tim, pa da li da se jos trudim oko antene ili je ovo dovoljno?
Noise je stalno na -100, a speed je 11Mbs, sto je valda o.k. posto se radi o b mrezi.
Meni ne treba brzina veca od 512k.
Jos malo: dobro, ako je to recimo dovoljan signal, to je signal koji ja hvatam sa AP-a, koji je valda 100mW i tu je na oko 1km. Da li nekako mogu da proverim, a pre nego sto se pretplatim na provajdera, a jos nisam ni odabrao koga cu, da li MOJA KARTICA moze da dobaci signal, posto samo to sto ja imam signal sa AP-a ne znaci da cu moci da uspostavim vezu? Zar ne?
A zbog toga sto sam stavio mozda predugacak kabl (15m), pa koliko shvatam problem moze biti da kartica progura signal kroz sav taj kabl sa sve gubitcima do antene, pa koliko ce snage tu da ostane..
Dakle da li sada mogu da uradim nesto vise sem tog nivoa signala u NetStumbleru?

Da li je ovo dovoljan signal i SNR za konekciju ??