Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Microsoft: dobri ili losi momci?

[es] :: Advocacy :: Microsoft: dobri ili losi momci?

Strane: < .. 1 2 3

[ Pregleda: 3499 | Odgovora: 45 ]

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

mkdsl
Šabac

Član broj: 28910
212.62.46.*

icon Re: Izgleda da nisam jedini...26.06.2005. u 15:08
Citat:
Dakle, velike kompanije su imale veoma neuspesne ekskurzije na Linux

...

Citat:
Kompanije u Wall Streetu su nekada koristile Linux samo kao fajl ili printer server, ali danas Linux u ovim firmama obavlja i druge, kritične zadatke vezane za finansije i procesiranje osetljivih informacija. Porast korišćenja Linuxa na Wall Streetu je nastao zahvaljujući tehnološkoj zrelosti i opštoj prihvaćenosti, kao i vrednim radom Open Source promotera. Najbolji primer je firma Brown Brothers Harriman & Co. koja je pre dve godine započela prelazak na Linux. Pre toga su koristili nekoliko operativnih sistema, uključujući z/OS, OS/400, Unix i Windows, ali masovnim dodavanje servera u toku 2003. godine ova kompanija je uvidela sve prednosti Linuxa u pogledu bezbednosti i stabilnosti. Zaista je čudno da u isto vreme Privredna komora Srbije preporučuje upotrebu Windowsa u svom nedavnom obaveštenju (prosleđenom mailom od strane Direct Linka) vezanom sa legalizaciju softvera.

Citat:
Finski proizvođač mobilnih telefona je odlučio da otvori razvojni centar u Brazilu koji će se baviti razvojem softvera otvorenog koda namenjenog mobilnim telefonima. Nokia je angažovala 100 programera na razvoju Linux, Java i Symbian aplikacija u novom razvojnom centru koji će biti integrisan u Nokia tehnološki institut i to u Recifeu, Manausu i Braziliji. Nokia je ovaj put izabrala Brazil zbog veoma jake podrške i prihvatanja koje GNU/Linux ima u ovoj zemlji. "Brazil nam je dao jasnu demonstraciju da je otvoreni kod ispravan put i da je imao veoma važan psihološki efekat", rekao je Fernando Terni, predsednik Nokia Brazila.

Citat:
Pošto se troškovi elektronskih komponenti u automobilima kontinuirano uvećavaju, pojedini proizvođači baziraju svoju konkurentnost uvođenjem Linuxa, besplatnog operativnog sistema. MontaVista Software, mala kompanija iz Kalifornije pravi aplikacije na bazi Linuxa namenjene uređajima u automobilima. Pored softvera za automobile, ova kompanija proizvodi i aplikacije za tržišta medicine i industrije uopšte. Automobilska industrija bira Linux zbog pouzdanosti i nižih troškova. Tržištu automobila pristupila je i National Scientific Corp. iz Arizone, koja nudi mobilne senzore po nazivu Travado, a koji omogućavaju praćenje automobila u pokretu u realnom vremenu, kao i video transmisiju preko GSM ili WiFi sistema. Naravno i ovaj softver radi na bazi Linuxa.

Izvor

Jesam li ja lepo rekao da ce ameri da voze Daewoo-e sa Linux-based GPS-om?

[Ovu poruku je menjao mkdsl dana 26.06.2005. u 16:15 GMT+1]
If it weren't for the users, sysadminning would be easy.
26.06.2005. u 15:08 

neetzach
Nemanja Lukic
Sun Microsystems
Iberija

Član broj: 4825
*.adsl.dial-up.cz.

Jabber: neetzach@jabber.sk
Sajt: www.sun.com

icon Re: Izgleda da nisam jedini...26.06.2005. u 16:06
Kakve to ima veze sa Adobeom, Corelom, Macromediom i graficarima? Izvadio si mi recenicu iz konteksta. Ja sam pricao o portovanju FrameMakera, PhotoPainta i Freehanda na Linux.
What I hear, I forget. What I see, I remember. What I do, I understand. What I screw up, I
master.
26.06.2005. u 16:06 

caboom
Igor Bogicevic
bgd

Član broj: 255
*.montgomery.com.

icon Re: Izgleda da nisam jedini...27.06.2005. u 14:26
Citat:
mkdsl
Kompanije u Wall Streetu su nekada koristile Linux samo kao fajl ili printer server, ali danas Linux u ovim firmama obavlja i druge, kritične zadatke vezane za finansije i procesiranje osetljivih informacija. Porast korišćenja Linuxa na Wall Streetu je nastao zahvaljujući tehnološkoj zrelosti i opštoj prihvaćenosti, kao i vrednim radom Open Source promotera. Najbolji primer je firma Brown Brothers Harriman & Co. koja je pre dve godine započela prelazak na Linux. Pre toga su koristili nekoliko operativnih sistema, uključujući z/OS, OS/400, Unix i Windows, ali masovnim dodavanje servera u toku 2003. godine ova kompanija je uvidela sve prednosti Linuxa u pogledu bezbednosti i stabilnosti. Zaista je čudno da u isto vreme Privredna komora Srbije preporučuje upotrebu Windowsa u svom nedavnom obaveštenju (prosleđenom mailom od strane Direct Linka) vezanom sa legalizaciju softvera.

ovaj... pazi 'vako, ja trenutno radim u "wall street-u" (sirok termin, u pitanju je ulica), ali ako referiras na stock market on je kompletno na sun/ibm (non-linux ibm) resenjima, a ja vise ne mogu da zivim od prokletih sun reklama oko office-a i novih ugovora koje su potpisali sa stock market-om u kooperaciji sa amd-om.
stvarnost izgleda drugacije kada je gledas iz blizine, a ne iz slashdot realm-a.

[Ovu poruku je menjao caboom dana 27.06.2005. u 15:27 GMT+1]
27.06.2005. u 14:26 

Ivan Dimkovic
Ivan Dimkovic
Vice President - Product and Business Development, Ci..
EU

Administrator
Član broj: 13
*.yubc.net.

Sajt: www.linkedin.com/in/ivand..

icon Re: Izgleda da nisam jedini...27.06.2005. u 14:30
Citat:

Zaista je čudno da u isto vreme Privredna komora Srbije preporučuje upotrebu Windowsa u svom nedavnom obaveštenju (prosleđenom mailom od strane Direct Linka) vezanom sa legalizaciju softvera.

Hehe - naravno i ekstrapolacija jednog use-casea neke firme na Wall Street-u na celu PKS i potrebe industrije je savrsen primer GNU/Slashdot logike ;-)

Nije ni cudo sto posle GNjurci traze da im se plati doktor.
27.06.2005. u 14:30 

axez

Član broj: 1021
*.pat-pool.nsad.sbb.co.yu.

icon Re: Izgleda da nisam jedini...27.06.2005. u 23:22
Citat:
Ivan Dimkovic: Nije ni cudo sto posle GNjurci traze da im se plati doktor.

Mozes ti i bolje od toga Ivane...:)
27.06.2005. u 23:22 

henrik
Nebojša Kuzmanović
Ogilvy&Mather
Beograd

Član broj: 13843
*.yubc.net.

icon Re: Microsoft: dobri ili losi momci?28.06.2005. u 12:15
[quote=Palma]Jeeeste, kako da ne, baš će sad prepress studiji masovno da pređu na Linux, tu je inercija takva da je to neverovatno - ljudi su toliko oprezni i nepoverljivi i ne pada im na pamet da menjaju platformu tek tako. Za njih se zna - ili Mac ili Windows. Kakav crni Linux, pa sve i da Adobe izbaci Photoshop, Illustrator, Indesign i Acrobat ko bi bio lud da pređe - zar da se odreknu komfora koji imaju na Mac-u i Windows-u zarad uštede 80 evra, koliko košta XP Home? Šta dobijaju - Linux OSu čija je hardverska podrška jadna i nedovršen i bagovit GUI gde će morati da kompajliraju ovo-ono i da šteluju conf fajlove!? Priprema za štampu je ozbiljan posao, nije to za***ancija, pa ako nešto ne radi: "Nema veze, pročeprkaću noćas netom, naći ću valjda neko rešenje po forumima, i sredićemo sutra".

Fuckin Word. U petak sam se petljao sa fajlom od 1.2 giga na par PCa i Mekova, preznojio se kao konj da ga sredim da ode do 8 uveče u štampariju, mislim da bi mi baš prijala podešavanja conf fajlova u tim veselim trenucima.

A ovo što vidim da pišu ovde o GIMPu i sličnim kvaziprogramima za grafiku na Linuxu tipa Inkscape, Scribus itd, to nema veze sa vezom. GIMP u rangu PS 5? To može da kaže neko ko se u životu nije bavio grafikom, osim povećavanja nosa na svojoj fotki uslikanoj mobilnim telefonom. GIMP ne može da prismrdi PS 3 u najboljem slučaju. O Inkscapeu kao zameni za AI ili FH ili čak Corel neću ni da pričam. Ljudi, držite se svojih hobističkih podešavanja sistema i ostalih fetiša u 4 ujutru, ok, ja se profesionalno bavim pripremom za štampu, ne zanimaju me za***avanja, volim da je mašina ready steady kad sednem za nju zato što će meni neko da sedne na glavu (i novčanik, da ga spljošti) u suprotnom.

[Ovu poruku je menjao henrik dana 28.06.2005. u 13:16 GMT+1]
%%pinball fantasies

DizajnZona
28.06.2005. u 12:15 

[es] :: Advocacy :: Microsoft: dobri ili losi momci?

Strane: < .. 1 2 3

[ Pregleda: 3499 | Odgovora: 45 ]

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.