Zanima me sa cim moze da se premaze membrana zvucnika, ne zbog estetike, mada lepo izgleda kad vidite bele membrane, vec zbog starosti odnosno ako je dugo upotrebljivana membrana-zvucnik verovatno gubi od svoje elasticnosti-postaje kruta-sunce suv vazduh toplota itd ili postaje meka od vlage, znaci menjaju joj se i zvucne perfomanse, kako se moze zastititi membrana od svega toga-iskljucivo mislim na papirnate membrane, dali je moguce silikonom u sto tanjem slojem naneti na membranu, pa na taj nacin zastititi je od vlage-a silikon je prilicno otporan na temperaturu,vlagu, elastican je, a cilj mi je da na novim zvucnicima, ako je moguce sniziti donji frekventni opseg recimo sa 40 na 35Hz ili nize do 30Hz, ako je to moguce, e sad dali bi moralo da se promeni i vesanje zbog otezalosti membrane, dali je glupa ideja sa silikonom, znam da neke firme dupliraju membrane-lepe jednu za drugu i ojacavaju vesanje i na taj nacin dobijaju zvucnik sa nizim donjim opsegom, moze li to na neku drugi nacin?
Covek se uci dok je ziv, pa opet lud umre.

Sa cim moze da se premazuje membrana zvucnika?
Re: Sa cim moze da se premazuje membrana zvucnika?
Re: Sa cim moze da se premazuje membrana zvucnika?