Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Otvoren konkurs za dodelu subvencija za samozaposljavanje

[es] :: Vodič za posao :: Otvoren konkurs za dodelu subvencija za samozaposljavanje

Strane: 1 2

[ Pregleda: 36866 | Odgovora: 26 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

Davor Vlajkovic

Član broj: 24486
Poruke: 2795
*.neobee.net.Profil

icon Otvoren konkurs za dodelu subvencija za samozaposljavanje07.06.2005. u 14:32 - pre 158 meseci
NACIONALNA SLUŽBA ZA ZAPOŠLJAVANJE RASPISUJE KONKURS ZA DODELU SREDSTAVA ZA SUBVENCIJU ZA SAMOZAPOŠLJAVANJE NEZAPOSLENIH LICA ZA 2005. GODINU

1. POZIV

U skladu sa Zakonom o zapošljavanju i osiguranju za slučaj nezaposlenosti ("Sl. g lasnik RS", br. 71/03 i 84/04) i Pravilnikom o načinu i postupku za ostvarivanje prava na subvenciju za samozapošljavanje ("Sl. g lasnik RS", br. 07/04 i 40/05 ), člana 74. i 81. Pravilnika o uslovima i načinu ostvarivanja prava i obaveza lica koja traže zaposlenje Nacionalne službe za zapošljavanje ("Sl. glasnik RS", br. 61/04 i 32/05 ), člana 10. Pravilnika o korišćenju sredstava NSZ ("Sl. glasnik RS", br. 88/04 i 32/05), Nacionalna služba za zapošljavanje raspisuje Konkurs za dodelu subvencija za samozapošljavanje.

2. OPŠTI USLOVI

Program za dodelu subvencije za samozapošljavanj e namenjen je nezaposlenim licima sa evidencije Nacionalne službe za zapošljavanje, koja svojim interesima i sposobnostima mogu obezbediti uslove za sopstveno zapošljavanje osnivanjem preduzeća, radnje, agencije, poljoprivredn o g gazdinstva ili drugih oblika poslovnog organizovanja, kao i nezaposlenima koji udruživanjem sa više nezaposlenih lica stvaraju uslove za zapošljavanje osnivanjem preduzeća, radnje, agencije ili drugih oblika preduzetničkog udruživanja.

Subvencija za samozapošljavanje odobrava se za novoregistrovane delatnosti i poljoprivredna gazdinstva, u sledećem iznosu:

150.000 dinara - za nezaposlena lica do 27 godina života;
130.000 dinara - za nezaposlena lica sa invaliditetom;
110.000 dinara - za nezaposlene samohrane roditelje, odnosno n e zaposlena oba roditelja;
100.000 dinara - za korisnike novčane naknade;
90.000 dinara - za nezaposlena lica starija od 50 godina života;
80.000 dinara - za ostala nezaposlena lica.

Obaveza podnosioca zahteva kome je odobrena subvencija za samozapošljavanje je da, najkasnije u roku od 60 dana od dana donošenja odluke, registruje delatnost u skladu sa priloženim biznis planom i zaključi ugovor sa NSZ, nakon čega sledi isplata subvencije. Korisnik sredstava je u obavezi da u roku od 60 dana od dana prenosa sredstava, namenski uloži sredstva i dostavi dokaz o tome, obezbedi da registrovanu delatnost obavlja najmanje 2 godine od dana osnivanja i dostavi dokaz o uplati doprinosa za obavezno socijalno osiguranje po osnovu obavljanja registrovane delatnosti.

Ukoliko se više nezaposlenih udruže i podnesu zahtev za odobravanje subvencije za samozapošljavanje, osim za osnivanje zadruge i poljoprivrednog gazdinstva, svaki pojedinačno ostvaruje pravo na subvenciju. U ovakvim slučajevima podnosi se jedan zahtev sa jednim biznis planom koji sadrži podatke i potpise svih lica koja žele da se udruže.

Nezaposlena lica sa invaliditetom mogu da ostvare, osim dodele subvencije i pravo na učešće u finansiranju zarade u trajanju od 12 meseci ili subvenciju doprinosa za obavezno socijalno osiguranje koji se isplaćuju na teret poslodavca u trajanju od 36 meseci u skladu sa opštim aktima NSZ.

3. USLOVI ZA ODOBRAVANJE SREDSTAVA

Da je poslovni program (biznis plan) ekonomski opravdan i da obezbeđuje povećanje zaposlenosti.
Ukoliko je podnosilac zahteva koristio sredstva po programu samozapošljavanja preko NSZ, neophodno je da je ista realizovao u skladu sa ugovornom obavezom, kao i da je istekao period od najmanje 5 godina od dana odobravanja sredstava.
Da podnosilac zahteva nije koristio jednokratnu novčanu naknadu po socijalnom programu Vlade Republike Srbije.

4. ZAHTEV ZA DODELU SREDSTAVA

Nezaposleno lice podnosi zahtev sa potrebnom pratećom dokumentacijom , lično ili putem pošte , organizacionoj jedinici Nacionalne službe za zapošljavanje prema mestu obavljanja delatnosti.

Podnosilac zahteva za dodelu subvencije za samozapošljavanje dostavlja sledeću dokumentaciju:

popunjen zahtev na tipskom obrascu NSZ ;
izvod iz evidencije nezaposlenih sa naznakom: " SAMOZAPOŠLJAVANJE";
popunjen biznis plan na tipskom obrascu NSZ ;
dokumentacija kojom nezaposleno lice dokazuje svoj poseban status u momentu podnošenja zahteva:

1. Za nezaposlena lica sa invaliditetom:
- rešenje o vrsti i stepenu invalidnosti od strane PIO sa procenjenom radnom sposobnošću ili
- diploma o završenoj specijalnoj školi ili
- nalaz specijalista o urođenoj ili stečenoj invalidnosti.

Nezaposlena lica sa invaliditetom obavezno dostavljaju nalaz i mišljenje o procenjenoj radnoj sposobnosti za obavljanje delatnosti čije se registrovanje planira.

2. Za nezaposlene roditelje: izvod iz evidencije nezaposlenih za oba supružnika, izvod iz matične knjige venčanih i izvod iz matične knjige rođenih za decu.

3. Za samohrane roditelje podnosi se: dokaz o bračnom statusu i izvod iz matične knjige rođenih za decu.

4. Za korisnike novčane naknade: pravosnažno rešenje o ostvarenom pravu na novčanu naknadu .

Podnosilac zahteva može pohađati besplatnu edukativnu obuku "Kako započeti sopstveni biznis", u organizaciji NSZ.
Obrazac zahteva i obrazac biznis plana mogu se dobiti u najbližoj organizacionoj jedinici NSZ ili preuzeti u pdf formatu:

http://www.rztr.co.yu/obrasci/Z.SZ.%20OBRAZAC%20ZAHTEVA%20SZ.pdf
http://www.rztr.co.yu/obrasci/BP-SZ%20BIZNIS%20PLAN%20SZ.pdf

Nepotpuna i neblagovremeno dostavljena dokumentacija neće se uzimati u razmatranje.

5. NAMENA SREDSTAVA

Subvencija za samozapošljavanje namenjena je za opremanje radnog mesta i stvaranje uslova za rad, i to za: nabavku osnovnih sredstava, sirovina, repromaterijala i rezervnih delova potrebnih za realizaciju programa i/ili adaptaciju poslovnog prostora.

6. PRIORITETI ZA DODELU SREDSTAVA

U skladu sa finansijskim mogućnostima i programom rada NSZ za 2005. godinu vršiće se rangiranje i selekcija podnetih zahteva, na osnovu utvrđenih kvota za svaku filijalu NSZ, bodovanjem svakog podnetog zahteva na osnovu utvrđenih kriterijuma:

- 5 bodova : nezaposlena lica sa invaliditetom, nezaposlena lica koja se nalaze na evidenciji NSZ duže od 24 meseca, nezaposlena lica sa VIII stepenom stručne spreme.
- 4 boda : nezaposlena lica do 27 i 50 i više godina života, nezaposleni roditelji i samohrani roditelj, korisnik novčane naknade kome je preostali period prava na novčanu naknadu preko 12 meseci, nezaposlena lica koja se nalaze na evidenciji NSZ 12-24 meseca, nezaposlena lica sa VII step enom stručne spreme.
- 3 boda: nezaposlena lica koja se nalaze na evidenciji nezaposlenih NSZ od 6-12 meseci, korisnik novčane naknade kome je preostali period prava na NN 6-12 meseci, nezaposlena lica sa VI stepenom stručne spreme, proizvodni i izvozno orijentisani programi, proizvodno zanatstvo i stari zanati.
- 2 boda: nezaposlena lica koja se nalaze na evidenciji nezaposlenih NSZ od 1-6 meseci, korisnik novčane naknade kome je preostali period prava na NN od 3-6 meseci, nezaposlena lica sa III , IV i V stepenom stručne spreme, programi u oblasti poljoprivrede.
- 1 bod : nezaposlena lica koja se nalaze na evidenciji nezaposlenih NSZ do 1 mesec, nezaposlena lica-žene, nezaposlena lica sa I i II stepenom stručne spreme, korisnik novčane naknade kome je preostali period prava na novčanu naknadu do 3 meseca, programi u oblasti turizma i uslužnog zanatstva.

Bodovanje zahteva za dodelu subvencije koji se odnosi na udruživanje 2 ili više nezaposlenih lica se vrši kumulativnim iskazivanjem u ukupnom zbiru za konkretan zahtev na posebnoj rang listi.

Ukoliko više zahteva ima isti broj bodova, prednost kod odobravanja subvencije će imati oni podnosioci zahteva koji se nalaze duži period na evidenciji nezaposlenih NSZ.

7. DONOŠENJE ODLUKE

Odluku o odobravanju subvencije za samozapošljavanje donosi direktor Filijale Nacionalne službe za zapošljavanje u skladu sa dinamikom priliva sredstava za ovu vrstu programske aktivnosti.

Na osnovu odluke direktora filijale NSZ o dodeli subvencije za samozapošljavanje, zaključuje se ugovor, najkasnije u roku od 90 dana od dana donošenja odluke, kojim se uređuju prava i obaveze podnosioca zahteva i Nacionalne službe za zapošljavanje. Podnosioci zahteva kojima je odobrena subvencija za samozapošljavanje, do momenta potpisivanja ugovora moraju samostalno ili udruživanjem početi obavljanje delatnosti.

Prilikom potpisivanja ugovora, potrebno je dostaviti:

- rešenje o osnivanju preduzeća, radnje ili drugog oblika organizovanja;
- fotokopije dokaza o zapošljavanju;
- sredstva obezbeđenja realizacije ugovornih obaveza (menica sa dva žiranta);
- fotokopiju kartona deponovanih potpisa ili kartice sa brojem tekućeg računa;
- fotokopiju rešenja o PIB-u;
- fotokopiju lične karte podnosioca (za udruživanje podnosilaca) zahteva.

Konkurs je otvoren od 07.06.2005. - 21.06.2005. godine.

Sve dodatne informacije mogu se dobiti u najbližoj organizacionoj jedinici Nacionalne službe za zapošljavanje.

Izvor: http://www.rztr.co.yu/konnac.htm
 
Odgovor na temu

Davor Vlajkovic

Član broj: 24486
Poruke: 2795
*.dialup.neobee.net.Profil

icon Re: Otvoren konkurs za dodelu subvencija za samozaposljavanje18.06.2005. u 22:24 - pre 158 meseci
Nacionalna sluzba za zaposljavanje produzila je rok do kojeg nezaposleni mogu konkurisati za bespovratna sredstva za samozaposljavanje, receno je "Blic"-u u NSZ. Prvobitno je kao poslednji dan za konkurisanje bio odredjen 21. jun, a sada je rok produzen do 24. juna, s tim sto je i nezaposlenima koji su dobili otpremnine po socijalnom programu Vlade Srbije data mogucnost da konkurisu za subvencije.
 
Odgovor na temu

bakara
nBGd

SuperModerator
Član broj: 40157
Poruke: 14073Profil

icon Re: Otvoren konkurs za dodelu subvencija za samozaposljavanje30.06.2005. u 14:37 - pre 158 meseci
Da ne bi ove teme koju sam pratio preko wap-a na wc solji, zamalo da propustim poslednji rok....ali stigao sam
Hvala ti Davore Vlajkovicu
Nažalost i kazna stvara naviku!
Nažalost i kazna izgrađuje stav!
 
Odgovor na temu

Davor Vlajkovic

Član broj: 24486
Poruke: 2795
*.biz
Via: [es] mailing listeProfil

icon Re: Otvoren konkurs za dodelu subvencija za samozaposljavanje30.06.2005. u 17:33 - pre 158 meseci
>
Drago mi je da sam ti pomogao. Javi rezultate :)
 
Odgovor na temu

bakara
nBGd

SuperModerator
Član broj: 40157
Poruke: 14073
Via: [es] mailing listeProfil

icon Re: Otvoren konkurs za dodelu subvencija za samozaposljavanje01.07.2005. u 15:38 - pre 158 meseci
Mozda je moj post zvucao ne ozbiljno, ali je situacija bila krajnje
ozbiljna...
Zna li se kada ce rezultati konkursa?--
Using Opera's revolutionary e-mail client: http://www.opera.com/mail/
Nažalost i kazna stvara naviku!
Nažalost i kazna izgrađuje stav!
 
Odgovor na temu

Davor Vlajkovic

Član broj: 24486
Poruke: 2795
*.dialup.neobee.net.Profil

icon Re: Otvoren konkurs za dodelu subvencija za samozaposljavanje04.07.2005. u 03:16 - pre 157 meseci
Vreme potrebno za donosenje odluka o (ne)dodeljivanju sredstava je ~30 dana ==> krajem jula / pocetkom avgusta.
 
Odgovor na temu

simonzec
kg

Član broj: 60415
Poruke: 378
217.26.66.*Profil

icon Re: Otvoren konkurs za dodelu subvencija za samozaposljavanje05.07.2005. u 00:25 - pre 157 meseci
Po mojim izvorima,sledeci termin za dodelu subvencija je vec pocetkom septembra.Naravno zavisi od kolicine novca koje drzava obezbedi....
WWW.SUMADIJSKICVET.COM - klaster SUMADIJSKICVET -Kragujevac
 
Odgovor na temu

Davor Vlajkovic

Član broj: 24486
Poruke: 2795
*.dialup.neobee.net.Profil

icon Podneto 2.155 zahteva za subvencije za samozapošljavanje13.07.2005. u 00:40 - pre 157 meseci
Nacionalna služba za zapošljavanje Srbije saopštila je da je na konkurs za dodelu subvencija za samozapošljavanje u iznosu od 80.000 do 150.000 dinara stiglo 2.155 zahteva.

Kako je saopšteno, Nacionalna služba trenutno može da dodeli oko 8,6 miliona dinara donacija za pokretanje sopstvenog posla, što je jedna četvrtina sredstava koja su odredjena za ovu godinu. U ukupnom broju podnetih zahteva sa 29 odsto su učestvovali mladi do 27 godina, a za registraciju delatnosti putem udruživanja najčešće su se se zajednički prijavljivali roditelji i deca. Na konkurs koji je trajao od 7. do 24. juna podento je 293 zahteva osoba koje se udružuju radi započinjanja sopstvene delatnosti i 1.862 zahteva osoba koje će samostalno pokrenuti posao.

Izvor: http://www.ekonomist.co.yu/eko...mp;dated=10&id=4709#id4709
 
Odgovor na temu

zoran
tv service
021

Član broj: 426
Poruke: 2705
*.173.EUnet.yu.

Sajt: www.fanzo.org


Profil

icon Re: Otvoren konkurs za dodelu subvencija za samozaposljavanje14.07.2005. u 02:01 - pre 157 meseci
Ako je ovo gore tačno , znači da će njih stotinak dobiti potvrdan odgovor , a 2050tak negativan
fanzo.org
 
Odgovor na temu

simonzec
kg

Član broj: 60415
Poruke: 378
62.108.101.*Profil

icon Re: Otvoren konkurs za dodelu subvencija za samozaposljavanje14.07.2005. u 10:00 - pre 157 meseci
racunica :
8 500 000 / 2155 = 3944.31 dinara svakom ucesniku konkursa:)
znaci 3944 dinara za pokretanje posla i 0.31 dinara za trosak ;)
WWW.SUMADIJSKICVET.COM - klaster SUMADIJSKICVET -Kragujevac
 
Odgovor na temu

Snezana K.

Član broj: 47086
Poruke: 15
*.ptt.yu.Profil

icon Re: Otvoren konkurs za dodelu subvencija za samozaposljavanje20.08.2005. u 19:17 - pre 156 meseci
Ima li informacije šta je dalje bilo sa ovim konkursom,
Sada je gotovo kraj avgusta......
 
Odgovor na temu

Davor Vlajkovic

Član broj: 24486
Poruke: 2795
*.sys.co.yu.Profil

icon Re: Otvoren konkurs za dodelu subvencija za samozaposljavanje20.08.2005. u 19:26 - pre 156 meseci
Koliko mi je poznato podnosioci zahteva još uvek nisu zvanično obavešteni.

Nezvanično, čeka se odluka o povećanju budžeta jer se pokazalo da je suma koja je ranije predviđena nedovoljna.
 
Odgovor na temu

bakara
nBGd

SuperModerator
Član broj: 40157
Poruke: 14073
Via: [es] mailing listeProfil

icon Re: Otvoren konkurs za dodelu subvencija za samozaposljavanje26.08.2005. u 11:57 - pre 156 meseci
Ja sam bio zvao telefonom, i receno mi je da je konkurs obustavljen (?!)
do septembra, kao sezona je odmora (?!)--
++
Nažalost i kazna stvara naviku!
Nažalost i kazna izgrađuje stav!
 
Odgovor na temu

miskojunior
Stevan Miscevic
Vlasnik
Beocin

Član broj: 14338
Poruke: 26
*.neobee.net.

Sajt: www.slcomputers.co.rs


Profil

icon Re: Otvoren konkurs za dodelu subvencija za samozaposljavanje28.08.2005. u 20:55 - pre 156 meseci
Ja sam takodje zvao i rekli su mi da ce odluka biti u septembru, ali nisu precizirali kada!
Da li neko zna nesto preciznije?
 
Odgovor na temu

bakara
nBGd

SuperModerator
Član broj: 40157
Poruke: 14073
Via: [es] mailing listeProfil

icon Re: Otvoren konkurs za dodelu subvencija za samozaposljavanje29.08.2005. u 15:29 - pre 156 meseci
ma to deluje tako neozbiljno, ja se vise nicemu ni nenadam--
++
Nažalost i kazna stvara naviku!
Nažalost i kazna izgrađuje stav!
 
Odgovor na temu

simonzec
kg

Član broj: 60415
Poruke: 378
*.verat.net.Profil

icon Re: Otvoren konkurs za dodelu subvencija za samozaposljavanje31.08.2005. u 11:58 - pre 156 meseci
Citat:
bakara: ma to deluje tako neozbiljno, ja se vise nicemu ni nenadam--
++

na vratima NSZP istaknuta je objava direktora Sluzbe u kome se kaze da je bilo predvidjeno da se dodeli 1/4 sredstava koja su bila predvidjena budzetom za konkurs.medjutim,tih sredstava je bilo za oko 400 projekata a prijavilo se oko 18000 ljudi! zato je sluzba uputila zahtev vladi Srbije da se odobri jos sredstava za zaposljavanje.do odgovora vlade se obustavlja akcija.pa drugi termin je treba da bude u septembru,kao sto sam napisao,ali sad izgleda da ce da bude na kukoljdan!!!
WWW.SUMADIJSKICVET.COM - klaster SUMADIJSKICVET -Kragujevac
 
Odgovor na temu

miskojunior
Stevan Miscevic
Vlasnik
Beocin

Član broj: 14338
Poruke: 26
217.24.27.*

Sajt: www.slcomputers.co.rs


Profil

icon Re: Otvoren konkurs za dodelu subvencija za samozaposljavanje02.09.2005. u 14:20 - pre 155 meseci
Ja sam danas zvao tri puta u Beograd, ali niko nije hteo da se javi!
Pre toga sam zvao i rekli su da ce odluka biti u septembru!

Ima li neko novije informacije o konkursu?
 
Odgovor na temu

miskojunior
Stevan Miscevic
Vlasnik
Beocin

Član broj: 14338
Poruke: 26
*.neobee.net.

Sajt: www.slcomputers.co.rs


Profil

icon Re: Otvoren konkurs za dodelu subvencija za samozaposljavanje12.09.2005. u 20:40 - pre 155 meseci
Jel moguce da jos uvek nema nikakvih informacija o tome ko je dobio sredstva?

Ja sam dobio broj telefona od Zorice Nenadov u NSZ koja je nadlezna za ovo ali nikad se nije javila!!! Broj je: 011/20-40-877.

Ne mogu da verujem da u deset dana niko nije podigao slusalicu, a zvao sam po ceo dan!!!
 
Odgovor na temu

Snezana K.

Član broj: 47086
Poruke: 15
213.137.127.*Profil

icon Re: Otvoren konkurs za dodelu subvencija za samozaposljavanje12.09.2005. u 21:35 - pre 155 meseci
Poslednja informacija koju ja imam jeste da ce se najverovatnije krajem septembra zanti rezultati konkursa. (Informacija iz NSZ).
 
Odgovor na temu

Davor Vlajkovic

Član broj: 24486
Poruke: 2795
*.sys.co.yu.Profil

icon Re: Otvoren konkurs za dodelu subvencija za samozaposljavanje12.09.2005. u 22:16 - pre 155 meseci
Tako je. Pokušaću ovih dana da stupim u kontakt sa NSZ pa ću da prenesem ovde ako saznam nešto novo.
 
Odgovor na temu

[es] :: Vodič za posao :: Otvoren konkurs za dodelu subvencija za samozaposljavanje

Strane: 1 2

[ Pregleda: 36866 | Odgovora: 26 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.