to ti je investicija od nekih 2600evra, sto i nije tako mnogo... Nisam nikad radio na BelEx-u sto se tice trgovine akcija, ali mogo bi da proveris koliki su commisioni, da te to ne bi ubilo... jer radis sa manjim sumama...
Akcije kupljene na BelEx-u, nemozes da prodas na inostranim berzama (koliko je meni poznato), znaci zaboravi na trading na NYSE, Nasdaq, FTSE, itd...
BelEx opet koliko mi je poznato nema omoguceno elektronsko trgovanje, i sam sistem trgovanja im je malo glup, tako da ne verujem da ce u skorije vreme uvesti elektronsko trgovanje... mozda neka brokerska kuca to uradi, ali to po meni nema vajde... jer samo trgovanje na belexu je veoma sporo i nakaradno, tako da nemas ti mnogo koristi od pristupa stistemu 24/7 ...
Sto se tice 'pravdanja/predstavljanja', ti kad imas racun kod brokerske kuce i kupis preko racuna elektronski 100 akcija, ta brokerska kuca onda skladisti informacije o tome koliko ti imas akcija itd... i ti ako hoces u svakom trenutku mozes da zatrazis da ti se izda sertifikat (papir) i onda ti se tih 100 akcija skine sa racuna, a ti dobijes na ruke papir na kome pise da si vlasnik 100 akcija... to je reseno sve prilicno dobro, i ne treba takve stvari da te brinu...

Re: berze na internetu