Ovo oko suzavanja izbora - mislim ti bas ako hoces mozes da upises i Medicinski fakultet posle ETS :) Barem su mi tako rekli. Naravno ne verujem da bi to neko stvarno i uradio ...
Inace ja sam zavrsio ETS Rade Koncar - Elektronika smer. Sada sam pri kraju VETS-a, tako da ti ne mogu reci definitivno kao preporuku ako si siguran 100% da ces u pisati ETF da li da upises jedno ili drugo.
To ti niko ne moze ni reci - jednostavno moras sam da odlucis. A da se razumemo, uvek ce ti ostati da se mislis kako bi bilo da si upisao "ono drugo" :)
Ja sam inace jednostavno znao da hocu da upisem ETS i tako je i bilo. Takodje drugar koji je sada III god na Saobracajnom, avio smer, se takodje ne zali. Cak kaze da mu je MNOGO lakse nego ljudima iz gimnazija. I to u stvarima kao sto su mehanika (koju mi nismo ni imali u srednjoj) ali elektronika je veoma slicna mehanici, mislim oscilacije, kompleksni brojevi, fazni pomeraji i cega vec ima u mehanici. A na matematiku se nije zalio ...
Ljudi su upravu sto se tice fizike, pa da kazemo i da je matematika nesto slabija nego u gimnaziji. Ali tu niko nije spomenuo mnogo korisnih stvari koje naucis na ETS.
Mislim kao prvo, imas "nesto", mozda se sutra predomislis i odlucis da ti fax ne treba. Kao drugo pricam o stvarno korisnim stvarima koje su u vezi sa elektronikom, racunarima i sl. a kao sto rekoh ispade i sa mehanikom.
Sve u svemu, ja sam za ETS.
ps. Razmisljas unapred i to je za svaku pohvalu, ali trebas misliti i na novi zakon o visem obrazovanju koji se vec duze vreme krcka. Mozda se kasnije odlucis i za strukovne akademije (malo bolje od sadasnjih visih, dakle 3 godine) i recimo specijalizaciju posle toga ...