Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Pretraga u Imeniku

[es] :: Visual Basic 6 :: Pretraga u Imeniku

[ Pregleda: 4588 | Odgovora: 9 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

nsofft
Aleksandar Nikolic
Majdanpek

Član broj: 51121
Poruke: 114
195.252.87.*

Jabber: nsofft@gmail.com


Profil

icon Pretraga u Imeniku20.03.2005. u 16:20 - pre 173 meseci
Napravio sam imenik i pokusavam napraviti polje za pretragu.
Treba da kad ukucam naprimer slovo A u polju text1 u
listu1 vuce iz baze ( Access) samo prezimena sa prvim slovom pocetnim slovom A

Zdravo
 
Odgovor na temu

Marko_L
Beograd

Član broj: 20532
Poruke: 2885
*.yubc.net.

Jabber: Marko_L@elitesecurity.org


+825 Profil

icon Re: Pretraga u Imeniku20.03.2005. u 17:44 - pre 173 meseci
Code:
Private Sub Text1_Change()
db.RecordSource = "SELECT * FROM [ime tabele] WHERE [ime polja gde je prezime] LIKE '' & Text1.Text & "*'"
db.Refresh
End Sub

Tako praviš rekordset koji sadrži samo prezimena koja počinju sa A.E sad ne znam kako si rešio prikazivanje u listi, niti da li si je povezao sa bazom, ali možeš je popuniti na sledeći način.
Code:
List1.Clear
Do Until db.Recordset.EOF
List1.AddItem db.Recordset.Fields("[ime polja gde je prezime]").Value
db.Recordset.MoveNext
Loop

-Odracuonogakomijedrpiorazmaknicu.
-Ne rxdi mi txstxturx, kxd god hocu dx
ukucxm "x" onx ukucx "x".
-Ko kaaz e da ja neuummem da kuuca
m.
-Piše "Insert disk 3", a jedva sam i ova
dva ugurao u drajv
-Postoje samo dve osobe kojima
verujem, jedna sam ja, a druga nisi ti
 
Odgovor na temu

nsofft
Aleksandar Nikolic
Majdanpek

Član broj: 51121
Poruke: 114
195.252.87.*

Jabber: nsofft@gmail.com


Profil

icon Re: Pretraga u Imeniku20.03.2005. u 21:49 - pre 173 meseci
Ovako sam List1 popunio
Code:
Private Sub List1_Click()
Command3.Enabled = True
  Command2.Enabled = True
rsImenik.MoveFirst
While Not rsImenik!prezime & " " & rsImenik!Ime = List1.List(List1.ListIndex)
  rsImenik.MoveNext
Wend
Ime = rsImenik!Ime
lblPrezime = rsImenik!prezime
Telefon = rsImenik!Telefon
lblAdresa = rsImenik!adresa
Mob = rsImenik!Mob
Fax = rsImenik!faks
List1.Clear
End Sub

Izvini ali ne znam kako da postulem
ceo suorse
tezak je 580 kb

Code:
Code:
List1.Clear
Do Until db.Recordset.EOF
List1.AddItem db.Recordset.Fields("[ime polja gde je prezime]").Value
db.Recordset.MoveNext
Loop

Probao sam ali ne vredi
Zdravo
 
Odgovor na temu

Marko_L
Beograd

Član broj: 20532
Poruke: 2885
*.yubc.net.

Jabber: Marko_L@elitesecurity.org


+825 Profil

icon Re: Pretraga u Imeniku20.03.2005. u 23:17 - pre 173 meseci
Ti tu nigde ne popunjavaš Listbox, već si obradio Click event na Listbox-u, a i nije mi jasno šta će ti na kraju List1.Clear kada klikneš na neki item.No, nebitno.Probaj sledeće, takle u change event TextBox-a, odradi onaj SQL koji sam napisao, doduše pogrešno, evo ispravke (umesto ovog db stavi varijablu kojom si definisao bazu):
Code:
Private Sub Text1_Change()
db.RecordSource = "SELECT * FROM rsImenik WHERE prezime LIKE '" & Text1.Text & "*'"
db.Refresh
List1.Clear
Do Until rsImenik.EOF
List1.AddItem rsImenik.Fields("prezime").Value & " " & rsImenik.Fields("ime").Value
rsImenik.MoveNext
Loop
End Sub

A tamo gde ti je List1_Click stavi
Code:
Private Sub List1_Click()
rsImenik.Find "prezime = '" & Mid(List1.Text, 1, InStr(1, List1.Text, " ")) & "'"
Ime = rsImenik!Ime
lblPrezime = rsImenik!prezime
Telefon = rsImenik!Telefon
lblAdresa = rsImenik!adresa
Mob = rsImenik!Mob
Fax = rsImenik!faks
End Sub
End Sub

Naravno, ovo može biti problem, ako imaš više ljudi sa istim prezimenom, jer će ti uvek izbacivati podatke od onog prvog.Rešenje može biti da ubaciš i polje ID, koje će biti jedinstveno za svakog u imeniku, pa da prema njemu pretražuješ.Pogledaj ovu temu
http://www.elitesecurity.org/t...a-sa-istim-Imenom-i-prezimenom
-Odracuonogakomijedrpiorazmaknicu.
-Ne rxdi mi txstxturx, kxd god hocu dx
ukucxm "x" onx ukucx "x".
-Ko kaaz e da ja neuummem da kuuca
m.
-Piše "Insert disk 3", a jedva sam i ova
dva ugurao u drajv
-Postoje samo dve osobe kojima
verujem, jedna sam ja, a druga nisi ti
 
Odgovor na temu

nsofft
Aleksandar Nikolic
Majdanpek

Član broj: 51121
Poruke: 114
195.252.87.*

Jabber: nsofft@gmail.com


Profil

icon Re: Pretraga u Imeniku21.03.2005. u 00:58 - pre 173 meseci
Marko_L nisam te bas najbolje shvato
ali ako budes imao vremena da pogledas i da mi kazes gde je greska.
zakacio sam ga ovde
http://www.ptt.yu/korisnici/n/s/nsofft/Imenik.rar

Zdravo
 
Odgovor na temu

X-Cite
Goran Tadić
Mediacija, Tušmobil
Ljubljana

Član broj: 28706
Poruke: 625
*.dial-up.arnes.si.

Sajt: www.baza-ukradenih-gsm.co..


Profil

icon Re: Pretraga u Imeniku23.03.2005. u 10:29 - pre 173 meseci
Ako sam te ja dobro razumeo tebi treba FILTER na sličan način
pošto sam koristio kod mene adodc1 kontrolu ide ovako

pošto sam to imao na text1_change event u datagridu mi je odma slijedilo i filtriranje svih unosa, kako sam kucao slova

Code:


adodc1.Recordset.Filter = "prezime" & " LIKE '" & Text1.Text & "*'"


Pozdrav
GoGy
 
Odgovor na temu

nsofft
Aleksandar Nikolic
Majdanpek

Član broj: 51121
Poruke: 114
195.252.87.*

Jabber: nsofft@gmail.com


Profil

icon Re: Pretraga u Imeniku23.03.2005. u 12:05 - pre 173 meseci
X-Cite
Hvala uspelo je tako
Zdravo
 
Odgovor na temu

nsofft
Aleksandar Nikolic
Majdanpek

Član broj: 51121
Poruke: 114
195.252.87.*

Jabber: nsofft@gmail.com


Profil

icon Re: Pretraga u Imeniku30.03.2005. u 00:34 - pre 173 meseci
Marko_L

Code:
Private Sub Text1_Change()
db.RecordSource = "SELECT * FROM rsImenik WHERE prezime LIKE '" & Text1.Text & "*'"
db.Refresh
List1.Clear
Do Until rsImenik.EOF
List1.AddItem rsImenik.Fields("prezime").Value & " " & rsImenik.Fields("ime").Value
rsImenik.MoveNext
Loop
End Sub


Pokusavam da search napravim sa ovim tvojim kodom ali uporno
mi prijavljuje gresku i obelezi
db u kodu kako da ispravim kod
Zdravo
 
Odgovor na temu

Marko_L
Beograd

Član broj: 20532
Poruke: 2885
*.yubc.net.

Jabber: Marko_L@elitesecurity.org


+825 Profil

icon Re: Pretraga u Imeniku30.03.2005. u 18:19 - pre 173 meseci
Zameni db sa imenom objekta koji predstavlja bazu, recimo Adodc1 (ukoliko ti je baza povezana sa njim, pošto kažeš da ti onaj kod os X-Cite-a radi, onda verovatno jeste).
-Odracuonogakomijedrpiorazmaknicu.
-Ne rxdi mi txstxturx, kxd god hocu dx
ukucxm "x" onx ukucx "x".
-Ko kaaz e da ja neuummem da kuuca
m.
-Piše "Insert disk 3", a jedva sam i ova
dva ugurao u drajv
-Postoje samo dve osobe kojima
verujem, jedna sam ja, a druga nisi ti
 
Odgovor na temu

Mladen_Perisic
Mladen Perišić
Bio sam zaposlen u VG servisu kao
serviser racunara, biro i fiskalne
opreme, a kasnije sam se foku..
Podgorica, Crna Gora

Član broj: 47546
Poruke: 419
*.crnagora.net.

Sajt: www.arcanus.users.cg.yu


Profil

icon Re: Pretraga u Imeniku30.03.2005. u 18:35 - pre 173 meseci
Sve bi trebalo da bude ok sa SQL upitima. Koristis ADO, nadam se.... I naravno, ne zaboravljas da refreshujes ADO poslije upita...........Izgleda super... A je li mozda unknow command u properties za adodc..... ADO kontrola u tvom slučaju prilikom učitavanja obrasca treba da ima samo DSN specificiran nikako i ostatak......... Ostatak dolazi kasnije.......
Sve najbolje zeli vam,
Mladen Perisic
 
Odgovor na temu

[es] :: Visual Basic 6 :: Pretraga u Imeniku

[ Pregleda: 4588 | Odgovora: 9 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.