Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Firefox: plugin za download videa

[es] :: Browseri :: Firefox: plugin za download videa

Strane: 1 2

[ Pregleda: 5468 | Odgovora: 38 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

Bradzorf012
Mile i ortaci LLC

Član broj: 334105
Poruke: 466



+1020 Profil

icon Re: Firefox: plugin za download videa26.08.2022. u 15:06 - pre 20 meseci
Hm, sad smo prešli na plejere.

Pre oko hiljadu godina sam koristio vinamp dok sam bio na vindozi, ređe sam koristio plejer koji je išao uz vindovs i to uglavnom za ripovanje muzike.

Poslednjih dvadesetak uglavnom koristim vlc koji je po difoltu dolazio uz neki od distroa, a i ako nije instalirao bih njega. Onda se desila čudna stvar o kojoj sam pisao prošle godine negde u ovo vreme, odnosno malo ranije. Pop!_OS nisam nikako uspevao da instaliram i konačno sam prošle jeseni odustao od debilnog, ubuntua i njihovih derivata. Uglavnom sam vrteo mandžaro i opensuse i onda se desila čudna stvar.

Pošto sam odavno prestao da kupujem cd-ove sa muzikom, odnosno pošto više od decenije muziku uglavnom skidam sa jutjuba baš ovim programima o kojima govorimo u temi, doživeo sam neprijatno iznenađenje u mandžaru. Njegov plejer(lolipop) nije ono na šta sam navikao. Prvo, tako reći nema meni, odnosno ne postoji nešto kao file -> open, nego mu zadaš direktorijum koji hoćeš da skenira. Lepo on to skenira i onda ti ponudi šta hoćeš da slušaš. Avaj, kada skinem muziku, sačuvam fajl kao Ennio "Morricone - Chi Mai.mp3". Lepo imam(sam imao) sačuvano nekih tridedesetak gigabajta muzike na taj način. E sad, ovaj naziv fajla("Morricone - Chi Mai.mp3") je još i dobar, ali bilo je tu i raznih drugih stvari, bez imena autora ili nekih dodataka, sve u zavisnosti od toga kako je klip na tjubu nazvao onaj koji ga je okačio. Povremeno bih sredio direktorijume po autorima i to je to. Šta je bio problem sa lolipop plejerom koji ide uz mandžaro. On čita tagove u mp3 fajlu, pa na osnovu toga pravi bazu autora, pesama, albuma. Pošto fajlovi koje sam čuvao nisu imali tagove(u 99% slučajeva) dobijao sam samo pregled tipa unknown album, unknown artist i slično. Mogla je da se sluša muzika, ali nije to to. Onda letos rešim i uspem.

Instaliram gnomov izitagmp3 i tagujem nekih sedamnaest gigabajta muzike(ostalo mi je još desetak). Izvođač, album, naziv pesme i slika albuma. Pošto sam imao dosta fajlova koji traju preko pola sata, odnosno sat bilo je negde oko hiljadu fajlova. Otvorim direktorijum izvođača i sve fajlove tagujem tako da bude isti izvođač, to je jedino što može da se uradi automatski(kopiranjem). Onda za svaki album posebno slika(nađem na netu), za svaku numeru poseban naziv. Sve ručno, trajalo je nekih petnaestak dana. Muka živa.

Sada kada pokrenem plejer, divim se samom sebi. Lepo vidim slike albuma(album cover) kao i naziv, ime izvođača, ma milina jedna. E da, zaboravio sam, izitag dozvoljava da unesete i žanr. Lepo vidiš sve, jedan klik, nema ništa ctr -> o.

Sada sam ponovo na opensusu i tu je gnomov plejer. Skoro isti kao i lolipop na mandžaru, osim što nema ekvilajzer. To je jedino što mi smeta.

Ako do sada nisam rekao, onda ću sada. Gnome je vrh.
 
Odgovor na temu

calexx

SuperModerator
Član broj: 71794
Poruke: 20046



+1651 Profil

icon Re: Firefox: plugin za download videa26.08.2022. u 15:42 - pre 20 meseci
Ček, taj program ume sam da nađe tagove i popuni ih ili si to radio pešaka? Mislim, nije mi potrebno, muziku sam oduvek dovlačio u ful obliku, sa svim podacima, slikama i ostalim detaljima ali čisto onako ... realno me je iznenadio shazam pa reko, možda ima i programa za tagovanje koji to isto umedu.

Gnome mi je dosadan, da bi uopšte radio, mora mnogo da se istražuje a ja na plazmi moram da isključim gomilu toga da ne bude pretrpano. ;) Dok sam još tragao, ukapirao sam da mi je potrebno da instaliram bar nekoliko KDE programa i onda sam odustao od krpljenja, prešao na KDE, kasnije plazmu i to je to.

edit: sad sam pogledao poruku, ipak je pešaka rađeno. Meni je za to zakon mp3tag, radi pod winetom i može mnogo toga. Racimo imam neki lossless fajl (ceo album jedan fajl) i cuesheet, plus log plus omoti ... ovaj program sve to može da uvali u taj lossless fajl i ostaje jedan fajl i sve u njemu. Nisam istraživao linux verzije jer ne verujem da postoji neki koji sve to može a ovaj radi i to je to. Mada mi je retko potrebno, jer da ponovim, nikada nisam nabavio neimenovanu muziku.
Za sitnije prepravke sam koristio TagRename ali on nije fraj.
 
Odgovor na temu

Bradzorf012
Mile i ortaci LLC

Član broj: 334105
Poruke: 466



+1020 Profil

icon Re: Firefox: plugin za download videa26.08.2022. u 18:18 - pre 20 meseci
Hm da, shvatio si posle, ok.

Mislim da sam shvatio i šta si rekao u editu za taj program, ali kao što rekoh ne koristim vindovs. Imam samo jedno pitanje.

Kako "dovlačiš" muziku? Šta ti znači ovo da si muziku oduvek "dovlačio u ful obliku"? Ako izuzmemo vreme audio kaseta i ploča, sećam se da sam najpre na ulici kupovao piratska audio izdanja raznih izvođača po relativno povoljnoj ceni, a kasnije samo youtube. Da, dešavalo se da sam neki put kupio original izdanje neke domaće izdavačke kuće(obično mp3 format), ali to je bila ili klasična muzika ili samo izvođači sa prostora exsfrjot.

Za kraj, nisam neki muzikofil niti imam osetljivo uho koje pravi razliku u kvalitetu zvuka ili neku posebnu opremu i zvučnike, ali me zanima sledeće. Da ne ispadne da sam neki snob, koliko je mp3 fajl sa 320kbps kvalitetniji i bolji za slušanje od onog sa 128kbps?

Da, nikako da se setim. Cover pa cover, omot albuma.

Evo i izitag.

https://wiki.gnome.org/Apps/EasyTAG
 
Odgovor na temu

calexx

SuperModerator
Član broj: 71794
Poruke: 20046



+1651 Profil

icon Re: Firefox: plugin za download videa26.08.2022. u 19:19 - pre 20 meseci
Ja sam davno koristio windows (i dalje ga uvek imam na svakom SDD-u) pa sam tada izabrao programe. Za neke sam kasnije našao linux alternetivu, za neke podnošljivu a za neke nikakvu. Pod tim podrazumevam da li završava sve korisno, nešto ili ništa. Za ripovanje samo EAC, za tagove samo mp3tag (radi sa svim audio formatima, iako se drugačije zove) a plejer foobar2000, mada za slušanje usput koristim DeaDBeeF koji završava posao.

Muzika mi je jedan od prvih hobija pa sam se uvek trudio da to bude što bolje. Kada sam otkrio lossless format, to je bilo to. Plus, sve mora da bude odrađeno po nekim pravilima, rip sa original audio CD-a rađen dobrim programom uz prihvaćena podešavanja. Imam i ja gomile tih audio diskova sa ulice ali je verovatno većina većina rađena sa ko zna kakvog izvora, mp3 uglavnom.

Naravno, kupujem domaće original diskove koji me zanimaju, mada mi nije jasno kakve to original mp3 kupuješ, a dovlačim one ostale. Na početku sam koristio emulca, posle prešao na torente, našao dobre izvore i to je to. Otprilike 99% su u pitanju albumi sa omotima (cover je opšteprihvaćen naziv, ne sikiraj se) i u principu mogu da napravim audio disk u original kvalitetu sa omotom. Tj ful oblik. ;)

Što se kvaliteta tiče, pitanje je ko stvarno može da čuje razlike pa da ne bih razmišljao, izabrao sam najbolje. Pored toga, lossless ripovanje se najčešće radi poštenije, dok se mp3 ponekad pravi na brzaka, bez provere kvaliteta što sam imao prilike da čujem. Dok su prazni diskovi bili skupi (pamtim cenu 30DM za prazan CD) onda je i značilo da rezultat bude manji, kasnije je postalo beznačajno pa sam na jedan DVD (koji košta ispod pola evra) stavljao 12-17 audio diskova što i nije skupo.

E da, probao sam ovaj EasyTag i ima osrednje mogućnosti. Otvorio sam jedan lossless album (u jednom .flac fajlu sve numere, svi omoti, cuesheet i log fajl) i vidi omote dok ne kapira cuesheet i ostale extended tagove. Ali mislim da svaki takav program to radi, ne izdvaja se.

Ipak je sve ovo prošlost, nekada sam "dovlačio" a sada retko, tu i tamo se desi da naletim na neki zaboravljeni album ili se pojavi (retko) nešto novo i dobro. Koliko se sećam, devet godina nisam narezao neki DVD sa muzikom.
 
Odgovor na temu

Bradzorf012
Mile i ortaci LLC

Član broj: 334105
Poruke: 466



+1020 Profil

icon Re: Firefox: plugin za download videa26.08.2022. u 20:57 - pre 20 meseci
Citat:
calexx:
Naravno, kupujem domaće original diskove koji me zanimaju...


Šta su "original domaći diskovi"?

Citat:
calexx:
...mada mi nije jasno kakve to original mp3 kupuješ, a dovlačim one ostale.


Sad da me ubiješ, ne znam da li su to diskovi sa mp3 muzikom ili obični audio diskovi na koje sam povremeno nailazio i kupovao ih. Nisu mi pri ruci, pa ne mogu da znam, ali kada kažem original, mislim na izdanje neke domaće diskografske kuće. Mislim, domaću muziku i ne slušam, osim nešto praistorijsko kao Ramba. Na to sam mislio.

Da, šta ti je ovo "dovlačenje"? Skidaš sa neta?

Citat:
calexx:
Plus, sve mora da bude odrađeno po nekim pravilima, rip sa original audio CD-a rađen dobrim programom uz prihvaćena podešavanja.


Šta je "original audio CD"? Gde u Srbiji da nabavim Joe Cocker - Night Calls u originalu? Ako je uopšte moguće, koliko to košta? Mislim, bar ti znaš kolika mi je plata :)

Zato bih voleo da mi još jednom objasniš, korak po korak šta i kako, jer sam mnogo pametan i brzo shvatam.
 
Odgovor na temu

calexx

SuperModerator
Član broj: 71794
Poruke: 20046



+1651 Profil

icon Re: Firefox: plugin za download videa26.08.2022. u 22:38 - pre 20 meseci
Možda sam se loše odrazio, mislio sam na domaća izdanja ili tačnije, na domaću muziku koju sam hteo da imam. Drugar je imao radnju sa audio diskovima, nabavljao je sva moguća domaća idanja pa i crorec (iliti bivši Jugoton) i uvek sam mogao da uzmem od njega i ripujem, ali sam pojedine kupio od njega.

Čudno mi je to original i mp3 jer je mp3 osakaćena muzika, sa solidno lošim kvalitetom i ne verujem da je neko to zvanično prodavao, možda neka specifična izdanja. Naročito važi za klasiku.

Za mene Rambo uopšte nije praistorijski, kada se on pojavio, ja sam odavno digao ruke od domaće muzike i samo bi me poneki album zainteresovao. Više volem ono od pre pola veka. ;)

Naravno da je dovlačenje skidanje sa neta ali mi se odomaćio izraz.

Naravno da je original onaj koji je izdala firma koja stoji iza njega, ja inače nemam mnogo stranih diskova, malo sam kupovao pre interneta kad zalutam negde ili ovde natrčim na nešto. Ja sam devedesetih, za vreme sankcija, usvojio pravilo da sebi dozvoljavam pirateriju i u softveru i u muzici jer ona druga strana nije htela da mi proda a i nisam ih nešto poštovao. Zato mi je i dalje lakše da sa interneta skinem poneku muziku za sebe, to i nije piraterija jer niti dilujem dalje niti emitujem niti zarađujem od toga. A ne želim da im dajem pare. Za pojedina domaća imena hoću da platim, mada koliko znam, tu zarađuju diskografske kuće a muzičari uglavnom na koncertima.

Kokera ne pratim, koliko mi je bio zanimljiv na početku (mada mu nisam prognozirao neku budućnost iz zdravstvenih razloga) toliko mi se ne sviđa kasnija promena muzike jer je prešao u laganu i popularnu muziku, što ne slušam. Moguće da može da se nabavi, imaš više prodavnica original diskova, može da se naruči i preko internta pa se raspitaj. Vidim da ga nude na kupindu ili ibeju, cena je oko 5-6€ za polovan, nemam pojma koliko je pouzdano.

Ako nećeš da ga dovučeš. ;) Ja ga verovatno imam negde, u nekom periodu sam bio hrčak i skupljao sve što mi je palo na pamet, dok nisam nabavio ono što me zanimalo.
 
Odgovor na temu

Bradzorf012
Mile i ortaci LLC

Član broj: 334105
Poruke: 466



+1020 Profil

icon Re: Firefox: plugin za download videa27.08.2022. u 00:08 - pre 20 meseci
Hvala dragom Bogu da si konačno progovorio srpski.

Citat:
calexx:
Čudno mi je to original i mp3 jer je mp3 osakaćena muzika, sa solidno lošim kvalitetom i ne verujem da je neko to zvanično prodavao, možda neka specifična izdanja. Naročito važi za klasiku.


Verovatno si u pravu, lupio sam i ostao živ, ali mi kao što rekoh nisu pri ruci da bih mogao da proverim.

E sad, ja nisam imao drugara koji je imao radnju.

Imam još jedno pitanje. Kada "dovlačiš", dovlačiš sa jutjuba ili sa nekih drugih portala/sajtova?

Da, vidiš nikada nisam nešto posebno pretraživao kp po tom pitanju i sada imam šta da vidim. Ima zanimljivih stvari, razmisliću da možda potrošim neki dinar.
 
Odgovor na temu

calexx

SuperModerator
Član broj: 71794
Poruke: 20046



+1651 Profil

icon Re: Firefox: plugin za download videa27.08.2022. u 08:56 - pre 20 meseci
Kojim jezikom sam govorio do sada??

Jutjub je nekada bio očajan po pitanju kvaliteta zvuka, ne znam koliko je to promenjeno i može da posluži samo informativno. Postoje forumi sa emule linkovima (mada je verovatno to pomalo i zamrlo) odakle sam počeo pre par decenija i gomila torent trekera sa raznim ponudama. Nemoj da kažeš da nisi čuo ni za torente. ;)
 
Odgovor na temu

Bradzorf012
Mile i ortaci LLC

Član broj: 334105
Poruke: 466



+1020 Profil

icon Re: Firefox: plugin za download videa27.08.2022. u 12:03 - pre 20 meseci
Eh sad, ja jesam pećinski čovek, ali ne baš toliki. Ili možda jesam? Da, naravno da sam čuo za torente, ali ih ne koristim. Ok, sada mi je sve jasno.
 
Odgovor na temu

calexx

SuperModerator
Član broj: 71794
Poruke: 20046



+1651 Profil

icon Re: Firefox: plugin za download videa27.08.2022. u 12:24 - pre 20 meseci
Pa torenti su decenijama ... ajde, ne baš toliko, glavni način za "nabavljanje" muzike. Ne važi za današnje klince kojima je plafon jutjub i slušanje na slušalicama mobilnog ali to razumem. Današnja muzika je na tom nivou da je bezvezno ulagati u audio da bi je slušali, slično je kao nekada disko muzika gde je u diskotekama bilo bitno da bas bubanj odnese stomak. Mada je tu negde inače ne bi didžejevi bili glavni jer oni to praktično i dalje rade, samo što se sada smatraju i kompozitorima.
Koliko god neko hteo da bude in, muzika ima svoja pravila za slušanje a to nije jutjub, tebe nije zanimalo što je sasvim normalno, inače ne bi mogao da dođeš do te plate u evrima. Kako zarađuješ u evrima, radiš za strance??
 
Odgovor na temu

Bradzorf012
Mile i ortaci LLC

Član broj: 334105
Poruke: 466



+1020 Profil

icon Re: Firefox: plugin za download videa27.08.2022. u 13:37 - pre 20 meseci
Ej hej, znam ja za torent klijente dve decenije, ali ih ne koristim. Filmove ne skidam i nisam filmofil, a muziku volim, ali je ne slušam "profesionalno"(kao ozbiljan hobi).

Prva reakcija na torent klijente mi je bila, hej neko će da čačka po mom računaru, ko zna šta će da sazna o meni. Posle te reakcije, jednostavno sam zaboravio na torent. Molim cenjeni auditorijum da se ne smeje mojoj reakciji i paranoji. Eto, tako je kako je.

Što se muzike tiče. Kao što sam već rekao, nemam izgrađen muzički ukus, nisam neki poznavalac muzike(ni klasične, ni džeza, ni roka, ni popa, ni alternative), nemam u regalu milion ploča od pre pedeset godina itakodaljeitomeslično, ali umem da osetim šta mi se dopada. Već sam rekao u prethodnim postovima, a sada ću da se dopunim. Od dvehiljaditih sam najpre kupovao piratska izdanja audio cd-ova na ulici, a ponešto narezivao i razmenjivao sa prijateljima. To je vreme i kada je krenula pomama sa mp3 formatom, a meni je samo bilo bitno da nabavim ono što mi odgovara, složim to na policu i puštam kada želim i šta želim. Ono što nisam rekao, pre više od deset godina sam našao na nekim oglasima čoveka koji je imao ogromnu, baš ogromnu kolekciju i narezivao muziku u mp3 formatu na dvd. Po želji, odnosno šta odabereš za ne malu lovu. Obično bih muziku slušao na desktop računaru sa onim šnj zvučnicima. Nikada se nisam bavio kvalitetom zvuka, kao ni kvalitetom opreme koju bih pri tome koristio. Da, imao sam i nekoliko plejera i slušalica, a jednom sam kupio i malo bolje zvučnike koji sada skupljaju prašinu. Prosto, mrzi me da razvlačim kablove. Takođe, više od decenije koristim samo toplap, a na njemu kakav god bio teško da možeš imati ne znam kakav kvalitet zvuka. Pored toga, poslednja dva toplapa koje sam kupio su bez cd/dvd plejera, jer sam tako želeo, pa mi je na onih stotinak i više cd-ova i dvd-ova sve "zarobljeno". Jednostavno, imam na flešu tridesetak gigabajta i to je to.

Ono što znam danas, ali sam ništa manje znao i ranije.

Prvo. Trebalo bi uložiti neki dinar u opremu. Nije problem, ispružiću se nekako.

Drugo. Trebalo bi uložiti vreme i trud, a ja sam lenština. Možda i nisam, ne znam. Da, kad govorimo o ovim stvarima, to što svoje slobodno vreme uglavnom nisam trošio na muziku, ne znači da ga nisam trošio na neke druge stvari, ali to je petnaesta tema.

Treće. Sećam se kao kroz maglu jedne teme na es-u od pre sto godina gde član traži ne znam kakve fensi šmensi slušalice, zvučnike ovo ono i gde mu je u jednom trenutku(rekao bih s pravom) rečeno kako je snob ili tako nešto.

Ne bih rekao da sam se nekada trudio da budem in, šta god to značilo.

Što se ovog poslednjeg tiče, pretpostavljam da znaš kako su pitanja o plati nepristojna. Ne bih ti na takva pitanja odgovarao ni za duplo veću platu, a trenutno imam pet hiljada evra. Neto.
 
Odgovor na temu

calexx

SuperModerator
Član broj: 71794
Poruke: 20046



+1651 Profil

icon Re: Firefox: plugin za download videa27.08.2022. u 15:00 - pre 20 meseci
Baš će neko da se okoristi time što će da sazna koju muziku slušam. ;) Ni ja nisam filmofil, ponekad vidim da se emituje neki film, zainteresuje me iz nekog razloga, dovučem ga, odgledam kad stignem i obrišem.

A šta drugo da radim u ona nekadašnja vremena, vratim se kući iz grada jer je u 22č sve moralo da bude zatvoreno, kući zateknem završen teve program pa i radio program i onda šta, dovedem neku drugaricu da se zezamo i slušamo ploče. ;)

Ploče odavno ne kupujem, nikada nisam ni imao mnogo a sada se to polako vraća, dao sam ih pominjanom drugaru koji je počeo da se bavi prodajom svojih ploča (ni njega ploče više ne zanimaju) pa mi povremeno donese koju kintu.

Počeo sam i ja sa mp3 kada su se pojavili i skupljao sve što se tada moglo naći. Imao sam neverovatne izvore, društvo sa Sezama koje je imalo ista interesovanja pa smo i razmenjivali ... ali sam pre petnaestak godina promenio oblik muzike i prešao na lossless. Ono što sam imao narezano od mp3 sam u prvom trenutku hteo da menjam za prazne diskove ali sam se predomislio i dao par stotina CD-a drugaru za jedan roštilj u sokačetu. Još imam nešto malo mp3 na DVD ali je to sića, prebačeno u tortilje zauzima realno malo prostora.

Postoje i CD/DVD plejeri koji mogu da ih puste, meni je upravo opravljeno moje staro pojačalo pa sad planiram reorganizaciju, možda opet aktiviram DVD plejer. Mada još imam DVD u kompu, mislim da će da ide i u novi.

Znaš kako, da ja imam platu kao ti, odvojio bih par dnevnica i uložio u audio/TV opremu. To uvek bude lepo mesto u stanu ili kući, dobro za otpuštanje. ;)

Nisam napisao da si ti in nego da je in kod sadašnje mladeži da to budu. Ja nisam.

Nego imam osećaj da će modulator da nas opomene jer ovo nema mnogo veze sa plaginovima za firefox. Da prestanemo ili da pređemo negde? ;)
 
Odgovor na temu

gilopile
Dragan Jovanovic

Član broj: 173855
Poruke: 11572



+2611 Profil

icon Re: Firefox: plugin za download videa27.08.2022. u 15:44 - pre 20 meseci
Calexx, jesi vukao i sa dc++ hubs?

Auu, kad se setim, standard u kompovima bio nekih 80-160gb hdd, a pojedini delili cak 20tb mjuze, filmova i kojecega.
Super je bila zezancija sa tim hubovima. Steta sto je u srb bio krs net i pogotovo smesan upload.

Jel i dalje radi to cudo? Imam bekapovan file list negde u kompu, pa cu bas da vidim sta sam pre 100 godina delio :)
(c) 1982 sinclair research ltd
 
Odgovor na temu

calexx

SuperModerator
Član broj: 71794
Poruke: 20046



+1651 Profil

icon Re: Firefox: plugin za download videa27.08.2022. u 20:19 - pre 20 meseci
Probao sam malo, mislim dok je SBB imao interni brzi link pa se brzo i prenosilo ali ... ja imam malo drugačiji ukus od proseka i uglavnom nisam nalazio ništa zanimljivo pa sam nastavio sa emulcem. Povučem desetak albuma i to počne da pristiže negde trećeg dana i sve brzo stigne. Odavno album stigne pre nego izaberem sledeći, postalo je nezanimljivo. ;)
 
Odgovor na temu

Bradzorf012
Mile i ortaci LLC

Član broj: 334105
Poruke: 466



+1020 Profil

icon Re: Firefox: plugin za download videa27.08.2022. u 21:57 - pre 20 meseci
Citat:
calexx:
Nego imam osećaj da će modulator da nas opomene jer ovo nema mnogo veze sa plaginovima za firefox. Da prestanemo ili da pređemo negde? ;)


Nema potrebe da prelazimo na neki drugi podforum, meni je i ovde lepo :)

Šalim se malo, ali kao što vidiš, nemam nešto pametno da kažem na zadate teme, što u naslovu, što van naslova.
 
Odgovor na temu

Bradzorf012
Mile i ortaci LLC

Član broj: 334105
Poruke: 466



+1020 Profil

icon Re: Firefox: plugin za download videa04.09.2022. u 00:45 - pre 19 meseci
Napisao sam tepih od posta, ali sam ga onda obrisao, neću da smaram.

Zato, samo kratko. Ova diskusija sa calexxom me je podstakla na razmišljanje da lepše spakujem muziku koju imam, kao i da je dopunim, sredim i narežem, odnosno da nabavim nešto od opreme za slušanje. Po nekoj slobodnoj proceni, godinu dana je najmanje što je potrebno da se tako nešto uradi, ako ne i više.

Da, probao sam neke tag alate, mislim da je kid3 dobar.
 
Odgovor na temu

calexx

SuperModerator
Član broj: 71794
Poruke: 20046



+1651 Profil

icon Re: Firefox: plugin za download videa04.09.2022. u 06:41 - pre 19 meseci
Ja sam na vreme razmišljao o tome, jedino prvih dana "skupljanja" ove digitalne muzike sam zanemarivao tagove, posle toga sam maksimalno pazio na to. Na početku je i brzina pristizanja nove muzike bila realno mala pa sam imao vremena da to sređujem, plus što mi je bilo zanimljivo.

Sve ovo se odnosi na mp3 varijantu koju sam polako napustio pre tačno 16 godina kada sam narezao svoj prvi DVD sa lossless muzikom, sad sam pogledao i datum je 06.09.2006. što znači da sam od tada sabirao prvenstveno takav oblik. To takođe može da bude nesređeno ali sam prihvatio neka pravila za savršen lossless a to je ispravan .cue fajl i .log koji pokazuje da je sve urađeno kako valja. Zato nemam takvih problema, sve što imam je sa punim informacijama svake vrste i nema potrebe da sređujem.

Pomenuo sam da je staro pojačalo opravljeno, opravljen je i gramofon i upravo sređujem mesto gde to stoji, raspetljavam kablove koji se tu razvlače decenijama (još ima i nekih scart kompleta i antenskih za FM i šta sve ne) i uskoro će da bude po propisu, spremno za slušanje. Gramofon će da posluži samo da prebacim na komp neke ploče koje nisam našao mada ... planiram da ponekad stavim baš ploču na gramofon i odslušam kao što smo nekada radili, zavalim se i slušam. Možda dovedem i neku drugaricu da slušamo ploče i zezamo se, baš kao nekada. ;)

I opet odosmo na drugu stranu priče. :(
 
Odgovor na temu

gilopile
Dragan Jovanovic

Član broj: 173855
Poruke: 11572



+2611 Profil

icon Re: Firefox: plugin za download videa04.09.2022. u 07:20 - pre 19 meseci
Secam se da sam sa Nero-m, kada przim ili ripujem Audio CD, i ako nema naziva, samo kliknem, ode online i poskida sve nazive numera, album...
Ogromna baza je bila.
(c) 1982 sinclair research ltd
 
Odgovor na temu

ZZ Top

Član broj: 12015
Poruke: 155
2a06:5b01:3f2:c100:dcd2:8a2d..



+27 Profil

icon Re: Firefox: plugin za download videa11.09.2022. u 00:45 - pre 19 meseci
JDownloader
 
Odgovor na temu

[es] :: Browseri :: Firefox: plugin za download videa

Strane: 1 2

[ Pregleda: 5468 | Odgovora: 38 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.