Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Diskonektovanje SBB interneta...

[es] :: ISP :: Diskonektovanje SBB interneta...

[ Pregleda: 5512 | Odgovora: 13 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

Mitkoni
Novi Pazar

Član broj: 154018
Poruke: 449
*.dynamic.sbb.rs.



+106 Profil

icon Diskonektovanje SBB interneta...08.01.2013. u 05:41 - pre 136 meseci
U zadnje vreme mi dolazi cesto do diskonektovanja interneta, desi se da se nakon sto se diskonektuje onda i za narednih 20 minuta se opet desi diskonent.
Vec sam i ranije imao taj problem na onom starijem modemu, onda sam im se pozalio i dobio sam novi modem. - http://www.cisco.com/web/consumer/support/modem_DPC2100.html

Recimo najcesce mi se desi da dodje do diskonekta ako mi radi torent i onda kada izvrsi neki download ne dodje odma do diskonekta vec ako nastavim rad na racunaru u jednom trenutku samo prestane rad interneta, jednsotavno zaledi 2-3minuta i onda bude ona standardna procedura autoamtskog resetovanja modema i td...

Ne znam da li da idem opet da im se zalim, ili sta da radim, nemam pojma. Ali ovo ovako prevazilazi svaku meru.

I moze li mi neko reci zasto mi leva lampica (na kucistu) dok je modem u radu NON-STOP treperi, tj, stoji upaljeno i preko toga treperi, dok desna (valjda baterija) na svake 2-3sec blicne.

[Ovu poruku je menjao Mitkoni dana 08.01.2013. u 07:31 GMT+1]

[Ovu poruku je menjao Mitkoni dana 08.01.2013. u 07:35 GMT+1]

[Ovu poruku je menjao Mitkoni dana 08.01.2013. u 07:36 GMT+1]
 
Odgovor na temu

sinpetrovic
Sinisa Petrovic
Beograd

Član broj: 37549
Poruke: 223
*.dynamic.sbb.rs.



+16 Profil

icon Re: Diskonektovanje SBB interneta...08.01.2013. u 06:18 - pre 136 meseci
Jedino da se stalno žališ tehničkoj podršci, dok ne reše problem.
 
Odgovor na temu

calexx

SuperModerator
Član broj: 71794
Poruke: 20046



+1651 Profil

icon Re: Diskonektovanje SBB interneta...08.01.2013. u 07:51 - pre 136 meseci
Na modemu ima 5 dioda, kako se koja ponaša u tom trenutku? Prva levo i treba da blinka i time pokaže da ima nekog transfera između modema i kompa. Desna dioda je obična power i mora da bude stalno upaljena. Najvažnija je druga sa leve strane, šta ona radi?
 
Odgovor na temu

Mitkoni
Novi Pazar

Član broj: 154018
Poruke: 449
*.dynamic.sbb.rs.



+106 Profil

icon Re: Diskonektovanje SBB interneta...08.01.2013. u 08:37 - pre 136 meseci
Citat:
calexx: Na modemu ima 5 dioda, kako se koja ponaša u tom trenutku? Prva levo i treba da blinka i time pokaže da ima nekog transfera između modema i kompa. Desna dioda je obična power i mora da bude stalno upaljena. Najvažnija je druga sa leve strane, šta ona radi?


Razumem diode na modemu. Ali ne razumem ove na kucistu (vec sam naveo i prethodnom postu) i da, ova druga (desno) je za HDD mislio sam da je rec o bateriji :D jer stoji nesto na kucistu nalik bateriji pa mi je to prvo sinulo na pamet.

ovo je kuciste u pitanju;


A ove diode na modemu rade sve odlicno onako kako i treba, samo eto kao sto sam rekao dolazi mi do tog diskonekta.

Evo recimo pre sam igrao jednu igru online samo mi je internet isao za igru nizasta ostalo, a pre toga 20min mi je bio diskonekt. I naravno uradio sam disable na racunaru, uradio na struju off/on modem, tako i uvek uradim valjda ocistim te 'pakete'
 
Odgovor na temu

calexx

SuperModerator
Član broj: 71794
Poruke: 20046



+1651 Profil

icon Re: Diskonektovanje SBB interneta...08.01.2013. u 08:49 - pre 136 meseci
Na kućištima su obično dve diode, jedna power koja mora uvek da bude uključena i druga za hard koja treperi prema tome koliko se hard koristi. Ako je na modemu sve u redu, tj ako druga levo stalno radi, onda problem nije do internet konekcije nego ili konekcije od modema do kompa ili u samom kompu, možda i softverska. Isključivanje modema je verovatno nepotrebno, ko zna zašto se sve to dešava.
Kako uopšte znaš da se internet diskonektovao? Šta se zaledi, veza ili ceo komp?
 
Odgovor na temu

Mitkoni
Novi Pazar

Član broj: 154018
Poruke: 449
*.dynamic.sbb.rs.



+106 Profil

icon Re: Diskonektovanje SBB interneta...08.01.2013. u 09:58 - pre 136 meseci
Citat:
calexx: Na kućištima su obično dve diode, jedna power koja mora uvek da bude uključena i druga za hard koja treperi prema tome koliko se hard koristi. Ako je na modemu sve u redu, tj ako druga levo stalno radi, onda problem nije do internet konekcije nego ili konekcije od modema do kompa ili u samom kompu, možda i softverska. Isključivanje modema je verovatno nepotrebno, ko zna zašto se sve to dešava.
Kako uopšte znaš da se internet diskonektovao? Šta se zaledi, veza ili ceo komp?


Leva lampica skroz (PC) ne svetli non-stop vec blica, dok lampica od Cable druga po redu i Power skroz desno samo svetle, i normalno DATA S i R zavisno od toga sta radim sa internetom.

A ova lampica na kucistu (leva) koju spominjem non stop svetli i preko toga sto svetli ona i treperi, ali to je samo kada je modem upaljen, kada modem u gasim i ona se tada gasi.

Pa nemam interneta eto kako znam. Ako sam u igri ONLINE onda dobijem disconnect, navodno sam i u commander ostavljao na -t ping google.com onda bih dobio request timeout.

Katkad i iskljucim modem iz struje jer cini mi se da se brze konektujem nego ako pustim da sve samo dodje. :) A i pored toga da bih oslobodio te pakete ako to uopste i nesto znaci za modem ili sta vec, ali to samo uradim ako dobijem diskonekt posle nekog zavrsenog download-a od preko 1gb ili vise na torent...

I je li ima jos neko taj problem ili bar slican oko SBB diskonektovanja ili samo Ja?
 
Odgovor na temu

calexx

SuperModerator
Član broj: 71794
Poruke: 20046



+1651 Profil

icon Re: Diskonektovanje SBB interneta...08.01.2013. u 10:35 - pre 136 meseci
Da li osim što primetiš da si diskonektovan i cable dioda prestane da svetli? Da li u trenutku prekida imaš pristup modemu a na njemu je sve normalno? Možda imaš softverski problem, možda nekog neželjenog gosta, možda se sistem samo zaglavi. Kako si povezao modam za komp, USB ili UTP? Direkt ili preko rutera? Ja koristim SBB ali nikada nisam primetio da me diskonektuje ... osim ako ne bude baš prekid pa cable dioda počne da prekida.
 
Odgovor na temu

Mitkoni
Novi Pazar

Član broj: 154018
Poruke: 449
*.dynamic.sbb.rs.



+106 Profil

icon Re: Diskonektovanje SBB interneta...08.01.2013. u 11:09 - pre 136 meseci
Citat:
calexx: Da li osim što primetiš da si diskonektovan i cable dioda prestane da svetli? Da li u trenutku prekida imaš pristup modemu a na njemu je sve normalno? Možda imaš softverski problem, možda nekog neželjenog gosta, možda se sistem samo zaglavi. Kako si povezao modam za komp, USB ili UTP? Direkt ili preko rutera? Ja koristim SBB ali nikada nisam primetio da me diskonektuje ... osim ako ne bude baš prekid pa cable dioda počne da prekida.


Hm, nije mi modem na vidiku, potrudicu se da obratim paznju na to kada dobijem diskonekt da vidim da li se ugasi iste sekunde i lampica Cable.

Nemam virus na racunaru i kako mislis to da se samo sistem zaglavi, moguce da ima i tog problema samo ne znam kako mislis to da bih proverio da nije mozda do toga, mada sam oslobodjen bespotrebnih procesa... Modem je direktno povezan na racunaru preko UTP.

 
Odgovor na temu

citizenx
System & Network Administrator
United States of America

Član broj: 270900
Poruke: 443



+68 Profil

icon Re: Diskonektovanje SBB interneta...08.01.2013. u 21:32 - pre 136 meseci
Prosle godine imao sam 3 slucaja da je bio problem do SBB-ovog modema, odnosno ethernet port na modemu je bio neispravan. Mogli su da koriste modem dok su imali 1 racunar preko USB konekcije, ali su uzeli ruter, a samim tim mora da ide preko ehternet-a. To sto ti se diskonektuje s vremena na vreme moze biti zbog 3 razloga:

1.kao sto sam vec rekao neispravan ethernet port na modemu
2.neispravan NIC (mrezna kartica)
3.virus
 
Odgovor na temu

Mitkoni
Novi Pazar

Član broj: 154018
Poruke: 449
*.dynamic.sbb.rs.



+106 Profil

icon Re: Diskonektovanje SBB interneta...09.01.2013. u 04:09 - pre 136 meseci
Citat:
citizenx: Prosle godine imao sam 3 slucaja da je bio problem do SBB-ovog modema, odnosno ethernet port na modemu je bio neispravan. Mogli su da koriste modem dok su imali 1 racunar preko USB konekcije, ali su uzeli ruter, a samim tim mora da ide preko ehternet-a. To sto ti se diskonektuje s vremena na vreme moze biti zbog 3 razloga:

1.kao sto sam vec rekao neispravan ethernet port na modemu
2.neispravan NIC (mrezna kartica)
3.virus


Mislim da je ovo do njih, evo danas u toku danas nisam dobio ni jedan diskonekt, i torent je radio i surf po internetu i igranje online, sto sta.

Uradio sam Update sistema mozda je opet nesto nedostajalo od tog update ko zna, videcu dalje ponasanje.
 
Odgovor na temu

Mitkoni
Novi Pazar

Član broj: 154018
Poruke: 449
*.dynamic.sbb.rs.



+106 Profil

icon Re: Diskonektovanje SBB interneta...21.01.2013. u 17:38 - pre 136 meseci
Opet slicni problemi sa SBB. Cekam jos par dana dok mi istekne 30 dana pa im se moram zaliti, ali ne znam kako da to opet uradim.

Pre nego sto sam ovde i otvorio temu sam im se bio zalio sto sam i naveo u jednom od postova. Tada dok sam pricao za problem ona sto vrsi uplacivanje imao sam osecaj da je u sebi mislila ajde ispricaj i bezi da te ne gledam, ne mogu vise da te slusam kako kukas kako ti je los net, cisto ju je bolelo sto je meni bio los internet, onda kada sam rekao ako nastavi da bude tako necu vise biti vas korisnik sto su culi njene kolege onda sam odma dobio zahtev za novi modem onda su mi ga i dali. E sada ne znam sta da im kazem, mislim da li ce biti dovoljno da kazem da kada merim brzinu interneta ping je ocajan, download ocacaj up-load takodje :)

ping;


processes;



speedtest;



dok sam izmerio brzinu na speedtest.net trebalo mi je 20minuta da mi se ucita stranica i ko zna koliko puta sam uradio refresh da bih 'uhvatio' da se otvori stranica

nekom pukom slucajnoscu je izaslo na puna 2Mbps dok up-load ostao minimalan, inace koristim S prepaid paket

drugi put merenje

upload 0.00 :)

treci put

0.12 :)

zvao sam centar njihov kazU da je do njih, ne znam je li Vi ostali imate slican problem? :)

[Ovu poruku je menjao Mitkoni dana 21.01.2013. u 19:02 GMT+1]

[Ovu poruku je menjao Mitkoni dana 21.01.2013. u 19:05 GMT+1]
 
Odgovor na temu

citizenx
System & Network Administrator
United States of America

Član broj: 270900
Poruke: 443



+68 Profil

icon Re: Diskonektovanje SBB interneta...21.01.2013. u 19:06 - pre 136 meseci
Ti gubici paketa koje imas verovatno nisu do modema, jer koja je sansa da modem koji ti zamene takodje ne radi. Ono sto bih ja uradio pre nego sto bi ih opet cimao je sledece:

- Podigni novi sistem da bi bio siguran da nemas virusa.
- Budi siguran da si instalirao adekvatne drajvere za cipset i mrezu.
- Proveri koaksijalni kabal koji ti dolazi do modema.
- Vidi UTP kabal koji ide iz modema do mrezne kartice. Ako si ga sam krimpovao proveri parice da li su dobro rasporedjene. Meni se jednom desilo da sam prevideo 2 licne (na jednom kraju sam braon-belu i braon zamenio) i mreza se gubila sa vremena na vreme i bila je 10Mbps.
- Ako je ovo sve u redu, probaj da zamenis mreznu karticu da vidis mozda je problem do nje. Najgora situacije je kad mrezna kartica cas radi cas ne radi. Imao sam jednom takav slucaj i ne samo sto je zezala mreza, nego je citav racunar uzasno sporo radio. Tek nakon zamene, vaskrsao je.
- Ako i dalje ne radi, zovi ih i reci da posalju ekipu da provere signal.
 
Odgovor na temu

Mitkoni
Novi Pazar

Član broj: 154018
Poruke: 449
*.dynamic.sbb.rs.



+106 Profil

icon Re: Diskonektovanje SBB interneta...21.01.2013. u 19:30 - pre 136 meseci
Ne razumem to, sama komponenta mrezna kartica ne moze da cas radi cas ne radi. Ako radi onda radi ako ne radi onda ne radi i kraj price. :)

Sve ovo sto si napisao da probam i da uradim, ne znam odakle bih poceo i ne znam zasto bih sve to radio nakon toga ako mi je jedna od operaterki rekla da je to do njih i da je na globalu.

Prilozio sam SS od processa, a i jos nisam upoznat sa nekim virusom da nesto tako radi sa konekcijom. :)
I ako imam (a siguran sam da nemam) virus da mi odvlaci konekciju onda i ako odvlaci ne moze kada radim ping da dobijem request timed out. Sigurno bi u tom slucaju samo ping bio veci i tracert...
Sto se tice UTP kabla ista opet tu dolazim do nelogicnosti, kako je to moguce da mi je pre sat vremena bilo kako je bilo a kako je sada.



Da napomenem da sam isti problem imao i u jucerasnjem danu, u slicnom vremenskom intervalu... Da li je moguce da Oni tada rade neki 'svoj' backup na serverima, pa da onda dolazi do tih problema...
 
Odgovor na temu

pajaja
Beograd

Administrator
Član broj: 41598
Poruke: 3430
2001:470:1f0b:1af2:d9d:85d:d..

Jabber: pajaja@elitesecurity.org
ICQ: 253317269


+144 Profil

icon Re: Diskonektovanje SBB interneta...21.01.2013. u 23:00 - pre 136 meseci
Jeste do njih i traje vec mesec dana. Ako neko ima neki inside info o cemu se tacno radi bilo bi lepo da podeli sa nama :)
Veza je sjajna :)

xxx
mali mali mali kamičak...nebo plave boje.
In Memoriam: Madzone Zeka(15.09.2005-16.09.2005)
Prikačeni fajlovi
 
Odgovor na temu

[es] :: ISP :: Diskonektovanje SBB interneta...

[ Pregleda: 5512 | Odgovora: 13 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.