Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Delphi + speech recognition problem

[es] :: Pascal / Delphi / Kylix :: Delphi + speech recognition problem

[ Pregleda: 1167 | Odgovora: 0 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

Milos D
Beograd

Član broj: 5621
Poruke: 280
*.adsl-a-11.sezampro.rs.



+1 Profil

icon Delphi + speech recognition problem17.02.2011. u 15:41 - pre 160 meseci
Ne znam kako ovaj mehanizam funkcioniše, ali deluje mi da je situacija sledeća:

ako je uključen speech recognition, kad god se u programu otvori novi prozor ili se promeni aktivni prozor windows na neki način "izlista i popiše" sve kontrole na tom prozoru da bi kasnije, ako korisnik izgovori nešto, pokušao da pronađe odgovarajuću kontrolu.

Ovo je ok, pod uslovom da na prozoru nije gomila kontrola. Pošto imam jedan takav prozor, u kojem korisnik svojim akcijama stvara nove panele gde svaki ima nekih 30-ak kontrola, primećujem da nakon otvaranja nekoliko takvih panela proces "izlistavanja" počne da biva prilično dugačak (recimo 10-ak sekundi sa 100% CPU i onom "busy" indikacijom na speech recognition prozorčetu).

Firefox ima isti problem, ako se otvori nekoliko kompleksnijih stranica, uradi minimize pa restore, FFox jedno vreme maksimalno jede CPU pa se onda smiri. (To se može izbeći ako se FFox stavi na spisak programa koji ne podržavaju speech recognition, ali ne bi da to radim i za moj program.)

Elem, ima li neko ideju može li se na neki način reći windowsu da neke kontrole ne uzima u obzir za speech recognition, ili da se na neki drugi način izbegne ovaj problem?

Inače, na taj prozor sam stavio TSpSharedRecoContext i svoj Grammar sa nekoliko komandi, lepo radi, ali nema uticaja na ovaj problem.
 
Odgovor na temu

[es] :: Pascal / Delphi / Kylix :: Delphi + speech recognition problem

[ Pregleda: 1167 | Odgovora: 0 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.