Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Java programiranje i web chat problem

[es] :: Java :: Java programiranje i web chat problem

[ Pregleda: 1751 | Odgovora: 2 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

iizuzetan

Član broj: 186478
Poruke: 375
*.adsl.verat.net.



+16 Profil

icon Java programiranje i web chat problem13.07.2009. u 19:55 - pre 181 meseci
Imam sajt. Do pre neki dan sam imao XAT chat na sajtu. Medjutim shvatio sam da ne postizem nista sa njim jer mi se gosti odlivaju i odlaze na taj XAT. A i dolaze neki sa drugih chatova sa tog sajta i vrbuju goste, koji kad odu vracaju se ali ne na mom sajtu nego na tom sajtu u mojoj chat sobi. I u sustini samo cinim uslugu tom sajtu povecavajuci mu posetu.

Zato sam resio da napravim svoj chat na sajtu. Nailazio sam kao "gotove" skripte za chat ali besplatno daju samo neke totalno uproscene verzije a za bolje treba da se plati. Nailazio sam i na potpuno gotove i kompletne chatove, medjutim i oni su totalno ogoljeni, a i treba poprilicno vremena da se provali "sta je pisac" hteo da kaze kako bi se inplementirao na sajt. A i kad se inplementira obicno chat ima svoj login nezavisno od sajta pa da bih i to uspeo nekako da implementiram treba dodatne visenedeljne egzibicije.

Zbog svega ovoga resio sam da sam napravim chat, pogotovu zato sto imam ideju o sasvin novom izgledu i pristupu problematici dizajna chat-a (dugo godina sam posetilac chatova i napravio bih chat po meri chatera :) ). Imam solidno znanje PHP-a i MySQL. Pre neki dana sam krenuo sa ucenjem JavaScript i mislim da sam i njega dovoljno savladao. Krenuo sam sa tim znanjem ali doso do barijere. Naime, da bi se podaci iz baze iscitali treba automatski refresovati stranicu pomocu JavaScript a to prouzrokuje TREPERENJE stranice i vrlo je iritirajuce.

E sad, ovde sam jer sam cuo da je za izradu chat- a potrebno da se postavi i programira neka skripta u JAVA jeziku na serveru kako bi se slali podaci JavaScript-u koji je kod klijenta. I tad prilikom osvezavanja stranice ne dolazi do TREPERENJA.

Voleo bih ako neko zna da me uputi na neki tutorijal na srpskom prvenstveno ili na engleskom konkretno za JAVU ali za kreiranje te skripte na serveru za chat.

Sto se tice jave ja sam trenutno na nuli pa mozda sam i pogresno razumeo, mozda i ne treba neka posebna skripta na serveru pa bih zamolio sve koji nesto znaju o tome da napisu i da me upute kako da resim moj problem.
 
Odgovor na temu

bantu

Član broj: 38670
Poruke: 305
92.241.140.*



+27 Profil

icon Re: Java programiranje i web chat problem13.07.2009. u 20:51 - pre 181 meseci
Budući da ti JavaScript ide dobro, probaj da se informišeš malo o AJAX-u, on bi ti omogućio da učitaš podatke a da ne osvežavaš čitavu stranicu.
Evo šta google kaže, jedan kratak primjer: http://daniel.lorch.cc/docs/ajax_simple/
 
Odgovor na temu

Ivan Ivanic
Ivan Ivanic
Freelance, Anywhere
Fruška Gora

Član broj: 203038
Poruke: 179
*.ptt.rs.

Sajt: ivan.yggdrasillcode.com


Profil

icon Re: Java programiranje i web chat problem14.07.2009. u 08:21 - pre 181 meseci
Da definitivno ti je rešenje u AJAX-u. A što se tiče serverske strane možeš je uraditi u kojoj god hoćeš tehnologiji. Tako da ti preporučujem da uradiš to sa PHP/MySQL kao što si i napisao. Nemoj se upuštati u Javu ako možeš to uraditi sa PHP koji već koristiš i znaš. Inače cela poenta u AJAX-u ti je bazirana na pravljenju request/response bez osvežavanja stranice. Znači iz JavaScript-a pošalješ request scripti na serveru i ona ti vrati response koji dalje u koristiš u JavaScript-u. Znači sve tehnologije u kojima možeš da primiš request i pošalješ response su u opciji - JavaScript-u je svejedno.

Evo ti jedna free scripta u php za chat: http://www.scriptdungeon.com/freephpscript/freescripts6954

Inače AJAX se bazira na specijalnom XMLHttpRequest-u to isto malo prouči da bi ti bilo lakše da prilagodiš sebi ovu skriptu.

Rad rad i samo rad :-D
 
Odgovor na temu

[es] :: Java :: Java programiranje i web chat problem

[ Pregleda: 1751 | Odgovora: 2 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.