Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

[Novost] - Hardverski ubrzana video kompresija sa novim ATI Radeon grafickim karticama

[es] :: Video kompresija :: [Novost] - Hardverski ubrzana video kompresija sa novim ATI Radeon grafickim karticama

Strane: 1 2

[ Pregleda: 5519 | Odgovora: 23 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

Ivan Dimkovic

Administrator
Član broj: 13
Poruke: 16687
*.dip.t-dialin.net.



+7174 Profil

icon Re: [Novost] - Hardverski ubrzana video kompresija sa novim ATI Radeon grafickim karticama01.02.2010. u 01:02 - pre 173 meseci
Samo neki delovi video coding algoritama su pogodni za GPGPU (DCT/iDCT). Ostali se zapravo bolje izvrsavaju na procesoru opste namene zbog mnogo grananja i operacija sa bitovima. GPGPU uopste nije dizajniran za to.

Zbog toga graficke kartice imaju poseban silikon za video kodiranje dok se GPGPU deo koristi samo za manji deo algoritma.

Za slucaj kvalitetnog video kodiranja CPU ima prednosti, zato sto takvi algoritmi imaju dosta grananja i funkcionisu na nacin koji je vrlo nepodesan za GPU.
DigiCortex (ex. SpikeFun) - Cortical Neural Network Simulator:
http://www.digicortex.net/node/1 Videos: http://www.digicortex.net/node/17 Gallery: http://www.digicortex.net/node/25
PowerMonkey - Redyce CPU Power Waste and gain performance! - https://github.com/psyq321/PowerMonkey
 
Odgovor na temu

lancia88
lancia88
Beograd

Član broj: 10215
Poruke: 6528
*.dynamic.sbb.rs.

ICQ: 281338349


+14 Profil

icon Re: [Novost] - Hardverski ubrzana video kompresija sa novim ATI Radeon grafickim karticama01.02.2010. u 11:49 - pre 173 meseci
Pozdrav,

kao i u vecini stvari, verovatno najbolji produkt lezi u simbiozi oba stila enkodinga ali kako razliciti proizvodjaci rade bez potrebe za medjusobnom saradnjom, najverovatnije je da ce se nekakvo sintetisanje najboljeg iz CPU i GPU domena eventualno desavati na odredjeni radnim stanicama i specificnim uredjajima koji ce samo imati arhitekturu klasicnog PC-a ali ce po svemu ostalom, prevashodno po ceni, to biti sasvim drugacija prica. Ne bi bilo prvi put vidjeno, tako da ce obicnim korisnicima ostati da se privole nesto nizem kvalitetu i nesto vecoj brzini ekodinga ili obrnutoj srazmeri dok se ponovo nekom novijom tehnoligijom ne poremeti trenutni odnos.

Doduse, mogao bi i namenski napisan SW da pomiri situaciju i izvuce maksimume, ko zna ;)
 
Odgovor na temu

Stranger2
Stranger2

Član broj: 143429
Poruke: 2572
*.adsl.net.t-com.hr.

Sajt: www.videomajstor.com


+43 Profil

icon Re: [Novost] - Hardverski ubrzana video kompresija sa novim ATI Radeon grafickim karticama01.02.2010. u 12:37 - pre 173 meseci
Jasne su mi razlike i nedostaci za softver na grafickj. Ali doslo se do toga da se razlika kod kucnih procesora jacih od proseka i prosecnih vise i ne primecuje jer kucni korisnici vise nemaju cime da ga opterete (osim video kompresijom). Vec sada kada pogledas u nekom kompjuterskom casopisu preporucene konfiguracije vidi se da u skoro svim preporucuju procesor slabiji od prosecnog. A graficku uve kpreporucuju neku od 100 evra pa navise. Razlog je sto kucni korisnici tako stvarno vise dobiju za isti novac. Kod brendiranih kompjutera ovo je jos cesci slucaj osim kod bas skupih modela. Zbog toga pretpostavljam da ce se ubuduce vise raditi na univerzalnosti grafickih kartica i softvera.
Ne znam u kom pravcu ce razvoj procesora ici ali je sve teze ubediti kucne korisnike da cedu nesto dobiti sa jacim procesorom.
 
Odgovor na temu

Stranger2
Stranger2

Član broj: 143429
Poruke: 2572
*.adsl.net.t-com.hr.

Sajt: www.videomajstor.com


+43 Profil

icon Re: [Novost] - Hardverski ubrzana video kompresija sa novim ATI Radeon grafickim karticama27.03.2010. u 13:33 - pre 171 meseci
Ovaj ATI-jev enkoder koji sam pomenuo na pocetku ove teme je izbacen iz nekoliko zadnjih verzija drajvera. Verovatno ga nece vise razvijati. Razlog je pretpostavljam u tome sto je ATI proslog meseca izbacio citavu seriju DIrectX 11 kartica (serija Radeon HD 5x ) pa ce se ove tehnologije u buduce baziratri na DirectX 11 (nema potrebe za posebno Nvidia ili ATI resenje).
 
Odgovor na temu

[es] :: Video kompresija :: [Novost] - Hardverski ubrzana video kompresija sa novim ATI Radeon grafickim karticama

Strane: 1 2

[ Pregleda: 5519 | Odgovora: 23 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.