Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

par pitanja oko GNOME-a...

[es] :: Linux desktop okruženja :: par pitanja oko GNOME-a...

[ Pregleda: 1641 | Odgovora: 0 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

z@re
Zarko Bulatovic
Split

Član broj: 29849
Poruke: 443
*.cmu.carnet.hr.



+25 Profil

icon par pitanja oko GNOME-a...20.12.2005. u 01:43 - pre 223 meseci
nisam bas nov sta se tice GNOME-a, al nije bas ni da sam ga koristio puno. nedavno sam ga instalirao, sistem je FreeBSD 5.4, GNOME 2.10, kompajliran iz ports tree-a. pa imam par pitanja...

1. koji je dobar program za editiranje menu-a? probao sam gnome-menu-editor, i gmenu-editor. kod prvoga je problem jer je preglup, i moze se samo ukljucivati/iskljucivati trenutacne entry-e u menu-u. rename i add opcije ne postoje. mozda je starija verzija, jer je isto iz ports stabla. gmenu-editor nece uopce da radi, kompletna configure&&make&&make install procedura prodje ok, al izgleda da je program pisan konkretno za linux, jer trazi fileove u /usr/share direktorijima (i nevidim nacina da to promjenim, izgleda da je hardcodirano). neko symlinkovanje nece pomoc, jer su ti direktoriji malo drugacije nazvani pod FreeBSD-om, i rastrkani u /usr/local i /usr/X11R6 ... skuzio sam gdje GNOME drzi sve menu informacije u xml formatu...al mi se rucno bas i ne da, ne bi ga instalirao da mi se da uvijek kopat i rucno editirat fileove...

2. taskbar applet za modem uopce ne radi...konfiguriram ga preko "properties", broj ISP-a, auth, modem...al activate/disactivate opcije stoje disablane. pppd je u redu, jer koristim drugi program (XISP) za povezivanje. zanimljivo je da ako se XISP pokrene barem jedamput u trenutnom gnome sessionu, navedeni applet pukne ko cvrcak...i onda kad je i XISP ugasen i pppd ubiven, ne zeli se opet pokrenut, odma pukne.

3. programic za konfiguraciju refresh ratea prikazuje dva nestandardna od cetri moguca ratea za monitor (60, 64, 75, 87 Hz). treba mi 85Hz, jer to je maximum na ovoj rezoluciji za moj monitor. 87 i 64 ne rade dobro, slika je djubre sa tonom scanlineova...XF86Config je dobro namjesten, jer u drugom WM-u (FVWM2), mi je rezolucija 85Hz. samo izgleda da gdm kad se starta prebaci na 75Hz (prije sam koristio xdm). jel negdje postoji config file od tog programcica gdje je lista refresh rateova koji se u njemu mogu selectirat? ako ce i ovo pomoc, mogu napomenut da imam Solaris 10, u kojem JDS (u biti gnome) ima isti program u kojem uredno mogu izabrat 85Hz...

4. mount/unmount task applet se uopce ne zeli startat. nikakva poruka o gresci, nista? da li mozda automounter daemon treba bit nastelen dobro da mounta lokalne medije, ili to ide automatski kroz ovaj applet?

5. najbolja metoda za izradu tema? pretrazivao sam i art.gnome.org i gnome-look.org, i nemogu nikako nac temu po "svom gustu". kako se theme enginovi instaliraju? te tar.gz arhive koje sam skidao s neta ne idu klik klik kroz theme manager, nego kroz standardnu configure/make proceduru. i onda ih treba ubaciti u ~/.gtk2rc ili slicno. ja takav file nemam u home direktoriju. i nigdje nemam opciju da ukljucim tu novu temu, nista se ne mjenja uglavnom.

6. ako sam BSD zealot, i koristim kompletan GNU desktop, jesam li ja prokleta izdajica? :) :)

Q: HSP56 Micromodem nece da radi kompjuter ga prepozna a kad treba da se konektujem nece ne daje ni znaka zivota. u cemu je problem.

A: Crko mozda od grmljavine mozda od spanaca. Uglavnom baci ga u WC solju jako povuci vodu. Skupi 5e i uzmi drugi i ne postuj temu na pogresno mesto.
 
Odgovor na temu

[es] :: Linux desktop okruženja :: par pitanja oko GNOME-a...

[ Pregleda: 1641 | Odgovora: 0 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.