Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

PRIKAZI: Home theatre Base DVD receiver DAV-935

[es] :: Multimedijalni uređaji :: PRIKAZI: Home theatre Base DVD receiver DAV-935

[ Pregleda: 3506 | Odgovora: 0 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

lancia88
lancia88
Beograd

Član broj: 10215
Poruke: 6528
..njuel-bg.customer.sbb.co.yu.

ICQ: 281338349


+14 Profil

icon PRIKAZI: Home theatre Base DVD receiver DAV-93525.12.2005. u 02:14 - pre 223 meseci
Pozdrav,

u prilici sam da malo opisem ovaj "kucni bioskop" (da li auditorijum veruje da je izreceno pitanje prilikom prodaje svojevremeno jednog kucnog bioskopa: a jel- se dobija i platno uz njega?) pa da izdelim sa ostalima svoja zapazanja o njemu.

Radi se o jednom od najtezih uredjaja koje sam imao priliku da probam, da ne budem shvacen pogresno, nije rec o prevelikoj tezini ali je zaista primetno tezi od vecine playera recimo. Ova stvar mi je odmah zapala za oko i asocirala me na temeljnost izrade mada uopste ne mora biti tako. Dakle, samo prvi utisci a vreme ce tek pokazati kakav ce biti u eksploataciji.

Vizuelno posmatrano, uredjaj je zaista lep i izgleda ozbiljno iako nema nikakva revolucionarna estetska resenja. Na prednjem panelu dominiraju prazne metalne povrsine a dugmici za manuelno upravljanje se nalaze na obodu godnjeg panela sto deluje kao sasvim ergonomski solidno resenje. Takodje se nalazi i pregledan display sa prednje strane na kome se prikazuju sva desavanja unutar uredjaja. Zvucnici koji su deo sistema zajedno sa subwooferom takodje izgledaju ali i teze veoma pristojno i maju u svojim resenjima i mogucnost kacenja na zid i mogucnost stajanja na nekoj podlozi.

Cim predjemo sa posmatranja izgleda uredjaja i ukljucimo ga, shvatimo da je citav sistem baziran na svojevremenom sjajnom player-resenju Sky 963 i na njegovom cipu i mogucnostima. Razlike gotovo da nema ukljuciv i FW koji je delo istog autora, moga kolege Gileii-a te je snalazenje u njemu identicno sa pomenutim uredjajem. Nazalost, i mogucnosti reprodukcije su mu takve sto podrazumeva i ogranicenja i to ne samo po pitanju da su i film i titl u istom folderu, vec i po pitanju nemogucnosti iscitavanja .txt ekstendiranih prevoda. Ovo, kao i nedostatak karaoke ulaza za mikrofone su moje glavne zamerke ovom uredjaju. Ko moze da zivi sa ovime, moze komotno i da pazari ovaj uredjaj. Pomenuta ogranicenja za sada nemaju mogucnost da se otklone obzirom da na toj podverziji MTK cipa ovo zasad nije moguce izvesti.

Zvucnicka snaga je deklarisana na nekakve silne watt-e ali realno je prema vlastitoj proceni rec o nekih solidnih 20-25W ukupne snage sto je sasvim dovoljno za sobne uslove. Izborom pravilnih opcija u podrucju Pro logic setovanja, dobice se iznenadjujuce dobar quazzi surround, tj. ravnomeran izlaz na sve zvucnike sa programiranim kasnjenjema na zadnjim satelitima. Zvuk je cist, sasvim je u redu i za slusanje muzike i za film ali i za radio. Moze se pojacavati neposredno na komandama za volume ali moze se dobiti dodatna izlazna snaga i setovanjem zvucnika u meniju koji je citav na srpskom jeziku kao i pisano uputstvo.

Integrisani AM/FM tuner je takodje na nivou najboljih karakteristika uredjaja, solidno hvata i memorise do 20 stanica oba podrucja a baratanje je zaista vise nego pojednostavljeno.

Dodatno sto bih izdvojio jeste zadnji panel prevashodno namenjen izlazima raznih vrsta (svi korisni izlazi su tu) ali i naijnteresantnijem od svega - aux ulazu! Ovime dobijamo varijantu da preko dva prosta cinca uvedemo u integrisani 5.1 dekoder dodatni uredjaj koji bi mogao biti recimo satelistski receiver ili konzola za igranje recimo. Veoma koristan dodatak koji pretvara ovaj uredjaj u zaista vise nego koristan video-audio centar.

Sto se tice samog branda, Base je brand koji je usvojila jedna ovdasnja firma i pod ovim imenom uvozi iz proizvodnje uredjaje kreirane prema vlastitim zamislima i citav proizvodni proces se vrsi u Kini, naravno. Daljinski upravljac nije po mom ukusu iako je solidne velicine i izgleda uopsteno, problem su mu rasporedi dugmica koje najcesce koristimo a ne nalaze se jedan uz drugi.

Inace, sve funkcije rade besprekorno ukljuciv i go-to, brzo premotavanje na 2,4,8,16 i 32x, selekcija sekvence, pauza, vracanje unazad itd. te se ne bih zadrzavao ovde dalje obzirom da je ovo danas ipak svojevrstan standard te su ove mogucnosti poznate od ranije. Obzirom da je i cena njegovo oruzje u borbi za kupce, mozda ne bi trebalo apriori odbacivati ovaj uredjaj u razmisljanjima usled konkurencije kakvu pruzaju poznati brandovi ali sa sumnjivim mogucnostima u radu sa najomiljenijim filmskim formatom - Divx-om.
 
Odgovor na temu

[es] :: Multimedijalni uređaji :: PRIKAZI: Home theatre Base DVD receiver DAV-935

[ Pregleda: 3506 | Odgovora: 0 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.