Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Kako da najednostavnije napravim username i pasword skriptu?

[es] :: PHP :: Kako da najednostavnije napravim username i pasword skriptu?

[ Pregleda: 4940 | Odgovora: 5 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

mrax
Mladen Mrakovčić
Josipdol

Član broj: 26214
Poruke: 203
*.cmu.carnet.hr.



Profil

icon Kako da najednostavnije napravim username i pasword skriptu?20.02.2005. u 08:30 - pre 209 meseci
Htio bih da mi se korisnik prijavi pri licitaciji za artikl.
Mogu i sam da mu kreiram username i password.
Vjerojatno bih mogao koristiti txt. file.
Trebao bi mi neki jednostavan razumljivi primer:
1. šta trebam ja kao kreator usera i passa pisati u txt.
2. način provere iz txt.
Mrax.....
_________________________
 
Odgovor na temu

set_X

Član broj: 32954
Poruke: 675
62.108.97.*



Profil

icon Re: Kako da najednostavnije napravim username i pasword skriptu?20.02.2005. u 09:24 - pre 209 meseci
Nijeu opste tesko...bolje koristi MySql, jer je mnogo bolji.
Ali nema veze mozes i ovako.

Npr. napravis neku formu koja ima 2 polja (moze i vise, ovo je primer), onda stavis action='write.php'

Evo kako bi izgledao write.php (naravno, prilagodi tvojoj potrebi, primer rada sa PHP fajlom(ali gotovo isto kao i txt))

Code:

$username = $_POST['ime_polja'];
$fp = fopen("$username.php", "w");
fwrite($fp, "<?php

\$username_u = $username;

// itd...tako mozes da stavljas, samo gledaj da ispred promenljive stavis \ (kosu crtu.

?>");

fclose($fp);

Posle mozes include...(za citanje informacija)

poz.
 
Odgovor na temu

mrax
Mladen Mrakovčić
Josipdol

Član broj: 26214
Poruke: 203
*.cmu.carnet.hr.



Profil

icon Re: Kako da najednostavnije napravim username i pasword skriptu?20.02.2005. u 12:52 - pre 209 meseci
Čuj rado bih radio sa mysql-om ali mi ne ide.
Znam sami na serveru preko cpanela kreirati bazu, ali kad treba raditi tabele....katastrofa.......
Skinuo sam jedan vodič kroz php i mysql tu sa foruma od Achilesa pa ga idem prostudirat.
Hvala. zapet ću ja još 500 puta

Mrax.....
_________________________
 
Odgovor na temu

Nemanja Avramović
Software architect
Tap medical
Beograd, Srbija

Moderator
Član broj: 32202
Poruke: 4388
*.blueisp.co.yu.

Sajt: https://avramovic.info


+46 Profil

icon Re: Kako da najednostavnije napravim username i pasword skriptu?20.02.2005. u 13:39 - pre 209 meseci
Samo da ti kazem da sam i ja bio na istom `stupnju` kao i ti. Baze su mi bile nesto sasvim strano. Onda mi je drug `nacrtao` kako sve to radi i VEOMA je lako...
Laravel Srbija.

[NE PRUŽAM PODRŠKU ZA PHP PREKO PRIVATNIH PORUKA!]
 
Odgovor na temu

set_X

Član broj: 32954
Poruke: 675
62.108.97.*



Profil

icon Re: Kako da najednostavnije napravim username i pasword skriptu?20.02.2005. u 13:50 - pre 209 meseci
Isti je slucaj bio i kod mene.
Ma nisam ni hteo da cujem za mysql.

Sada ne mogu raditi nijedan ozbiljniji projekat bez mysql-a (sem txtForum-a)

poz.
 
Odgovor na temu

mrax
Mladen Mrakovčić
Josipdol

Član broj: 26214
Poruke: 203
*.cmu.carnet.hr.



Profil

icon Re: Kako da najednostavnije napravim username i pasword skriptu?20.02.2005. u 16:23 - pre 209 meseci
pročitao sam skriptu. Nekako je jasna. ali sad me muči drugi problem.
kako mogu chekboksovima u formsu dodjeliti vrednost tako da ih pošaljem u košaricu.
To je primjer webshopa. Je traljav, ali se učim.

shop.htm
<form method="POST" action="sanduk.php">
<p>Hlače<input type="checkbox" name="C1" value="on"></p>
<p>Majica<input type="checkbox" name="C2" value="on"></p>
<p>Čarape<input type="checkbox" name="C3" value="on"></p>
<p>Gaće<input type="checkbox" name="C4" value="on"></p>
<p>Cipele<input type="checkbox" name="C5" value="on"></p>
<p>
<input type="submit" value="Naruči" name="kupi">&nbsp;&nbsp;&nbsp;

<input type="reset" value="Reset" name="B2"></p>
</form>

a košarici sam dodjelio ime "sanduk.php", kako da u sanduk.php pošaljem recimo chekirane "gaće" i njihovu cjenu?

sanduk.php
<?php
$n1 = $http_post_vars['c1'];
$n2 = $http_post_vars['c2'];
$n3 = $http_post_vars['c3'];
$n4 = $http_post_vars['c4'];
$n5 = $http_post_vars['c5'];
echo ($n1) ;
echo ($n2) ;
echo ($n3) ;
echo ($n4) ;
echo ($n5) ;

?>
Postoji li bolji način?
proizvode mislim dodavati offline. pa napraviti upload stranice.
Ponavljam da je ovo samo primjer da nebi bilo smijurije
Mrax.....
_________________________
 
Odgovor na temu

[es] :: PHP :: Kako da najednostavnije napravim username i pasword skriptu?

[ Pregleda: 4940 | Odgovora: 5 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.