Pa ovako...ja imam 9600XT Fireblade...by Sapphire, naravno...
Klok karte je default 500/325 (memorija je za 25 visa nego na drugim XT kartama).
Ja sam digao klok na bezbedno 540/340 sto i nije tako lose, ali nije ni sjajno, video sam i bolje...
Preporucujem XT iz vise razloga, a prvi je RV360 graficki cip, za razliku od 9600pro, cak i 9800pro, pa cak i HIS-ov ICEq ima R350 cip!). Kao sto je, mislim, gore navedeno, obradjuje vise poligona upravo iz ovih razloga...nema potrebe da je klokujes osim ako hoces da vidis koliko moze u 3dMarku...ja sam postigao u 3dMark 2003. 4400 i nesto...doduse sa nesto malo visim klokom ali bez anomalija...dok sam u Aqua marku nasvirao preko 30000!!! Sto je dosta...cisto da primetim, drug je u 3dMarku sa nesto losijim drajverima i klokom uspeo da nasvira (sa blagim anomalijama) tek negde oko 4200!
U pitanju je bio kvalitetan Gigabajt 9600pro 128MB.
Ovaj Xt na primer ima sonde za merenje temperature i to dve!!! Za temperaturu cipa i ambijenta. Ovo moze dobro doci klokerima...
Ali da je Pro najbolji odnos cena/kvalitet to jeste...Ja bi se odlucio za Gigabajtov pro ali, je i Sapphire tu negde...Gigabajt ima nesto kvalitetniju memoriju...Samsung na 2.8ns.
A sad ako moze jedno pitanje...sta mislite koliko bi se dobilo ugradnjom GlacialTech-ovog Northpole 1000 kompleta na mojoj XT kartici...pitanje ima veze sa temom jer se radi o unapredjenju ove kartice... i jos jedno...DA LI JU JE UOPSTE MOGUCE MONTIRATI???
Lik iz GlacialTech-a mi rekao da rupe na graf odgovaraju, ali ipak da proverim kod prodavca, ali ne ide mi se do Novog Sada za dzabe...
PS: Sto se tice FarCry-a presao sam ga sve na UltraHigh na 1024...A tek sto Half Life 2 leti...
Nadam se da sam nekome pomogao...
"A onda je kudravi gaucos krenuo
krivudavim putem ko***nskih noci!"