Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

javascript->flash

[es] :: Flash :: javascript->flash

[ Pregleda: 7719 | Odgovora: 3 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

mire
Miroslav Madzarevic
Belgrade

Član broj: 252
Poruke: 145
*.cytanet.com.cy



Profil

icon javascript->flash17.05.2001. u 10:46 - pre 247 meseci
Kako iz JavaScript-a kontrolisati flash film ?
fscommand poziva JavaScript kod iz Flash-a ali kako uraditi obratno, pozvati ActionScript f-ju iz JavaScript-a ... ?
[email protected]:~$ traceroute zivot.sloboda.potraga-za-srecom
 
Odgovor na temu

Ivan Stanojevic
Personal trainer
Dubai

Član broj: 8885
Poruke: 679
*.air.tehnicom.net



+1 Profil

icon Re: javascript->flash25.04.2004. u 22:24 - pre 211 meseci
imas par komandi koje mozes da koristis, da recimo uradis play , stop, gotoFrame i sl

mozes da potrazis u guglu ukucaj recimo ovo

flash tgotoframe

imas na macromedijinom sajtu detalje ali ne secam se tacno spiska komandi niti adrese gde ih mozes naci...

jos jedna stvar, sve komande su case sensitive...
Reci nešto pametno i svi će te pamtiti
- Nepoznati autor
 
Odgovor na temu

smrda

Član broj: 10703
Poruke: 53
*.emirates.net.ae.



Profil

icon Re: javascript->flash26.04.2004. u 06:06 - pre 211 meseci
Skoro sve verzije DW imaju behavior control shockwave or flash kojim mozes da kontrolises play, stop, rewind i goto frame. Evo je i funkcija:

Code:
function MM_controlShockwave(objStr,x,cmdName,frameNum) { //v3.0
  var obj=MM_findObj(objStr);
  if (obj) eval('obj.'+cmdName+'('+((cmdName=='GotoFrame')?frameNum:'')+')');
}


Poziva se sa
Code:
MM_controlShockwave('ime movie-a','','akcija (Play, StopPlay, Rewind, GotoFrame',
'broj frejma (ovo se stavlja samo za GotoFrame akciju)')


Naravno za ovo ti treba i MM_findObj funkcija
Code:
function MM_findObj(n, d) { //v4.01
  var p,i,x;  if(!d) d=document; if((p=n.indexOf("?"))>0&&parent.frames.length) {
    d=parent.frames[n.substring(p+1)].document; n=n.substring(0,p);}
  if(!(x=d[n])&&d.all) x=d.all[n]; for (i=0;!x&&i<d.forms.length;i++) x=d.forms[i][n];
  for(i=0;!x&&d.layers&&i<d.layers.length;i++) x=MM_findObj(n,d.layers[i].document);
  if(!x && d.getElementById) x=d.getElementById(n); return x;
}
 
Odgovor na temu

Ivan Stanojevic
Personal trainer
Dubai

Član broj: 8885
Poruke: 679
*.air.tehnicom.net



+1 Profil

icon Re: javascript->flash26.04.2004. u 09:00 - pre 211 meseci
ove ugradjene stvarcice u DW treba izbegavati u sirokom luku...

vidi ti koliko je to linija koda da bi se napisalo ovo, naprimer:

document.myMovie.TPlay("menu")
Reci nešto pametno i svi će te pamtiti
- Nepoznati autor
 
Odgovor na temu

[es] :: Flash :: javascript->flash

[ Pregleda: 7719 | Odgovora: 3 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.