Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Kako naterati upper u interbase-u da radi sa nasim slovima?

[es] :: Pascal / Delphi / Kylix :: Kako naterati upper u interbase-u da radi sa nasim slovima?

[ Pregleda: 1991 | Odgovora: 1 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

Syshce
Nestorovic Sinisa
Novi Sad

Član broj: 45928
Poruke: 1
*.dialup.neobee.net.



Profil

icon Kako naterati upper u interbase-u da radi sa nasim slovima?22.01.2005. u 17:46 - pre 203 meseci
Problem je sto upper u SQL-u nasa slova ne menja.
Postoji mogucnost kreiranja UDF-a koji to resava, ali moje je poroblem sto imam vec napravljen malo veci program i trebalo bi mi mnogo vremena da izmenjam sve pozive upper-a u novu funkciju.
Zvuci mi malo neverovatno da ne postojo jednostavnije resenje ovog problema, odnosno da niko ko je trebalo to nije predvideo.

Unapred zahvalan na svim savetima i resenjima.
Ja
 
Odgovor na temu

morlic
Milos Orlic
Beograd

Član broj: 6081
Poruke: 735
*.197.eunet.yu.



+1 Profil

icon Re: Kako naterati upper u interbase-u da radi sa nasim slovima?29.01.2005. u 17:20 - pre 203 meseci
Pisanjem UDF funkcije u DLL-u i ubacivanjem na server. Funkcija npr. UpperCase() u kojoj bi sam kodirao resenje za domaca slova.

Pogledaj oko UDF funkcija u IB dokumentaciji.
 
Odgovor na temu

[es] :: Pascal / Delphi / Kylix :: Kako naterati upper u interbase-u da radi sa nasim slovima?

[ Pregleda: 1991 | Odgovora: 1 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.