Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

kako da formatujem input text - bbcode???

[es] :: PHP :: kako da formatujem input text - bbcode???

[ Pregleda: 2235 | Odgovora: 5 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

stomic_50
BN

Član broj: 44056
Poruke: 37
*.teol.net.



Profil

icon kako da formatujem input text - bbcode???18.01.2005. u 09:13 - pre 199 meseci
imam news skirptu, sve fino radi osim:

zelim da vijest koji unosim bude formatovana isto kao sto je i otkucana. znaci gdje je novi red da ga tako i ispise u output-u. kao i na ovom forumu...


znaci ako sam kliknuo dva puta enter i napravio neki novi paragraf vi cete ga i vidjeti dva reda ispod. meni trenutno brise sve nove redove i spaja tekst sa prijasnjim.

ne interesuju me bold/italic/underline/code itd. - samo novi redovi!

koji je najjednostavniji nacin za to?
 
Odgovor na temu

alex
Aleksandar Radulovic
Senior Software Engineer, Spotify
Stockholm, Sweden

Član broj: 71
Poruke: 2194
*.in.is.

Jabber: alex@a13x.info
ICQ: -1
Sajt: www.a13x.info


+1 Profil

icon Re: kako da formatujem input text - bbcode???18.01.2005. u 09:23 - pre 199 meseci
Najjednostavniji nacin je da se malo cita dokumentacija (funkcija nl2br()).

Alex: My favorite site is http://localhost/
R.J. Oppenheimer: "I am become death, destroyer of worlds" (1945 AD)
tweet.13x ||
linkedin.13x
 
Odgovor na temu

boccio
Boris Krstović
Spoonlabs.com
nbgd

Član broj: 7594
Poruke: 2458
*.ptt.yu.

Sajt: bocc.io


+771 Profil

icon Re: kako da formatujem input text - bbcode???18.01.2005. u 10:01 - pre 199 meseci
mislim da covek hoce novi paragraf...ja bih uradio ovako
Code:

str_replace("\n\n", "</p><p>", $text);

@alex: dokumentacija?! sta je to? :)))
Jeff, one day you’ll understand that it’s harder to be kind than clever.
 
Odgovor na temu

jablan

Član broj: 8286
Poruke: 4541



+709 Profil

icon Re: kako da formatujem input text - bbcode???18.01.2005. u 10:13 - pre 199 meseci
A možda bi mu i <pre> odgovarao.
 
Odgovor na temu

stomic_50
BN

Član broj: 44056
Poruke: 37
*.teol.net.



Profil

icon Re: kako da formatujem input text - bbcode???18.01.2005. u 10:15 - pre 199 meseci
ne volim kada dodjem na odredjen sajt da zatrazim pomoc a neko me posalje na drugi jer mu mrsko da kuca... onda se zapitam zasto odmah nisam otisao na taj drugi!

anyway, evo i rjesenja:

Code:

<?php
function autop($pee, $br=1) {
$pee = preg_replace("/(\r\n|\n|\r)/", "\n", $pee); // cross-platform newlines
$pee = preg_replace("/\n\n+/", "\n\n", $pee); // take care of duplicates
$pee = preg_replace('/\n?(.+?)(\n\n|\z)/s', "<p>$1</p>\n", $pee); // make paragraphs, including one at the end
if ($br) $pee = preg_replace('|(?<!</p>)\s*\n|', "<br />\n", $pee); // optionally make line breaks
return $pee;
}
?> 
 
Odgovor na temu

alex
Aleksandar Radulovic
Senior Software Engineer, Spotify
Stockholm, Sweden

Član broj: 71
Poruke: 2194
*.in.is.

Jabber: alex@a13x.info
ICQ: -1
Sajt: www.a13x.info


+1 Profil

icon Re: kako da formatujem input text - bbcode???18.01.2005. u 10:38 - pre 199 meseci
Ne volim ni ja kada ljudi hoce sve na gotovo, pa se ne uzbudjujem. Cinjenica je da odgovor na daleko vise od polovine postavljenih pitanja na (narocito PHP) forumu moze da se nadje prostom i jednostavnom (a nadasve brzom) pretragom PHP dokumentacije. U nekim slucajevima problem se resi pretragom samog foruma. Moderatori iz tog razloga i upucuju korisnike da se malo potrude i sami.

Novim korisnicima je (ocigledno) znatno jednostavnije da ne procitaju TOP teme, ne koriste pretragu i ne citaju dokumentaciju, vec da postave novu (staru) temu. Slozices se, to bas i nije fer, cemu onda sva ta dokumentacija i sve ove teme na PHP forumu kad ih ljudi ne koriste?

Pozdrav,
alex.

Alex: My favorite site is http://localhost/
R.J. Oppenheimer: "I am become death, destroyer of worlds" (1945 AD)
tweet.13x ||
linkedin.13x
 
Odgovor na temu

[es] :: PHP :: kako da formatujem input text - bbcode???

[ Pregleda: 2235 | Odgovora: 5 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.