Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Slanje vise varijabli (mysql upit) iz PHP-a u flash

[es] :: PHP :: Slanje vise varijabli (mysql upit) iz PHP-a u flash

[ Pregleda: 4319 | Odgovora: 4 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

Cr4x0r
STC
ROOT

Član broj: 12673
Poruke: 225
*.as53.sa-ap.bih.net.ba.

Sajt: www.hepek.tk


+1 Profil

icon Slanje vise varijabli (mysql upit) iz PHP-a u flash07.01.2005. u 12:23 - pre 204 meseci
Ima li neko slucajno link ili ideju kako ovo najbolje uraditi, znaci iz mysql baze mi cita vise podataka tipa:
ID | X | Y
1 | 11 | 23
2 | 14 | 25
3 | 4 | 180
.....


Kako to sve prebaciti iz PHP-a u Flash ?
Kome nevalja zna đe su vrata!!
 
Odgovor na temu

pela
Nenad Pelovic
grafika i web dizajn
Skoplje - Makedonija

Član broj: 40377
Poruke: 93
62.162.212.*

Sajt: www.pelovic.com


Profil

icon Re: Slanje vise varijabli (mysql upit) iz PHP-a u flash16.01.2006. u 14:46 - pre 191 meseci
Po mome misljenju sve podatke iz query-ija stavis u php multidimenzionalni array i onda to prebacis u flash... ali posto flash prima samo string onda taj multi-array treba nekako da se odradi kao string pa da se prebaci u flash... i ja trenutno imam isti problem...ako nadjem resenje javicu ti...

Nisam probao ali sam cuo da postoji nekakva serializer classa na sephirot-u koja omogucuje prebacivanje php-array u flash array...samo da je nadjem!


Ono sto te ne ubije, to te ojaca.
 
Odgovor na temu

noviKorisnik
Dejan Katašić
Novi Sad

Član broj: 13216
Poruke: 4533
194.247.222.*

Sajt: www.novikorisnik.net


+5 Profil

icon Re: Slanje vise varijabli (mysql upit) iz PHP-a u flash16.01.2006. u 15:18 - pre 191 meseci
Formatiraj output kao XML.
 
Odgovor na temu

Leftfield
Mike Wolf
Kotor

Član broj: 20827
Poruke: 200
*.crnagora.net.

Sajt: www.kotorhost.com


Profil

icon Re: Slanje vise varijabli (mysql upit) iz PHP-a u flash26.01.2006. u 12:04 - pre 191 meseci
Ime textualnog polja je slicno kao upotreba NAME atributa u HTML form input polju. Napravio si Flash Text Field Properties, zatim variabla je "quote", strikas Multiline, Word wrap, disable editing. Pa sredis Button action koje izvrsava skripu ono kao:

On(Release)
Go to and Stop(X)
End On.

Strikas u action naravno ono release. Ovo X mora biti broj frejma koje sadrzi ono "quote" tekst box.
E sad i skripticica:

Load Variables("http://www.elitesecurity.org/extra/get_random.phtml", 0)"
Play

Strikas Load variables into location i u URL mora da ti pise ovo sve iz zagrada bez navodnika i bez ove nule. Pod Location strikas Level i naravno 0.




<?php
$db = mysql_connect("servername", "username", "password");
mysql_select_db("yourDB", $db);

$get_count = "select count(id) from flash_random";
$count_result = mysql_query($get_count) or die ("Couldn't get count.");
$count = mysql_result($count_result, 0, "count(id)");
srand((double)microtime()*1000000);
$random_id = rand(1, $count);
$get_quote = "select quote from flash_random where id = '$random_id'";
$quote_result = mysql_query($get_quote) or die ("Couldn't get quote.");
$quote = mysql_result($quote_result, 0, "quote");
$send_quote = "quote=";
$send_quote .= rawurlencode($quote);
echo "$send_quote";
?>

Dalje kombinuj sam. Ovo sve nije nikakva filozofija sa flashom. Malo se naopako ponasa u odnosu na html, ali u principu je sve isto. Za slozenije zadatke moras nauciti Action script. U principu nije ga tesko provaliti, akovolis matematiku jos bolje.
 
Odgovor na temu

Vuk Nikolić
Vuk Nikolić
Banovo Brdo, Beograd

Član broj: 4895
Poruke: 244
*.beotel.net.

ICQ: 42139643
Sajt: www.letva.org


Profil

icon Re: Slanje vise varijabli (mysql upit) iz PHP-a u flash20.02.2006. u 10:13 - pre 190 meseci
ja sam problem resio sa xml-om.
a u actionscriptu imas klase za rad sa xmlom, tako da nema frke. a postoji i dobri stari help...
 
Odgovor na temu

[es] :: PHP :: Slanje vise varijabli (mysql upit) iz PHP-a u flash

[ Pregleda: 4319 | Odgovora: 4 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.