Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

pitanje u vezi boost::thread klase

[es] :: C/C++ programiranje :: pitanje u vezi boost::thread klase

[ Pregleda: 3086 | Odgovora: 3 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

mipko

Član broj: 11015
Poruke: 109
*.ptt.yu



Profil

icon pitanje u vezi boost::thread klase04.10.2004. u 18:38 - pre 215 meseci
Kako se prenosi parametar u thread funkciju ?

koliko vidim thread func je u boostu func0 znaci bez parametara ?
Ne zelim da mu dajem moju klasu(structuru) sa overloadovanim () operatorom. Zelim najbenigniju mogucu implementaciju threada.

pozdrav
Mirko
 
Odgovor na temu

Dragi Tata
Malo ispod Kanade

Član broj: 1958
Poruke: 3906
66.228.70.*



+6 Profil

icon Re: pitanje u vezi boost::thread klase04.10.2004. u 18:57 - pre 215 meseci
http://lists.boost.org/MailArchives/boost-users/msg06215.php

Citat:

I would guess because it is so easy (at least with the right tools!) to create function objects that adapt a function from one that takes parameters to one that doesn't.

void foo(int, double);
void bar(A*);

struct A{};

int main()
{
thread t1(bind(foo, 1, 2.5));
thread t2(bind(bar, new A));
}


Ipak, slažem se da je malo "šugavo".

Uzgred, koliko sam čuo, Bill Kempf odavno više ne razvija Boost Threads, mada se nešto gura da uvede threads biblioteku u sledeći standard.
 
Odgovor na temu

mipko

Član broj: 11015
Poruke: 109
*.ptt.yu



Profil

icon Re: pitanje u vezi boost::thread klase04.10.2004. u 20:24 - pre 215 meseci
Hvala Nemanja,

Ovo je stvarno ruzno, ja sam upravo dosao do tako nekog resenja ali mi je bilo ODVRATNO !
Hvala na linku - vrlo je koristan.

pozdrav
Mirko
 
Odgovor na temu

leka
Dejan Lekić
senior software engineer, 3Developers
Ltd.
London, UK

Član broj: 234
Poruke: 2534
..31.216.81.gus.vf.siwnet.net.

Sajt: dejan.lekic.org


+2 Profil

icon Re: pitanje u vezi boost::thread klase16.10.2004. u 12:43 - pre 215 meseci
Licno se slazem da thread treba da bude u sledecem standardu.
Dejan Lekic
software engineer, MySQL/PgSQL DBA, sysadmin
 
Odgovor na temu

[es] :: C/C++ programiranje :: pitanje u vezi boost::thread klase

[ Pregleda: 3086 | Odgovora: 3 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.