Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

verovatno dosta jednostavan problem

[es] :: PHP :: verovatno dosta jednostavan problem

[ Pregleda: 3377 | Odgovora: 5 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

Radovan__III
Radovan__III
Beograd

Član broj: 15669
Poruke: 1245
*.vdial.verat.net



+26 Profil

icon verovatno dosta jednostavan problem14.09.2004. u 20:48 - pre 215 meseci
u fajlu new.html

<form action="insert.php" method="post">
Text: <input type="text" name="text"><br><br>
<input type="Submit">
</form>

u fajlu insert.php

<?

$text=$_POST['text'];

if ($text==null)
echo "nula breee";
else
{
.....
.....
.....


On meni stalno izbacuje nula breee medjutim u new.html je upisan text u text polje , sta je problem ?
Aj sad svi u biblioteku da nesto pojedemo i popijemo ...
--------------------------------
Knjigovodstvo

 
Odgovor na temu

bokacbl
Negdje tu....

Član broj: 10877
Poruke: 182
*.dialup.blic.net



Profil

icon Re: verovatno dosta jednostavan problem14.09.2004. u 21:45 - pre 215 meseci
Pa trebas da stavis ovako:

if ($text==null)
{
echo "nula breee";
}
else
{
nesto
}
tako izgled sintaksa IF naredbe, jer onako kako si ti napisao "nula bree" se ispisuje bez obzira na uslov.
The only place success comes before work is in the dictionary.
 
Odgovor na temu

MorenoArdohain

Član broj: 33751
Poruke: 84
*.beotel.net

Sajt: www.mojmobilni.com


Profil

icon Re: verovatno dosta jednostavan problem14.09.2004. u 21:53 - pre 215 meseci
Promeni if red u:
if (!$text)
 
Odgovor na temu

Radovan__III
Radovan__III
Beograd

Član broj: 15669
Poruke: 1245
*.vdial.verat.net



+26 Profil

icon Re: verovatno dosta jednostavan problem14.09.2004. u 22:31 - pre 215 meseci
mislim da se nismo razumeli

i sa promenom sa { i ! u kodu on ne ucitava nista u bazu
Aj sad svi u biblioteku da nesto pojedemo i popijemo ...
--------------------------------
Knjigovodstvo

 
Odgovor na temu

bOkIcA
Bojan Abramovic
Novi Sad

Član broj: 1808
Poruke: 520
*.metrohive.net

Sajt: www.bokica.com


Profil

icon Re: verovatno dosta jednostavan problem14.09.2004. u 23:13 - pre 215 meseci
Ako testiras promenjivu na NULL onda is_null($trt), ili obrnuto !is_null($trt).
Ako proveravas da li je prazna onda empty($trt), ili obrnuto !empty($trt).


Neka ti insert.php fajl bude info, pa onda trazi gresku...
Code:
<?php
   phpinfo(32);
?>

 
Odgovor na temu

Jbyn4e

Član broj: 422
Poruke: 6049
*.vdial.verat.net



+256 Profil

icon Re: verovatno dosta jednostavan problem15.09.2004. u 08:21 - pre 215 meseci
Hm, posto kod mene sve to lepo funkcionise - zakljucujem da je probem sa _POST - jesi siguran da ti je php > 4.1? Da nije problem u php.ini negde, jel mozes da napravis na tom serveru info.php sa <? phpinfo (); ?> u sebi pa da vidimo? Ako je php <4.1 treba da probas sa onim HTTP_POST_VARS ako se dobro secam..
Kad sve ostalo zakaže, pročitaj uputstvo...
 
Odgovor na temu

[es] :: PHP :: verovatno dosta jednostavan problem

[ Pregleda: 3377 | Odgovora: 5 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.