Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

dinamicki generisani CheckBox-ovi i provera stanja?

[es] :: .NET :: dinamicki generisani CheckBox-ovi i provera stanja?

[ Pregleda: 4347 | Odgovora: 8 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

kristian!

Član broj: 8348
Poruke: 150
*.dialup.neobee.net.

Sajt: www.linkoovi.net


+1 Profil

icon dinamicki generisani CheckBox-ovi i provera stanja?05.09.2004. u 03:08 - pre 215 meseci
Ne znam kako da proizvedam varijable na serveru!
problem i pseudo kod:

for(i++){
Response.Write("<imput type=\"checkbox\" id=\"chkBox"+IDarray.ToString()+"\">");
}

u zavisnosti od broja id-ova u bazi toliko ce i CheckBox-ova biti e sada kako da napravim toliko tj onoliko
CheckBox varijabli (chkBox1, chkBox2, chkBox+i) da bi ih ispitao?
 
Odgovor na temu

havramm
Miroslav Havram
Software Developer / Engineer
Beograd

Član broj: 4603
Poruke: 255
212.62.55.*



Profil

icon Re: dinamicki generisani CheckBox-ovi i provera stanja?05.09.2004. u 11:29 - pre 215 meseci
Recimo, imas jedan Panel koji ce ti sluziti kao placeholder za dodavanje dinamickih kontrola.

Code:
for (int i = 0; i < numOfIds; i++)
{
    CheckBox cb = new CheckBox();

    cb.ID = chxBox + i.ToString();
    cb.Text = cb.ID;

    Panel1.Controls.Add(cb);
    Panel1.Controls.Add(new LiteralControl("<br />"));
}

If it's a girl then they're gonna call it Sigourney, after an actress. If it's a boy, then they're gonna call it Rodney, after Dave!
 
Odgovor na temu

kristian!

Član broj: 8348
Poruke: 150
*.dialup.neobee.net.

Sajt: www.linkoovi.net


+1 Profil

icon Re: dinamicki generisani CheckBox-ovi i provera stanja?05.09.2004. u 14:08 - pre 215 meseci
Hm nece da radi: evo malo detaljnije pseudo kod:
Code:

<script language="C#" runat="server">

private void Kategorija_Add_Click(object sender, EventArgs e){

if(IsPostBack){

for (i = 0; i <13; i++){//imam ih 12 ali to nije bitno
  CheckBox chkBox = new CheckBox();
// ovo sam onako ofrlje 
  chkBox.ID = "varijabla" + i.ToString();
  this.Controls.Add(chkBox);//ovde mi se javlja problem iako nisam siguran sta ovo stvarno radi
   
     if (chkBox.Checked == true) {
         Response.Erite("yes")}
     }else{
         Response.Erite("no")}
     }  
}

}

}
</script>
<body>
<%
    //IDarray je id iz baze a nbr je broj id-jeva
    for(nBr){
    Response.Write("<input type=\"checkbox\" id=\"varijabla"+IDarray.ToString()+"\">");

   }
%>
</body>

ako stavim place holder to znaci da moram i <asp: placeholder> a to nije ono sto mi treba!
Pocetnik sam u asp.net -u, znam sta hocu i znam kako bih u php-u ovo uradio
 
Odgovor na temu

havramm
Miroslav Havram
Software Developer / Engineer
Beograd

Član broj: 4603
Poruke: 255
212.62.55.*



Profil

icon Re: dinamicki generisani CheckBox-ovi i provera stanja?05.09.2004. u 14:30 - pre 215 meseci
Citat:
kristian!:this.Controls.Add(chkBox);//ovde mi se javlja problem iako nisam siguran sta ovo stvarno radi

this je u ovom slucaju tipa Page, a Page nema property Controls tako da ti zbog toga i javlja gresku.

U primeru koji sam ti ja napisao Panel ti glumi placeholder. Da se ne bi igrali gluvih telefona, napisi sta ti konkretno treba.
If it's a girl then they're gonna call it Sigourney, after an actress. If it's a boy, then they're gonna call it Rodney, after Dave!
 
Odgovor na temu

kristian!

Član broj: 8348
Poruke: 150
*.dialup.neobee.net.

Sajt: www.linkoovi.net


+1 Profil

icon Re: dinamicki generisani CheckBox-ovi i provera stanja?05.09.2004. u 16:55 - pre 215 meseci
Treba mi da proverim da li je checkBox checked ili nije, CheckBox-ovi su dinamicki generisani znaci bice ih onoliko koliko ima u bazi. Iz baze sa chekira ili ne.

Posto broj check boksova je varijabla i <input id=\"ime"+id+"\"> se ponavlja ID puta
moram napraviti u <script runat="server"> te varijable i prenati vrednost true or false.

znaci ako imam:
<input id="ime1">
<input id="ime12">
<input id="ime2">
<input id="ime3"> i tako....

sada kako da ime1 .... napravim u <script runat=server>
 
Odgovor na temu

spartak

Član broj: 5625
Poruke: 631
*.ppp-bg.sezampro.yu



+3 Profil

icon Re: dinamicki generisani CheckBox-ovi i provera stanja?05.09.2004. u 21:55 - pre 215 meseci
Resenje za tebe je CheckBoxList kontrola koja je bindable.
 
Odgovor na temu

kristian!

Član broj: 8348
Poruke: 150
*.dialup.neobee.net.

Sajt: www.linkoovi.net


+1 Profil

icon Re: dinamicki generisani CheckBox-ovi i provera stanja?06.09.2004. u 16:22 - pre 215 meseci
Evo ovako Da li je moguce da preuzmem vrednosti od CHECKBOX-ova koji su generisani na strani kao sto to PHP radi, znaci da ne koristim <asp : CheckBox ili CheckBoxList> vec obican HTML <input type="checkbox"+$i>?

Ili jos jednostavnje kako da napravim dinamicki varijable na serveru znaci kada se iz baze ocita ju podaci recimo ima ih 10 ulazimo u for petlju koja pravi varijable odnosno sjedijava ("ImeVarijable" + I) i ta nova/nove varijable su tipa CheckBox
I je naravno brojac? znaci da ishod bukvalno bude ovakav:

CheckBox ImeVarijable1 = new CheckBox();
CheckBox ImeVarijable2 = new CheckBox();
CheckBox ImeVarijable3 = new CheckBox();
.......
CheckBox ImeVarijable10 = new CheckBox();

da li ovo moze u asp.net? Naravno ne ovako bukvalno.
 
Odgovor na temu

jablan

Član broj: 8286
Poruke: 4541



+709 Profil

icon Re: dinamicki generisani CheckBox-ovi i provera stanja?08.09.2004. u 08:32 - pre 215 meseci
Citat:
Da li je moguce da preuzmem vrednosti od CHECKBOX-ova koji su generisani na strani kao sto to PHP radi, znaci da ne koristim <asp : CheckBox ili CheckBoxList> vec obican HTML <input type="checkbox"+$i>?

Bre moguće je ali to je kao da kupiš mercedesa pa ga voziš u drugoj po autoputu. Pogledaj malo primere u helpu za CheckBox i CheckBoxList, pogledaj po netu imaš milijardu primera, pomučićeš se malo dok naučiš ali ako planiraš da ozbiljnije radiš u ASP.NET-u moraćeš kad tad da se oslobodiš ASP/PHP načina razmišljanja, posle ćeš videti da je ustvari lakše.

Možeš i u for petlji da generišeš čekboksove, možeš da ih puniš u neki ArrayList, ako im daješ ID-jeve, u postback-u će im biti sačuvana vrednost. Pogledaj primere po netu. Ali prvo probaj da binduješ CheckBoxList, najlakše je.
 
Odgovor na temu

kristian!

Član broj: 8348
Poruke: 150
*.dialup.neobee.net.

Sajt: www.linkoovi.net


+1 Profil

icon Re: dinamicki generisani CheckBox-ovi i provera stanja?08.09.2004. u 16:57 - pre 215 meseci
Shvatam ja da je lakse ali ja sam poceo ovako i ne mogu da koristim <asp:
jer mi utice na dizajn, hocu da ovo izguram ovako.

Trazio sam po netu dinamicko generisanje varijabli, brdo primera za checkBox ali ni jedan nije ono sto mi treba. Ako neko zna link za bas ovu temu nek postavi jer ja sam visio danim na googlu i ni jedan primer mi nije proradio, a greska nije do mene jer znam da treba da imam recimo 10 chkBox-ova onda ispitam da lije recimo chkBox5.Checked == true i to radi. Sve sto mi treba je funkcija za dinamicko generisanje varijabli.
 
Odgovor na temu

[es] :: .NET :: dinamicki generisani CheckBox-ovi i provera stanja?

[ Pregleda: 4347 | Odgovora: 8 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.