Citat:
markonirs : Svati da sta god uzmes, pojavice se strucnjak da ti objasni da si pogresio
Slažem se sa tim,al ne slažem se sa ostatkom tvog teksta
Citat:
markonirs : U zadnjih godinu dana promenio sam sl. ploce. ASUS A7N8X-X rekli su OK ali nema dual chanel, pa ja uzmem A7N8X/E Delux, oni kazu ma ne valja ASUS, ja prodam i kupim MSI K7N2 ILSR, oni kazu ni to ne valja samo EPOX i ABIT. Ja naravno prodam i to i uzmem EPOX 8RDA3+, ali ovaj put dan uoci prodaje odradim sve moguce testove (memory, multimedia, 3D i sl.) i zamenim plocu.Naravno instaliram svez winxp, kad testovi +/- 3%, ukljucujuci i overcl.
Pa dajte bre ljudi nemojte da jedan drugog saljemo prodavcima da nam uzimaju pare, koje su to razlike. Razumem kupovinu zbog prelaska na novu genarciju tehnologije i sl. ali ovo je cisto bacanje para. Neka covek kupi polocu koja mu je najisplativija i nece pogresiti, a ako mu bas nesto znace tih 2-3 % (+/-) onda OK. Mozda ovo bas i ne odgovara prodavcima koji prave pare na nasim kombinacijama ali ovde bi ipak trebalo savetovati ljude kako da ne bacaju pare.
Kao prvo, ASUS A7N8x-x možda i nije Dual Channel ploča,al zato na njoj možeš Barthona 2500+ da poteraš na 2.6 GHz bez problema i da pri tome imaš stabilan sistem!Za Epox 8rda3+ pouzdano znam da je kvalitetna ploča jer je posedujem i radi savršeno, uostalom ako je toliko ljudi koji su kupili Epoxa zadovoljno njime,onda ne može da bude loša!Ploča je ta koja ti u najvećoj meri pruža stabilnost sistema, a cpu,memorija i graf.kartica su ti koji daju veće ili manje rezultate u testovima!
Svaki prodavac u koju kod firmu da uđeš će ti servirati svoju priču o tome koja je ploča najbolja kako bi ti prodao ono što ima najviše na lageru,a ne ono što je najkvalitetnije,pa upravo zato mislim da je bolje da čovek pogleda utiske o pločama ljudi sa foruma koji su imali prilike da rade sa njima i da je to upravo pravi način da se sazna kako ne baciti pare na neki deo hardvera! Naravno,sam kupac ima poslednju reč,pa će tako i kupiti ono za šta on misli da je najbolje,al sigurno je da nećeš tek tako pogrešiti u odabiru ploče,ako si bar malo potkovan znanjem iz te oblasti i utiscima i savetima ljudi koji ne dobijaju i nemaju nikakvu zaradu kada ti daju savet!
E sad,to što si ti podložan manipulacijama i trčiš pred rudu to je već druga priča,pošto ploča nije deo hardvera koji se konstantno menja,al svaka škola se skupo plaća,ja znam da sam moju platio i preskupo!Nema veze,naučićeš i ti,naročito ako nastaviš tako da menjaš ploče!
Pozdrav
Ako im ne možete objasniti... Zbunite ih!!!