Citat:
daso1: Ja uzeo olympusa mju400 i nisam bas prezadovoljan njime. Slike su odlicne, ali softverska podrska sto se tice samoga aparata i nije bas neka. Npr. 3 nedostatka koji meni smetaju su:
1. Ne mozes ukljuciti da ti na sliku "zaprzi" datum
2. Dok napunis memoriju i zatim je ispraznis na PC, nove slike (uslikane u istom danu) imaju ista imena kao i one prije njih pa dok ih krenes presnimavat na PC moraju ti biti u razlicitom direktoriju od onih prethodnih.
3. Da bi pogledao zadnju sliku, moras gasiti aparat (znaci da ti se lece uvlace u njega i traje par sekundi) i tek onda mozes pogledati sto si uslikao
U svakom slucaju, usmi radje nesto drugo, olympusa odbaci iz moguceg izbora!
To su potpuno nebitne stvari i variraju od modela do modela. Kvalitet slike i mogucnosti su valjda na prvom mestu.
1. Ja smatram da je bolje na poledjini slike napisati datum nego da ti to kvari kadar. Na kraju krajeva, nije ni neki problem procitati EXIF i dodati datum u bilo kom programu za obradu slike.
2. Verovatno si zaboravio da ukljucis auto renaming u nekom od menija i da iskljucis all reset opciju. Na mom olympus-u c760 imena se sastoje od datum+broj od 0000 do 9999 tako da su prilicno jedinstvena.
3. Veliki broj Olympusovih kamera (pa i moj c760) ima odvojen Quickview taster koji te prebacuje u playback mod bez ikakvog gasenja aparata ili uvlacenja sociva, a i prebacivanje traje jako kratko. Inace slika ostaje na LCD sekundu po snimanju.
E sad sve zavisi od klase aparata koju uzimas. Medjutim, to da ne uzimas Olympus zbog ove tri stvari je ipak budalashtina.