Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Intel 537 i 537EP drajveri ponovo

[es] :: Linux mreže :: Intel 537 i 537EP drajveri ponovo

[ Pregleda: 9621 | Odgovora: 16 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

papu
Novi Sad

Član broj: 15871
Poruke: 63
*.dial.InfoSky.Net



+7 Profil

icon Intel 537 i 537EP drajveri ponovo14.07.2004. u 10:13 - pre 243 meseci
Znam da je bilo par tema o ovom modemu ali me zanima da li je neko stvarno uspeo da instalira Intel537 modem pod linuxom.
Nasao sam drajvere na Intel sajtu:
intel-537ep_secure-2.37.50.1.tgz
intel-537ep_secure-2.37.50.1-rh9-smp1.tgz
na njima pise Intel537EP a u Readme.txt pise da rade i sa 537 drajverima.
Ja imam 537 i pokusao sam da instaliram na RH9 kako binarnu tako i source verziju, ni jedna ni druga mi nisu u pocetku radile, pravile su gresku sa 'make install' ali kada sam rekompajlirao binarnu verziju instalacija je proradila ali od ucitavanja modula nema nista. Javlja se greska pri boot-u a kada probam insmod-f Intel537 opet ne radi.
System.log javlja prvo da je Intel537 modem nadjen ali onda prikazuje da drajveri za 537EP ne rade sa 537 modemom.
Ako postoji neki nacin da ovi drajveri prorade i sa 537 modemom molim vas da mi javite ili da konacno bacim ovaj modem kroz prozor i kupim neki Lucent ili tako nesto
 
Odgovor na temu

Burgos
Nemanja Borić
Amazon Web Services
Berlin

Član broj: 12484
Poruke: 1947
*.yu
Via: [es] mailing liste

Sajt: stackoverflow.com/users/1..


+480 Profil

icon Re: Intel 537 i 537EP drajveri ponovo14.07.2004. u 11:36 - pre 243 meseci
Ja sam na Debian Sid-u instalirao. Sada cu instaliram Mandrake 9.2 pa cu
da vidim.
 
Odgovor na temu

papu
Novi Sad

Član broj: 15871
Poruke: 63
*.dial.InfoSky.Net



+7 Profil

icon Re: Intel 537 i 537EP drajveri ponovo14.07.2004. u 13:00 - pre 243 meseci
Jesi li koristio iste ove drajvere?
Da li si instalirao za 537 ili 537EP modem?
 
Odgovor na temu

zikaa
Zivorad Antonijevic
Beograd

Član broj: 10078
Poruke: 107
*.net.yu

Sajt: zantonijevic.com


+1 Profil

icon Re: Intel 537 i 537EP drajveri ponovo25.07.2004. u 01:54 - pre 243 meseci
meni odlicno radi sa drajverom 'intel-537-2.37.50.11.tgz '
skinuo sam ga negde sa intelovog sajta
 
Odgovor na temu

Tigerheart
Mladen Komac
VMware SME / IT Architect
NIL ltd.
Celje

Član broj: 306
Poruke: 461
*.ptt.yu

Jabber: tigerheart@elitesecurity.org
Sajt: www.linkedin.com/in/komac


Profil

icon Re: Intel 537 i 537EP drajveri ponovo26.07.2004. u 08:19 - pre 243 meseci
Citat:
papu: Znam da je bilo par tema o ovom modemu ali me zanima da li je neko stvarno uspeo da instalira Intel537 modem pod linuxom.
Nasao sam drajvere na Intel sajtu:
intel-537ep_secure-2.37.50.1.tgz
intel-537ep_secure-2.37.50.1-rh9-smp1.tgz
na njima pise Intel537EP a u Readme.txt pise da rade i sa 537 drajverima.
Ja imam 537 i pokusao sam da instaliram na RH9 kako binarnu tako i source verziju, ni jedna ni druga mi nisu u pocetku radile, pravile su gresku sa 'make install' ali kada sam rekompajlirao binarnu verziju instalacija je proradila ali od ucitavanja modula nema nista. Javlja se greska pri boot-u a kada probam insmod-f Intel537 opet ne radi.
System.log javlja prvo da je Intel537 modem nadjen ali onda prikazuje da drajveri za 537EP ne rade sa 537 modemom.
Ako postoji neki nacin da ovi drajveri prorade i sa 537 modemom molim vas da mi javite ili da konacno bacim ovaj modem kroz prozor i kupim neki Lucent ili tako nesto


Sto se tice 536ep modema, provereno radi pod SuSE-om 9.1 sa kernelom 2.6.x (bas sam ga juce instalirao kod ortaka bez problema)...
stim sto se ne koriste drajveri koji mogu da se nadju na intelovom sajtu ...
Bice baceno detaljno upustvo na ovaj forum o istalaciji ovog modema...

Za 537 modem se koriste uglavnom SmartLink drajveri koji rade perfektno posao ..
Posto ga imam ovde kod sebe na lapu, a posto bi trebalo da ovih dana instaliram Linux na njega, pozabavicu se sa ovim problemom, pa ce da napisem neko upustvo i da ga bacim ovde na forum ...
--
Mladen Komac
VMware SME / IT Architect
Web site: http://www.linkedin.com/in/komac
Blog: http://guru4hp.blogspot.com


 
Odgovor na temu

Nostromo

Član broj: 7087
Poruke: 30
*.ptt.yu



Profil

icon Re: Intel 537 i 537EP drajveri ponovo07.08.2004. u 17:29 - pre 243 meseci
Ja sam pokusao da instaliram na svoj MDK10 sa 2.6 kernelom i taj intelov drajver i
SmartLinkov i nijedan mi nije proradio.
Imam Ambient Intel537 sa cipom MD3200 i na 2.4 kernelu mi je radio bez problema.
U ovom novom intelovom drajveru treba editovati makefile da bi se drajver korektno iskompajlirao za 2.6.
Ja sam to uradio onoliko koliko sam to mogao (znao) i sam proces
kompajliranja je OK ali nakon 'make install' javi ovo:

bash 537_inst
running kernel 2.6.3-7mdk
installing hamregistry, used for persistant storage
installing usrsound, a soft buzzer
installing ham module
mandrake 537_boot script
starting module and utilities
error loading Intel537
ERROR: Module Intel537 does not exist in /proc/modules
done

Ovde ja ne znam dajle sta treba uraditi s obzirom da /proc/modules nije moguce editovati.

Kada sam probao 'modprobe Intel537' onda sam dobio ovo:


FATAL: Error inserting Intel537 (/lib/modules/2.6.3-7mdk/kernel/drivers/char/Intel537.ko.gz): Invalid module format

Odavde dalje ja vise ne znam mada mi se mantaju po glavi jos neke varijante........
Ako neko zna kako resiti ovaj problem neka se javi.
 
Odgovor na temu

CAPPO
Sasa Bosnic
NBGD S> MERKATOR

Član broj: 14005
Poruke: 8
*.ppp-bg.sezampro.yu

Jabber: sasaboss@elitesecurity.org
ICQ: 240705843


Profil

icon Re: Intel 537 i 537EP drajveri ponovo09.08.2004. u 08:53 - pre 242 meseci
Slackware 10.0.
Provereno radi

Modem kupljen u Imtelu Mercury A615a ili tako nesto 550 dinzi.

Jedina promena koju sam morao da uradim je iz ATDT u ATDP zbog analogne centrale.

E da uneo sam rucno DNS server za Sezampro i to je to.

Samo prati uputstva.

Poz Sale
 
Odgovor na temu

Konqueror
Zvonimir Petrovic
Nis

Član broj: 38870
Poruke: 4
*.eunet.yu.



Profil

icon Re: Intel 537 i 537EP drajveri ponovo07.11.2004. u 02:35 - pre 240 meseci
Uspeo sam da instaliram Intel 537 na Mandrake-u 10 Official. Driver file se zove "intel-537-2.60.80.0.tgz". Moze da se nadje na nekom FTP serveru (ja sam ga skinuo sa nekog, ali sam izgubio URL). Fajl treba da se raspakuje i sadrzi folder. U konzoli pod root nalogom u tom folderu kucati:

make clean
make 537
make install

respektivno. Fajl "537" mi je postavio u /dev pa sam ga aktivirao na sledeci nacin:

ln -s /dev/537 /dev/modem

To je to. Posle pokreces kppp or something else.



P.S. Verovatno ce biti potrebno da se promeni dial string sa tone na pulse (zadnje slovo promeniti od T u P)

 
Odgovor na temu

Mihail Miklaševskij
BG

Član broj: 876
Poruke: 146
*.smin.sezampro.yu.

Jabber: mikla@jabber.org
ICQ: 101872722


Profil

icon Re: Intel 537 i 537EP drajveri ponovo05.03.2005. u 19:12 - pre 236 meseci
eh jos kada bih i ja uspeo na Fedori 3 Core x86_64, bio bih najsrecniji covek na svetu.
 
Odgovor na temu

ivanvuk
Beograd

Član broj: 13690
Poruke: 153
*.beotel.net.



Profil

icon Re: Intel 537 i 537EP drajveri ponovo08.03.2005. u 15:26 - pre 235 meseci
Evo i ja se vec danima muchim sa drajverima za Intel 537 u Linuxu..

Probao sam na
SuSe 9.1 professional
Mandrake 10.0 community
SuSe 9.2 professional


I svugde identichan problem...

Skinuo drajvere sa intelovog sajta, prvo kompajlirane za SuSe 9.1 i Mandrake 10.0, i SMP (visheprocesorski sistemi) i kao DEFAULT varijantu, zatim i onaj UNCOMPILED kao source od 1.5 megabajta, i uvek prijavljuje istu stvar


ne znam sada tachno koji je output, ali neshto tipa
...
>inserting module
>no permission
>ERROR: Module Intel537 does not exist in /proc/modules
>done

i nishta..

i tako u krug..

kada (po uputstvu iz readme.txt) pokusham ruchno da odradim tj. da napravim onaj character device, opet nece... u svakom sluchaju sam video vec po netu da ima istih problema, ali nigde odgovora...

Neka ideja?

Malo vec gubim zivce...

Ako neko ima neku bilo kakvu ideju dacu detaljnije shta god treba!

Hvala!
IvanVuk
 
Odgovor na temu

ivanvuk
Beograd

Član broj: 13690
Poruke: 153
*.beotel.net.



Profil

icon Re: Intel 537 i 537EP drajveri ponovo08.03.2005. u 15:37 - pre 235 meseci
Da, zaboravih da kazem, u SuSe 9.2 vec postoje moduli za intel 537, i u selekciji paketa sam ih izabrao, ali opet ne radi nishta automatski... josh sam probao sa >modprobe< pa onda taj modul iz rpma i kaze neshto tipa >invalid module<

Dok je na primer ortak koji ima Intel 536 na istom SuSe 9.1 instalirao drajver bez vecih problema

(mislim, bilo je problema zato shto su zas###ali stvar u distribuciji, i na listi paketa su stavili da postoji drajver za 536, ali ne postoji na mediju, pa je video na www.suse.com uputstvo, tako da se instalacija svodi na skidanje drajvera i ruchno instaliranje)


joj, josh jedna stvar, i to verovatno bitna stvar koju sam zaboravio da kazem!

sad sam se setio da taj moj Intel 537 prepoznaje kao TJET ISDN adapter ... ma uzash....

i kada kazem lspci takodje prikaze taj ISDN adapter a modema nigde
IvanVuk
 
Odgovor na temu

neo01
BG

Član broj: 28764
Poruke: 564
*.53.EUnet.yu.



Profil

icon Re: Intel 537 i 537EP drajveri ponovo13.03.2005. u 18:51 - pre 235 meseci
Skini i instaliraj ovu verziju drajvera. Meni radi na SuSe 9.1 Professional (PERFEKTNO)

http://linmodems.technion.ac.i...el/537/intel-537-2.60.80.0.tgz
Welcome to the real (binary) world, neo(01)...
 
Odgovor na temu

ivanvuk
Beograd

Član broj: 13690
Poruke: 153
*.beotel.net.



Profil

icon MD320015.03.2005. u 03:44 - pre 235 meseci
Oki, hvala, evo skidam drajver, ali nemam sada vremena da probam, za koji dan cu..


Mada, pade mi na pamet, Neo01, da li je tvoj modem sa chipom MD3200?

Neshto me malo buni, uchinilo mi se da mozda 537 (MD3200) i 537EP (neki drugi chip) nisu podrzani u istom drajveru na Intelovom sajtu... hmm, pozabavicu se malo time...



dakle, da li bilo kome radi u Linuxu modem sa chipom MD3200 ?
IvanVuk
 
Odgovor na temu

srleiqnet
Srdjan D. Vlahovic

Član broj: 49746
Poruke: 6
*.sbb.co.yu.



Profil

icon Re: Intel 537 i 537EP drajveri ponovo18.03.2005. u 16:43 - pre 235 meseci
Meni je proradio na Fedori 3 kada sam pročitao email koji paste-ujem dole. Odeš na www.linmodems.org, skineš utility 'scanModem', pogledaš rezultate i skineš driver koji ti treba. Ako imaš probleme prijaviš se na mailing listu i postaviš pitanje. Isto kao i ovom baji, i meni je proradio kada sam skinuo ovaj driver [url]http://linmodems.technion.ac.il/packages/Intel/537/intel-537-2.60.80.0.tgz[/url], driveri sa intelovog sajta mi nisu radili, imaju samo EP i SM). Nisam imao probleme koje je on imao pri kraju, moja "greška" je bila što sam skinuo driver sa Intela a ne nekog šklj sajta. Srećno!

***
Success With Intel 537 Modem In Fedora Core 3

I started by first downloading, unpacking, reading the directions, and while logged in as root, running the latest version of scanModem from the linmodem website.

The modemdata.txt generated by scanModem stated I had an Intel-537 modem and to download (for my particular Intel 537 modem) the Intel-537-2.60.80.0.tgz package available on the linmodem website.

Before I could compile the driver for my modem I needed to set up the kernel headers. According to the release notes with Fedora Core 3 you do not necessarily need to install the kernel source pkg. After consulting with Marv on how I could do this, I logged in as root, I moved into the following directory “ /lib/modules/KernelVersion/build/ “ and issued the following command,
“ make KERNEL_DIR=/lib/modules/KernelVersion/build/ “ , this set up the kernel header information that the compiler for the modem driver would need. Without this header information set up the driver will not compile. Now I was ready to begin compiling the modem driver.

I downloaded the proper Intel-537 version driver package for my modem (as there are several varieties of the Intel-537) from the linmodem.org website and unpacked in a temporary directory and proceeded to read the readme file and installation instructions for making the 537 driver.

I moved into the temporary directory where I had unpacked the 537 driver package.

As per the package instructions I issued the “ make clean” command. When that command was completed I Then issued the “make 537” command which compiles the drivers. When the compiling of the drivers was completed without errors (warnings are ok) I was ready for the next command. I issued the “make install” command which installs the drivers.

I then rebooted and verified that 537_boot (the modem driver module) was being loaded upon booting and it was.

The next phase is where I started to run into some difficulty.

I ran the Internet configuration wizard to set up my modem and ISP connection however the wizard was not picking up my modem correctly and I ended up installing it as a generic modem. Upon trying to activate the modem and my ISP connection I always got an “error 8” and my modem was not working at all. I deleted the generic modem from
the network configuration panel.

After some consulting with Marv he asked I find out where my outputs were by doing the following:
---------------------------------------------------------------------------------
[root@localhost ~]# ls -l /dev/modem /dev/537
[root@localhost ~]# lsmod | grep 537
If Intel537 is not shown
# modprobe Intel537
If there is a symbolic link
/dev/modem --> /dev/537
Try as a first function test:
[root@localhost ~]# wvdialconf wtest.txt
If successful, try the wizard again specifying /dev/modem as your port during the configuration.
-----------------------------------------------------------------------
My results were:
-----------------------------------------------------------------------
[root@localhost ~]# ls -l /dev/modem /dev/537
crw-rw-r-- 1 root root 240, 1 Jan 13 18:38 /dev/537
lrwxrwxrwx 1 root root 8 Jan 13 18:38 /dev/modem -> /dev/537
[root@localhost ~]# lsmod | grep 537
Intel537 4307172 0
----------------------------------------------------------------------
This showed I had the symbolic link.
Then I tried as a first function test:
----------------------------------------------------------------------
[root@localhost ~]# wvdialconf wtest.txt

my results were:
----------------------------------------------------------------------
Scanning your serial ports for a modem.
ttyS0<*1>: ATQ0 V1 E1 -- failed with 2400 baud, next try: 9600 baud
ttyS0<*1>: ATQ0 V1 E1 -- failed with 9600 baud, next try: 115200 baud
ttyS0<*1>: ATQ0 V1 E1 -- and failed too at 115200, giving up.
ttyS1<*1>: ATQ0 V1 E1 -- failed with 2400 baud, next try: 9600 baud
ttyS1<*1>: ATQ0 V1 E1 -- failed with 9600 baud, next try: 115200 baud
ttyS1<*1>: ATQ0 V1 E1 -- and failed too at 115200, giving up.
Port Scan<*1>: S2 S3 S4 S5 S6 S7
Sorry, no modem was detected! Is it in use by another program?
Did you configure it properly with setserial?
Please read the FAQ at http://open.nit.ca/wvdial/
--------------------------------------------------------------------------------------
My modem wasn't being picked up on any ports.

After speaking with Marv again he suggested:

This is probably a trivia. Some wvdialconf releases don't follow the /dev/modem link, but only look at /dev/ttyS* port names, S14 and S15 are for experimental usage so just

[root@localhost dev]# rm /dev/ttyS15
[root@localhost dev]# ln -s /dev/537 /dev/ttyS15
and again
wvdialconf wtest.txt
If successful, then use the internet Configuration Wizard within the popup menus to configure a dialout. It will write a file /etc/wvdial.conf
------------------------------------------------------------------------

This created a symbolic link to ttyS15 for my modem driver, then I ran wvdialconf again and my results were:

[root@localhost /]# wvdialconf wtest.txt
Scanning your serial ports for a modem.
ttyS0<*1>: ATQ0 V1 E1 -- failed with 2400 baud, next try: 9600 baud
ttyS0<*1>: ATQ0 V1 E1 -- failed with 9600 baud, next try: 115200 baud
ttyS0<*1>: ATQ0 V1 E1 -- and failed too at 115200, giving up.
ttyS1<*1>: ATQ0 V1 E1 -- failed with 2400 baud, next try: 9600 baud
ttyS1<*1>: ATQ0 V1 E1 -- failed with 9600 baud, next try: 115200 baud
ttyS1<*1>: ATQ0 V1 E1 -- and failed too at 115200, giving up.
Port Scan<*1>: S2 S3 S4 S5 S6 S7
ttyS15<*1>: ATQ0 V1 E1 -- failed with 2400 baud, next try: 9600 baud
ttyS15<*1>: ATQ0 V1 E1 -- OK
ttyS15<*1>: ATQ0 V1 E1 Z -- OK
ttyS15<*1>: ATQ0 V1 E1 S0=0 -- OK
ttyS15<*1>: ATQ0 V1 E1 S0=0 &C1 -- OK
ttyS15<*1>: ATQ0 V1 E1 S0=0 &C1 &D2 -- OK
ttyS15<*1>: ATQ0 V1 E1 S0=0 &C1 &D2 +FCLASS=0 -- OK
ttyS15<*1>: Modem Identifier: ATI -- OK
ttyS15<*1>: Speed 19200: AT -- OK
ttyS15<*1>: Speed 38400: AT -- OK
ttyS15<*1>: Speed 57600: AT -- OK
ttyS15<*1>: Speed 115200: AT -- OK
ttyS15<*1>: Speed 230400: AT -- OK
ttyS15<*1>: Speed 460800: AT -- OK
ttyS15<*1>: Max speed is 460800; that should be safe.
ttyS15<*1>: ATQ0 V1 E1 S0=0 &C1 &D2 +FCLASS=0 -- OK

Found a modem on /dev/ttyS15.
Modem configuration written to wtest.txt.
ttyS15<Info>: Speed 460800; init "ATQ0 V1 E1 S0=0 &C1 &D2 +FCLASS=0"
----------------------------------------------------------
Wvdialconf found my modem finally !

I then ran the Internet configuration wizard again which didn't automatically pick up my modem so I installed it as a generic modem again and then I edited the settings for it in the Network Configuration Panel ,and made sure that in the Modem Configuration Panel the Modem Device was set to /dev/ttyS15 , and that on the Advanced tab on the Modem Dialup Configuration I entered the modem initialization string given by Wvdialconf.

I then clicked Activate and my modem worked fine. Finally.

All worked fine until I re-booted. My modem stopped working again. It seems that the symbolic link in my /dev directory would disappear on reboot and I had to remake the symbolic link every boot. This became frustrating. After still more consulting with Marv he directed me to an article on symbolic links. However , When shutting down the system for the night and clicking on Actions, then Log Out, I notice a little check box for “Save System Settings”, I checked this box and on all future re-boots my symbolic link and modem has continued to work flawlessly.

As an interesting aside, all the above was done while logged in as root. When I logged in as a user and I had to run the Internet Configuration Wizard again to set up the modem and ISP connection as a user, the modem would only work when it was set to /dev/modem in the Modem Device in the Modem Configuration Panel. Other than that everything worked the same.
 
Odgovor na temu

neo01
BG

Član broj: 28764
Poruke: 564
*.103.EUnet.yu.



Profil

icon Re: Intel 537 i 537EP drajveri ponovo25.03.2005. u 18:33 - pre 235 meseci
Citat:
Ivanvuk:
Mada, pade mi na pamet, Neo01, da li je tvoj modem sa chipom MD3200?
Neshto me malo buni, uchinilo mi se da mozda 537 (MD3200) i 537EP (neki drugi chip) nisu podrzani u istom drajveru na Intelovom sajtu... hmm, pozabavicu se malo time...
dakle, da li bilo kome radi u Linuxu modem sa chipom MD3200 ?

Veruj mi da ne znam koji chip sadrzi Intel 537, mada znam da postoji razlika izmedju Intel 537 i Intel 537 EP.

Ono sto sigurno znam, jeste da imam Intel 537, i da mi ovi drajveri koje sam ti pomenuo rade u SuSe 9.1, a trebalo bi i u SuSe 9.2 (valjda).

P.S. Ivane, izvini sto ti se nisam odmah javio. Tek sam sada video da si mi postavio pitanje.
Welcome to the real (binary) world, neo(01)...
 
Odgovor na temu

ivanvuk
Beograd

Član broj: 13690
Poruke: 153
*.beotel.net.



Profil

icon Re: Intel 537 i 537EP drajveri ponovo26.03.2005. u 02:27 - pre 235 meseci
E ljudi, genijalno, radi!


neo01, tebi dugujem jedno veliko HVALA!!!!!

Ovaj drajver koji si mi preporuchio radi iz prve bez ikakvih cimanja, SAVRSHENO!!!


da ne poverujesh, posle toliko cimanja, skinem taj drajver, koji deluje isto kao i svi ostali koje sam probao, i - problem reshen iz prve!


HVALA SVIMA!



PS
Neo, dugujem pivo! :]]
IvanVuk
 
Odgovor na temu

neo01
BG

Član broj: 28764
Poruke: 564
*.119.EUnet.yu.



Profil

icon Re: Intel 537 i 537EP drajveri ponovo27.03.2005. u 16:50 - pre 235 meseci
Ma ok... :-) Drago mi je da ti radi, kao i meni... :-)

Takodje, sam se namucio da namestim modem, jer je bila valjda neka starija verzija, a za stariji kernel, a sa ovom novom radi fenomenalno. :-)
Welcome to the real (binary) world, neo(01)...
 
Odgovor na temu

[es] :: Linux mreže :: Intel 537 i 537EP drajveri ponovo

[ Pregleda: 9621 | Odgovora: 16 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.