Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Učitavanje odgovora

[es] :: C/C++ programiranje :: Učitavanje odgovora

[ Pregleda: 2298 | Odgovora: 7 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

somikayu

Član broj: 416
Poruke: 26
*.verat.net

Sajt: www.beomilenijum.co.yu


Profil

icon Učitavanje odgovora28.01.2002. u 23:39 - pre 240 meseci
ja se nadam da ja nisam jedini koji je zaglavio skoro na samom pocetku....
Code:
int main ()
{
const=
char da, ne;
cout <<"Molim upisite odgovor da ili ne: \n";
cin >> da;
cin >> ne;
if (?? == da)
cout <<"jeste\n";
if ( ?? == ne)
cout <<"NIJE\n";
return 0;
}


e sada nikako da skontam sta treba umesto "??" to sam onako bez veze stavio da budu "??"
e ovako ja bi da mi tu stoji ODGOVOR pa "if ODGOVOR==da stampaj-bravo......if ODGOVOR==ne - stampaj bilo sta nije bitno........e znam da urdim pomocu konstante nabrajanja ENUM pa kad stisnem odredjeni broj da mi izadje da ili ne......ali necu ja to ja necu pomocu brojeva da stiskam brojeve ocu da UKUCAM RECIMA "DA" ILI "NE"......e sada kako to posto nemogu vise da se mucim oko toga ceo dan pokusavao ali ne ide........kombinovao sam nesto sa #DEFINE i sa CONST......ali nista.......
e sta treba tu i kako I ZASTO............................
znaci mene intresuje kako da definisem to nesto sto bi stajalo umesto gore navednenih "??".............hvala unapred.......
nemojte se cuditi pa tek sam poceo........mada je ovo vama smesno.......

Bojan Bašić: Izmenjen naslov i ubačen [code] tag.

[Ovu poruku je menjao Bojan Basic dana 12.02.2004. u 12:27 GMT]
 
Odgovor na temu

Dragi Tata
Malo ispod Kanade

Član broj: 1958
Poruke: 3906
199.171.112.*



+6 Profil

icon Re: Pomoc!!!!!29.01.2002. u 16:28 - pre 240 meseci
A kako bi bilo da malo razumljivije pišeš? Ne traži niko od tebe da budeš Ivo Andrić, ali kad udariš one tvoje tačkice i isprekidane rečenice, ne verujem da i sam razumeš šta si napisao.

[Ovu poruku je menjao Vojislav Milunovic dana 07.02.2002 u 09:13 PM GMT]
 
Odgovor na temu

PeKi
Pera Podrigic
beograd

Član broj: 2240
Poruke: 1
*.datanet.yu

Sajt: www.beomilenijum.co.yu


Profil

icon Re: Pomoc!!!!!29.01.2002. u 21:43 - pre 240 meseci
Znas sta ja somiku poznajem pa da ti ja lakse kazem sve sto je on hto da kaze !
Hocemo da napravimo program koji kada pitas neko pitanje, recimo " Koliko ima sati" ako odgovor bude "da" recimo onda ti drogram kaze "hvala" a ako odgovor bude "ne" da ti program kaze na primer "cao" ?
Kako to da uradimu, odnosno sta da ubacimo u onaj nas progam?

HVALA!!
cao
Idem u srdnju tehnicku skolu
 
Odgovor na temu

Dragi Tata
Malo ispod Kanade

Član broj: 1958
Poruke: 3906
199.171.112.*



+6 Profil

icon Re: Pomoc!!!!!29.01.2002. u 22:27 - pre 240 meseci
Code:

#include <iostream>
#include <string>
using namespace std;

int main()
    {
    cout << "Koliko ima sati bre?" << endl;

    string odgovor;
    cin >> odgovor;

    if (odgovor == "da")
        cout << "hvala";
    else
        cout << "cao";
    }


 
Odgovor na temu

Milan Aksic

Član broj: 412
Poruke: 1053
*.ptt.yu



Profil

icon Re: Pomoc!!!!!07.02.2002. u 04:38 - pre 239 meseci
Uf, posto je prethodni post izgubljen, da ponovim, ali sada sa primerom, cisto da sve bude jasno.
Naime, string tip nije ugradjeni tip u C/C++-u, on je izvedeni tip, dok C/C++ ima samo char (pored ostalih ugradjenih tipava).
Code:

#include <iostream.h>

unsigned int numstr(const char *Var);
unsigned int chkstr(const char *Var1, const char *Var2);

int main()
{  
   const char Odg1[] = "Ne", Odg2[] = "Da";
   char Input[3];
   int count;
   
   cout << "Da ili Ne: ";
   cin >> Input;
   
   count = chkstr(Odg1, Input);
   
   if (count)
   {
      cout << "Odgovor je \"" << Odg1 << "\"" << endl;
      return 0;
   }
   
   count = chkstr(Odg2, Input);
   
   if (count)
   {
      cout << "Odgovor je \"" << Odg2 << "\"" << endl;      
      return 0;
   }
   else
      cout << "Uneta rec nije ni \"" << Odg1 << "\" ni \"" << Odg2 << "\"" << endl;
     
   return 0;
}

unsigned int numstr(const char *Var)
{
   int i = 0;
   while (Var[i] != '\0')
      i++;
      
   return i;
}

unsigned int chkstr(const char *Var1, const char *Var2)
{
   int i, count;   
   count = numstr(Var1);
      
   for (i = 0, num = 1; i < count; i++, num++)
   {
      if (Var1[i] != Var2[i])
         return 0;
   }
   return (i + 1);
}
 
Odgovor na temu

Dragi Tata
Malo ispod Kanade

Član broj: 1958
Poruke: 3906
199.171.112.*



+6 Profil

icon Re: Pomoc!!!!!07.02.2002. u 16:21 - pre 239 meseci
Bez namere da započinjem polemiku, samo par primedbi:

1. std::string je deo standardne C++ biblioteke, i treba ga koristiti kad god je to moguće. char* je nasleđe iz C-a koje treba izbegavati u C++u

2. Umesto #include <iostream.h> po standardu se koristi #include <iostream> (bez h). To može nekom da izgleda kao beznačajan detalj, ali u praksi može da ima neugodne posledice. Na primer, sa VC++om ako uključiš h verziju, ne možeš da koristiš ostale delove standardne biblioteke.
 
Odgovor na temu

Milan Aksic

Član broj: 412
Poruke: 1053
*.ptt.yu



Profil

icon Re: Pomoc!!!!!07.02.2002. u 19:11 - pre 239 meseci
Nema polemike, ali izgleda da nisi primetio zbog cega sam napisao ovaj kod.
Naime, hteo sam samo da pojasnim autoru teme, jer ocigledno (po ko zna koji put) tek pocinje da uci C++, smatrao sam da ce mu biti od koristi da vidi sta je u stvari string, da ne koristi odmah gotove stvari, jer string je string, i uvek ce biti niz karakter.
Eto znaci, nisam ja ovo pisao da bih ja to koristio, vec samo da pojasnim malo.

1. Zbog cega treba izbegavati char * u C++ ?
 
Odgovor na temu

Dragi Tata
Malo ispod Kanade

Član broj: 1958
Poruke: 3906
199.171.112.*



+6 Profil

icon Re: Pomoc!!!!!07.02.2002. u 19:40 - pre 239 meseci
Razumem ja tebe potpuno. I ja sam prvo učio C, sa sve pointerima i malloc-ima, pa sam tek posle prešao na C++. Međutim, pametniji ljudi nego što sam ja, savetuju drugačiji pristup. Da ne tupim mnogo, pročitaj ovaj sjajan članak koji je napisao Bjarne Stroustrup i koji se upravo odnosi na ovo o čemu nas dvojica pričamo:

http://www.research.att.com/~bs/new_learning.pdf
 
Odgovor na temu

[es] :: C/C++ programiranje :: Učitavanje odgovora

[ Pregleda: 2298 | Odgovora: 7 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.