E slučajno sam našao ovo na forumu. Microdvd, MV2,Radlight...
Ljudi sve sam probao, ama baš svaki player koji se mogao naći (Koala player, Nostraplayer, Crystal (običan i pro), MPlayer Classic,GDivx,Sasami,The Core Media player...) Ne zamajavajte se glupostima.
BS PLAYER ubedljivo na prvom mestu. MicroDVD - davno prevaziđen, loš interface, slabe mogućnosti. CRYSTAL - malo bolje ali ima mana koliko ti duša ište. Radlight - nije loš samo da se malo manje zakucava (isprobano na raznim konfiguracijama). Ove Koale i Nostradamuse od playera ne vredi ni pominjati. MV2 Player - "svima se sviđa što može da se podešava slika proizvoljno"??? Pa to može skoro svaki, a i to podešavanje sa njim nije uopšte zgodno. Kada hoćeš da proširiš film na ceo ekran "otkine" po 5 cm filma sa strane. Kod BS Playera može da se podesi slika u svim mogućim varijantama. Zoom, širenje po vertikali i horizontali, podešavanje boje, vrste titla, položaja titla na ekranu i veličina fonta u toku reprodukcije, za graf. kartice koje nisu "sposobne" da prikazuju titlove na ekranu, postoji opcija "draw subtitles to overlay surface", mada i to mi nije sasvim najjasnije, sve ATI i GeForce kartice koje sam ja probao pokazuju normalno titl na TV kada je uključen samo TV(tj. single display - TV), a ne dual view ili clone mode (GeForce ili ATI), ne znam zašto bi ljudi gledali film na dve strane, još uvek imamo samo jedan par očiju.Ima i equalizer kao na Winampu za fino podešavanje tona, čita sve formate... Zahtevnost... Pa evo ovako: Intel Celeron 300 Mhz (onaj prvi, skrnavi sa 16kb keša- ne 128kb,taj je došao par meseci posle ovog jadnička bez keš memorije), integrisana ploča baby atx sa intel 740 graf. kartom, 128 mb memorije, win 2000, ffdshow + BSplayer = filmovi rade bez ikakvog seckanja ili zakucavanja. Ja lično imam Durona 1.3 i ATI 9000 + Girder za daljinsko kontrolisanje playera i nisam naišao na film koji ne mogu da pustim sa uključenim max postprocessing-om, sharpen filterom, deinterlace framerate doubler u ffdshowu i ReClockom za realtime konvertovanje odnosno prebacivanje filmova koji su rađeni 23fps ili 29 fps u 25fps što je normalan refresh za PAL TV. E sve ovo sam se rasprdio samo zato što gde god se okrenem čujem samo MV2 player ovo, MV2 player ono, MV2 Player za predsednika itd. Jes, paz da nije.
Ubedljivo na prvom mestu je BS Player. Odmah posle njega, skoro da dele isto mesto ali je za nijansu slabiji - ViPlay. Ima skoro iste mogućnosti, ocenjen je kao player koji čita 29 ako se dobro sećam različitih formata i ima mogućnost jako lepog čitanja DVD-a. Desno dugme - meni - open disc i cepaj Kolina. A i može da širi sliku na DVD-u u toku reprodukcije kako ti odgovara, a ne samo aspect ratio kao kod Power DVD i sličnih "profi" DVD playera.
Eto... Možda sam malo zakasnio ali šta ćeš...
M. Stevan