Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Da li je moguće prevođenje aplikacije iz C# u J++ u .net-u i kako?

[es] :: Java :: Da li je moguće prevođenje aplikacije iz C# u J++ u .net-u i kako?
(Zaključana tema (lock), by hyle)

[ Pregleda: 2822 | Odgovora: 1 ] > FB > Twit

Postavi temu

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

aninax
Beograd

Član broj: 21061
Poruke: 29
*.pristop.co.yu

ICQ: 30590176


Profil

icon Da li je moguće prevođenje aplikacije iz C# u J++ u .net-u i kako?24.06.2004. u 04:42 - pre 219 meseci
...i da li ima velike razlike izmedju J++ i Jave2, radi kasnijeg prevođenja u Javu.
 
0

-zombie-
Tomica Jovanovic
freelance programmer
ni.ac.yu

Član broj: 4128
Poruke: 3448
*.beotel.net

Sajt: localhost


+4 Profil

icon Re: Da li je moguće prevođenje aplikacije iz C# u J++ u .net-u i kako?24.06.2004. u 06:40 - pre 219 meseci
// ovo pitanje je verovatno prikladnije za .NET forum

verovatno misliš na ono što se sada zove (valjda) J#, a to je MS implementacija Java-kolikog jezika za .NET.

ako misliš na to, odgovor na prvo pitanje je DA (bar teoriski), ako misliš baš na stari J++, odgovor je NE (verovatno i teoriski i praktično).

e sad, to teoriski znači da je moguće prevođenje iz C# u bajtkod, pa iz bajtkoda u J# (takozvano "dekompajliranje"). kažem teoriski, zato što znam da to postoji samo za prebacivanje iz C# u VB.NET i obrnuto, ali ne znam da postoji dekompajler za J# (iako ga je moguće konstruisati).


e sad, koliko sam upućen, i između J# i Jave (kao i J++ i Jave) nema (mnogo) razlika na nivou jezika, ali ima razlika na nivou biblioteka klasa (tj frejmvorka) koje ta dva jezika koriste, tako da je prevođenje iz jednog u drugi prilično teško, ako ne i nemoguće..
 
0

[es] :: Java :: Da li je moguće prevođenje aplikacije iz C# u J++ u .net-u i kako?
(Zaključana tema (lock), by hyle)

[ Pregleda: 2822 | Odgovora: 1 ] > FB > Twit

Postavi temu

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.