Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Kako da upisem karakteristike metode u fajl i da ih iscitam?

[es] :: .NET :: Kako da upisem karakteristike metode u fajl i da ih iscitam?

[ Pregleda: 3308 | Odgovora: 2 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

Milos Zobenica
Sombor / Beograd

Član broj: 13465
Poruke: 1106
195.178.35.*

ICQ: 177616268


+5 Profil

icon Kako da upisem karakteristike metode u fajl i da ih iscitam?14.06.2004. u 07:39 - pre 212 meseci
Nije mi jasno kako da upisem karakteristike neke metode u neki fajl i da ih mogu iscitati,pr

Code:

public static void Radnik(){
              string ime,prezime;
              int godine,iskustvo;
                                    }




i sad kad popunim te 4 k-ke ,kako da ih upisem u jedan fajl i kako da ih iscitam?
 
Odgovor na temu

Ivan Vasić
Ivan Vasić
Nis

Član broj: 14756
Poruke: 631
*.37.EUnet.yu

Jabber: ivasic@elitesecurity.org


Profil

icon Re: Kako da upisem karakteristike metode u fajl i da ih iscitam?14.06.2004. u 09:33 - pre 212 meseci
Ček polako...

Prema tvom primeru pametnije bi bilo da ti Radnik bude klasa koja će da ima atribute ime, prezime, godine i iskustvo. U tom slučaju bi ekvivalent metodu koji si napisao bio konstruktor klase Radnik.

Inače u npr. tekstualni fajl upisuješ podatke uz pomoć klase System.IO.StreamWriter a čitaš pomoću System.IO.StreamReader.
Npr:
Code:

System.IO.StreamWriter upis = new System.IO.StreamWriter("nazivfajla");
upis.WriteLine(ime);
upis.WriteLine(prezime);
upis.Close();


čitaš na istu foru
Code:

System.IO.StreamReader ulaz = new System.IO.StreamReader("nazivfajla");
string ime = upis.ReadLine();
string prezime = upis.ReadLine();
ulaz.Close();

 
Odgovor na temu

sstanko78
Novi Sad

Član broj: 19139
Poruke: 411
*.beotel.net



Profil

icon Re: Kako da upisem karakteristike metode u fajl i da ih iscitam?14.06.2004. u 21:20 - pre 212 meseci
Bogledaj u MSDN-u sledeće:

BinaryFormatter class
Serializing Objects

U ovim temama ćeš naći sve što ti treba za zapisivanje objekata u datoteke (bilo bin ili xml)
 
Odgovor na temu

[es] :: .NET :: Kako da upisem karakteristike metode u fajl i da ih iscitam?

[ Pregleda: 3308 | Odgovora: 2 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.