Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Da li je moguce...? - trenutna apsolutna širina tabele

[es] :: Javascript i AJAX :: Da li je moguce...? - trenutna apsolutna širina tabele

[ Pregleda: 2859 | Odgovora: 6 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

Nenad Lucic
BiH, Mostar

Član broj: 11783
Poruke: 46
195.222.48.*



+1 Profil

icon Da li je moguce...? - trenutna apsolutna širina tabele12.05.2004. u 13:55 - pre 212 meseci
Ovako:

Imam tabelu relativne širine 60% cijele stranice!

Da li je moguće nekako prikazati trenutnu apsolutnu širinu tabele u pixelima u real time-u, znaci kako se mijenja veličina prozora da se mijenja i vrijednost nekog polja?

Unaprijed hvala!
Šta da radim? Šta da radim?
Uvijek kad otvorim frižider upali se svijetlo!
 
Odgovor na temu

noviKorisnik
Dejan Katašić
Novi Sad

Član broj: 13216
Poruke: 4533
194.247.222.*

Sajt: www.novikorisnik.net


+5 Profil

icon Re: Da li je moguce...? - trenutna apsolutna širina tabele12.05.2004. u 14:50 - pre 212 meseci
Ovako:
- imam ovde parče koda gde još uvek nešto škripi. Naime, pametni IE pri resizeovanju (srpski izraz, jel) prozora okida događaj 2 puta - nije mi jasno iz kog razloga i takođe ne vidim način da to premostim...
Code:
<html>
<head>
<title>table width="60%" border="1" align="center"</title>
</head>
<script>
alertfirsttablewidth = function ()
{
    alert (document.getElementsByTagName ('table') [0].offsetWidth);
}
self.onresize = alertfirsttablewidth;
</script>
<body onload="alertfirsttablewidth ();">
<table width="60%" border="1" align="center">
<tr><td align="center">&middot;</td></tr>
</table>
</body>
</html>

 
Odgovor na temu

Nenad Lucic
BiH, Mostar

Član broj: 11783
Poruke: 46
195.222.48.*



+1 Profil

icon Re: Da li je moguce...? - trenutna apsolutna širina tabele13.05.2004. u 11:21 - pre 212 meseci
ovo tvoje parce koda mi skroz cudno funkcionise! ispocetka pri smanjivanju prozora okida triput, a pri povecanju jedanput, poslije kad se malo "umori" okida stalno dvaput! stvarno cudno!
za moj slucaj meni bi trebalo da se vrijednost prikazuje negdje na stranici bez pojavljivanja alert box-a, i isto tako ako je moguce, a mislim da nije, da se vrijednost mijenja dok ja resajzujem prozor, znaci ne "onresize", nego uvijek da se prikazuje trenutna vrijednost širine prozora!
Šta da radim? Šta da radim?
Uvijek kad otvorim frižider upali se svijetlo!
 
Odgovor na temu

noviKorisnik
Dejan Katašić
Novi Sad

Član broj: 13216
Poruke: 4533
194.247.222.*

Sajt: www.novikorisnik.net


+5 Profil

icon Re: Da li je moguce...? - trenutna apsolutna širina tabele13.05.2004. u 12:33 - pre 212 meseci
Kada umesto alerta menjaš recimo vrednost input polja (ovo je najjednostavnije) - svejedno je okine li to jednom ili triput.

Ako želiš da se promena ne dešava na onresize, ubaci recimo timer koji će se okidati dovoljno često da se beleži svaka izmena. I ovde opet ima jedan problem: kada se radi resize - timer pauzira...

Evo primer
Code:
<html>
<head>
<title>timer is in</title>
</head>
<script>
_inittimer = function ()
{
    myinput = document.getElementsByTagName ('input') [0];
    mytable = document.getElementsByTagName ('table') [0];
    mytimer = self.setInterval (updateinput, 40);
}
updateinput = function ()
{
    myinput.value = mytable.offsetWidth;
    self.resizeBy (-1, 0);
}
</script>
<body onload="_inittimer ()">
<table width="60%" border="1" align="center">
<tr><td align="center"><input readonly size="3" /></td></tr>
</table>
</body>
</html>

 
Odgovor na temu

Nenad Lucic
BiH, Mostar

Član broj: 11783
Poruke: 46
195.222.48.*



+1 Profil

icon Re: Da li je moguce...? - trenutna apsolutna širina tabele14.05.2004. u 15:12 - pre 212 meseci
To je otprilike to!

Hvala puno!

U ovom slucaju mi ne treba ono self.resizeBy, ali mi se bas svidjelo, nisam znao da je i to moguce. stvarno ovaj javascript zna da iznenadi. Jos kad bi neko rješio i ono pauziranje tajmera na resize to bi bilo odlicno!

Još jedno pocetničko pitanje: Kako da napravim da mi input polje bude flat, tj. da se vidi samo broj na stranici, a da ne izgleda kao input polje!

Pozdrav!
Šta da radim? Šta da radim?
Uvijek kad otvorim frižider upali se svijetlo!
 
Odgovor na temu

bzero
dev null
europe

Član broj: 5907
Poruke: 371
195.178.54.*

Jabber: bzero@elitesecurity.org
Sajt: www.google.com/search?q=b..


Profil

icon Re: Da li je moguce...? - trenutna apsolutna širina tabele14.05.2004. u 18:43 - pre 212 meseci
Da ti input polje bude "flat", stavi ovako:
Code:

<input type="text" value="nema border" style="border-width: 0" readonly>


s tim sto ako neces da izgleda kao input, najbolje da i ne koristis input, nego npr div.
Never trust an operating system you don't have sources for.
 
Odgovor na temu

Nenad Lucic
BiH, Mostar

Član broj: 11783
Poruke: 46
195.222.48.*



+1 Profil

icon Re: Da li je moguce...? - trenutna apsolutna širina tabele15.05.2004. u 11:45 - pre 212 meseci
Hvala!
Šta da radim? Šta da radim?
Uvijek kad otvorim frižider upali se svijetlo!
 
Odgovor na temu

[es] :: Javascript i AJAX :: Da li je moguce...? - trenutna apsolutna širina tabele

[ Pregleda: 2859 | Odgovora: 6 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.