Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

App.Path i problem sa sintaksom......VB (rad sa bazom)

[es] :: Visual Basic 6 :: App.Path i problem sa sintaksom......VB (rad sa bazom)

Strane: 1 2

[ Pregleda: 4715 | Odgovora: 23 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

luka.l
Luka Latinović
Dorćol

Član broj: 13998
Poruke: 143
*.drenik.net



+1 Profil

icon App.Path i problem sa sintaksom......VB (rad sa bazom)30.04.2004. u 13:53 - pre 241 meseci
Imam ADODC kontrolu i za ConnectionString imam

PROVIDER=Microsoft.Jet.OLEDB.4.0;Data Source=database.mdb;

E sad, ja hocu da on doticnu bazu uvek vuce iz App.Path-a. Ako unesem nesto ovako

PROVIDER=Microsoft.Jet.OLEDB.4.0;Data Source= App.Path & "\" & database.mdb;

to ne radi. Probao sam na razne nacine to da uredim i nikako mi ne ide. Da li neko zna valjanu sintaksu?

Pozdrav i hvala unapred!

[Ovu poruku je menjao luka.l dana 30.04.2004. u 16:16 GMT]
 
Odgovor na temu

vujkev
Beograd

Član broj: 8072
Poruke: 1347
*.telekom.yu



+104 Profil

icon Re: App.Path i problem sa sintaksom......VB (rad sa bazom)30.04.2004. u 13:57 - pre 241 meseci
ConnectionString = "PROVIDER=Microsoft.Jet.OLEDB.4.0;Data Source=" & App.Path & "\database.mdb;"

zar nece ovako? Ako nece koju ti gresku prijavi?
Naučio sam...
Da je važnije biti ljubazan nego biti u pravu
 
Odgovor na temu

luka.l
Luka Latinović
Dorćol

Član broj: 13998
Poruke: 143
*.drenik.net



+1 Profil

icon Re: App.Path i problem sa sintaksom......VB (rad sa bazom)30.04.2004. u 14:12 - pre 241 meseci
Data error event hit err: Format of the initialization string does not confirm to the OLE DB specifications.

Pozdrav!
 
Odgovor na temu

vujkev
Beograd

Član broj: 8072
Poruke: 1347
*.telekom.yu



+104 Profil

icon Re: App.Path i problem sa sintaksom......VB (rad sa bazom)30.04.2004. u 14:25 - pre 241 meseci
Da nisi slučano stavio bazu direktno u root diska tako da kao path dobijes "c:\\database.mdb"? Stvarno mi je cudno da ovo ne radi
Naučio sam...
Da je važnije biti ljubazan nego biti u pravu
 
Odgovor na temu

luka.l
Luka Latinović
Dorćol

Član broj: 13998
Poruke: 143
*.drenik.net



+1 Profil

icon Re: App.Path i problem sa sintaksom......VB (rad sa bazom)30.04.2004. u 14:27 - pre 241 meseci
Cisto da objasnim o cemu se radi....

Kada za connectionstring stavim sve ono samo na kraju

....Data Source=database.mdb; to sljaka i on uvek vuce bazu iz direktorijuma u kome se nalazi .exe fajl. (znaci bez onog app.path itd.) Medjutim, jedna od mogucnosti programa koji radi sa doticnom bazom je da izaberes neku sliku kao pozadinu. Tu nastaje problem. Nakon sto preko commondialog
kontrole pronadjem neku sliku u nekom drugom direktorijumu (dakle razlicitom od onog u kome je .exe i .mdb fajl), kada ponovo pokrenem prozor za rad sa bazom on prijavi gresku jer ne moze da nadje bazu u direktorijumu u kome se nalazi slika!.


 
Odgovor na temu

luka.l
Luka Latinović
Dorćol

Član broj: 13998
Poruke: 143
*.drenik.net



+1 Profil

icon Re: App.Path i problem sa sintaksom......VB (rad sa bazom)30.04.2004. u 14:46 - pre 241 meseci
Citat:
vujkev:
Da nisi slučano stavio bazu direktno u root diska tako da kao path dobijes "c:\\database.mdb"? Stvarno mi je cudno da ovo ne radi



Nisam...

Pozdrav!
 
Odgovor na temu

mladenovicz
Zeljko Mladenovic
Xoran Technologies, Inc., Ann Arbor, MI,
USA / Software Engineer
Ann Arbor, MI, USA

Član broj: 6598
Poruke: 2065
62.108.109.*

Jabber: mladenovicz@elitesecurity.org
ICQ: 95144142
Sajt: yubc.net/~mz


Profil

icon Re: App.Path i problem sa sintaksom......VB (rad sa bazom)30.04.2004. u 16:24 - pre 241 meseci
Sa common dialogom ti se promeni App.Path. Zato je najbolje da imas jednu globalnu promenljivu ili ako imas neku globalnu klasu stavi da bude property u kojoj ces da cuvas App.Path. Znaci, aplikaciju startujes iz sub Main, a u sub Main stavi:

Code:

gPath = App.Path


i onda svuda koristi gPath.
 
Odgovor na temu

vujkev
Beograd

Član broj: 8072
Poruke: 1347
*.as2532.sol.superonline.com



+104 Profil

icon Re: App.Path i problem sa sintaksom......VB (rad sa bazom)30.04.2004. u 16:27 - pre 241 meseci
Citat:
mladenovicz:
Sa common dialogom ti se promeni App.Path.


Kako? Zar app.path nije lokacija odakle je startovan program i to se valjda nikad ne menja?
Naučio sam...
Da je važnije biti ljubazan nego biti u pravu
 
Odgovor na temu

mladenovicz
Zeljko Mladenovic
Xoran Technologies, Inc., Ann Arbor, MI,
USA / Software Engineer
Ann Arbor, MI, USA

Član broj: 6598
Poruke: 2065
62.108.109.*

Jabber: mladenovicz@elitesecurity.org
ICQ: 95144142
Sajt: yubc.net/~mz


Profil

icon Re: App.Path i problem sa sintaksom......VB (rad sa bazom)30.04.2004. u 17:59 - pre 241 meseci
Evo probaj:

Code:

Private Sub Command1_Click()
    Debug.Print App.Path
    cd.ShowOpen
    Debug.Print App.Path
End Sub

 
Odgovor na temu

luka.l
Luka Latinović
Dorćol

Član broj: 13998
Poruke: 143
*.drenik.net



+1 Profil

icon Re: App.Path i problem sa sintaksom......VB (rad sa bazom)30.04.2004. u 19:47 - pre 241 meseci
Ok je to, ali problem je kako da app.path vratim na prvobitni. Program kaze da ne mogu da dodelim neku vrednost read-only promenljivoj.

Medjutim, problem je i kako tu promenljivu da iskoristim u programu kod conn.string-a? Opet ostaje problem sintakse koji sam vec naveo.

Pozdrav!
 
Odgovor na temu

mladenovicz
Zeljko Mladenovic
Xoran Technologies, Inc., Ann Arbor, MI,
USA / Software Engineer
Ann Arbor, MI, USA

Član broj: 6598
Poruke: 2065
62.108.109.*

Jabber: mladenovicz@elitesecurity.org
ICQ: 95144142
Sajt: yubc.net/~mz


Profil

icon Re: App.Path i problem sa sintaksom......VB (rad sa bazom)30.04.2004. u 20:00 - pre 241 meseci
Pa napisah u prethodnom postu. Uvedi globalnu promenljivu ili nesto slicno, procitaj App.Path na pocetku (sub Main), smesti vrednost u tu promenljivu, i umesto App.Path koristi tu promenljivu.
 
Odgovor na temu

luka.l
Luka Latinović
Dorćol

Član broj: 13998
Poruke: 143
*.drenik.net



+1 Profil

icon Re: App.Path i problem sa sintaksom......VB (rad sa bazom)30.04.2004. u 20:09 - pre 241 meseci
Citat:
mladenovicz:
Pa napisah u prethodnom postu. Uvedi globalnu promenljivu ili nesto slicno, procitaj App.Path na pocetku (sub Main), smesti vrednost u tu promenljivu, i umesto App.Path koristi tu promenljivu.



Ali u tome i jeste problem....kako? da je koristim?

Kako da je upotrebim u conn.stringu?

Pozdrav!
 
Odgovor na temu

mladenovicz
Zeljko Mladenovic
Xoran Technologies, Inc., Ann Arbor, MI,
USA / Software Engineer
Ann Arbor, MI, USA

Član broj: 6598
Poruke: 2065
62.108.109.*

Jabber: mladenovicz@elitesecurity.org
ICQ: 95144142
Sajt: yubc.net/~mz


Profil

icon Re: App.Path i problem sa sintaksom......VB (rad sa bazom)30.04.2004. u 20:21 - pre 241 meseci
Code:

Global gAppPath as String

Public Sub Main
   gAppPath = App.Path
End Function


i onda svuda umesto App.Path koristi gAppPath.
 
Odgovor na temu

vujkev
Beograd

Član broj: 8072
Poruke: 1347
*.scnet.yu



+104 Profil

icon Re: App.Path i problem sa sintaksom......VB (rad sa bazom)30.04.2004. u 23:31 - pre 241 meseci
Citat:
mladenovicz:
Evo probaj:

Code:

Private Sub Command1_Click()
    Debug.Print App.Path
    cd.ShowOpen
    Debug.Print App.Path
End Sub


Probao i u oba slucaja mi je rekao stvarni folder gde se nalazi exe. Znaci radi kako i treba. Ne znam kako ste vi uspeli da vam prikaze neki drugi folder (ili mozda ja ne radim ispravno) Inace app.path sam koristio u mnogim mojim projektima i nikad nisam imao problema sa pogresnim path-om
Naučio sam...
Da je važnije biti ljubazan nego biti u pravu
 
Odgovor na temu

luka.l
Luka Latinović
Dorćol

Član broj: 13998
Poruke: 143
*.drenik.net



+1 Profil

icon Re: App.Path i problem sa sintaksom......VB (rad sa bazom)01.05.2004. u 03:02 - pre 241 meseci
Citat:
mladenovicz:
Code:

Global gAppPath as String

Public Sub Main
   gAppPath = App.Path
End Function


i onda svuda umesto App.Path koristi gAppPath.



Ali KAKO da je ubacim. Razumem ja kako da je deklarisem na pocetku ali meni ne prihvata sintaksu u opste kada koristim i sam app.path. Dakle svejedno je sta cu ja da koristim. Da li app.path ili globalnu promenljivu kada program to nece da prihvati vec prijavljuje gresku koju sam napisao u nekom od prethodnih postova. Procitaj molim te moje postove da vidis u cemu je problem. Ocigledno je da se ne razumemo. Dakle nije problem samo u tome sto on promeni app.path vec i kako ad uopste pozovem app.path u connection stringu adodc kontrole.


Dakle kako treba da glasi "pravi" kod koji bi u sebi sadrzao i app.path (odnosno promenljivu gAppPath) ali da je u skladu sa "OLE DB" specifikacijama?

PROVIDER=Microsoft.Jet.OLEDB.4.0;Data Source=database.mdb;

Pozdrav!
 
Odgovor na temu

degojs

Član broj: 4716
Poruke: 5096



+51 Profil

icon Re: App.Path i problem sa sintaksom......VB (rad sa bazom)01.05.2004. u 13:44 - pre 241 meseci
Citat:
PROVIDER=Microsoft.Jet.OLEDB.4.0;Data Source= App.Path & "\" & database.mdb;


Pa ovo nije ni ispravno napisano formatiranje stringa.. nije ni čudo da ne radi.

Dakle, probaj:

Public cs As String

Sub Main
cs = "PROVIDER=Mircrosoft.Jet.OLEDB.4.0;Data Source=" & App.Path & "\database.mdb;"
End Sub

i onda negde (nisam siguran da li je svojstvo .ConnectionString ili nekako drugačije, vidi sam):

ADODC1.ConnectionString = cs


Commercial-Free !!!
 
Odgovor na temu

luka.l
Luka Latinović
Dorćol

Član broj: 13998
Poruke: 143
*.drenik.net



+1 Profil

icon Re: App.Path i problem sa sintaksom......VB (rad sa bazom)01.05.2004. u 14:08 - pre 241 meseci
Citat:
degojs:
Citat:
PROVIDER=Microsoft.Jet.OLEDB.4.0;Data Source= App.Path & "\" & database.mdb;


Pa ovo nije ni ispravno napisano formatiranje stringa.. nije ni čudo da ne radi.

Dakle, probaj:

Public cs As String

Sub Main
cs = "PROVIDER=Mircrosoft.Jet.OLEDB.4.0;Data Source=" & App.Path & "\database.mdb;"
End Sub

i onda negde (nisam siguran da li je svojstvo .ConnectionString ili nekako drugačije, vidi sam):

ADODC1.ConnectionString = cs



Dakle radi se o ADODC kontroli!

Ne znam kako da ubacim atachment sa slikom, nesto se ne snalazim ovde.

U svakom slucaju u prozorcetu "Properties" te kontrole (ubaci adodc kontrolu u projekat pa otvori properties, cisto da vidis o cemu pricam) postoji polje connection string u kome dakle stoji samo

PROVIDER=Mircrosoft.Jet.OLEDB.4.0;Data Source=database.mdb;

i to ovako bez navodnika i to RADI! Medjutim on poziva database.mdb iz app.path-a. Ono sto mene muci je to sto on ne prihvata sintaksu kada uabcim ovako kako ste mi vi napisali i kako sam ja pokusavao. Dakle jednostavno kaze da sintaksa nije u OLE DB specifikacijama.....

Pozdrav!


 
Odgovor na temu

degojs

Član broj: 4716
Poruke: 5096



+51 Profil

icon Re: App.Path i problem sa sintaksom......VB (rad sa bazom)01.05.2004. u 14:31 - pre 241 meseci
Pre nego što nastaviš da vičeš i ostalo, možda bi trebao da proveriš može li to da se uradi baš tako iz koda kao što sam napisao. Da, radi se baš o ADODC kontroli. Možda se to tako baš i radi.. možda, možda..

Niko od ljudi gore verovatno nije ni pretpostavljao da ti to "App.Path" pokušavaš da upišeš u Properties prozorčiću jer se to tamo ni ne upisuje. Stavi u Form_Load jedno:

Private Sub Form_Load()
MsgBox (Me.Adodc1.ConnectionString)
End Sub

pa će ti valjda biti jasno zašto.



[Ovu poruku je menjao degojs dana 01.05.2004. u 10:45 GMT]
Commercial-Free !!!
 
Odgovor na temu

Marko_L
Beograd

Član broj: 20532
Poruke: 2885
*.yubc.net

Jabber: Marko_L@elitesecurity.org


+828 Profil

icon Re: App.Path i problem sa sintaksom......VB (rad sa bazom)01.05.2004. u 14:42 - pre 241 meseci
Citat:
U svakom slucaju u prozorcetu "Properties" te kontrole (ubaci adodc kontrolu u projekat pa otvori properties, cisto da vidis o cemu pricam)

U properties prozoru NE mozes da koristis App.Path, to jednostavno ne funkcionise.Odradi to u kodu, onako kako ti je degojs rekao i neces imati problema.
-Odracuonogakomijedrpiorazmaknicu.
-Ne rxdi mi txstxturx, kxd god hocu dx
ukucxm "x" onx ukucx "x".
-Ko kaaz e da ja neuummem da kuuca
m.
-Piše "Insert disk 3", a jedva sam i ova
dva ugurao u drajv
-Postoje samo dve osobe kojima
verujem, jedna sam ja, a druga nisi ti
 
Odgovor na temu

luka.l
Luka Latinović
Dorćol

Član broj: 13998
Poruke: 143
*.drenik.net



+1 Profil

icon Re: App.Path i problem sa sintaksom......VB (rad sa bazom)01.05.2004. u 18:15 - pre 241 meseci
Citat:
degojs:
Pre nego što nastaviš da vičeš i ostalo, možda bi trebao da proveriš može li to da se uradi baš tako iz koda kao što sam napisao. Da, radi se baš o ADODC kontroli. Možda se to tako baš i radi.. možda, možda..

Niko od ljudi gore verovatno nije ni pretpostavljao da ti to "App.Path" pokušavaš da upišeš u Properties prozorčiću jer se to tamo ni ne upisuje. Stavi u Form_Load jedno:

Private Sub Form_Load()
MsgBox (Me.Adodc1.ConnectionString)
End Sub

pa će ti valjda biti jasno zašto.



[Ovu poruku je menjao degojs dana 01.05.2004. u 10:45 GMT]



Nisam imao nameru da vicem, mada priznajem da je tako ispalo. Jednostavno sam prenaglasio ono adodc. U svakom slucaju, ne zelim da me pogresno shvatite....ja sam vam veoma zahvalan na pomoci koju ste radi da mi pruzite.

Ali kada u "hodu" dodelim neku vrednost recimo adodc1.connectionstring = "sve ono sto ide ovde" ostaje problem sa SQL kodom koji kontrola poziva. Jer, ona to poziva nezavisno od koda programa tako da uvek prvo prijavi gresku pre nego sto zapravo stigne da prihvati kod...

nadam se da nisam bio bas totalno konfuzan sada...

Pozdrav!
 
Odgovor na temu

[es] :: Visual Basic 6 :: App.Path i problem sa sintaksom......VB (rad sa bazom)

Strane: 1 2

[ Pregleda: 4715 | Odgovora: 23 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.