Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Delphi - pokretanje cd-a preko button

[es] :: Pascal / Delphi / Kylix :: Delphi - pokretanje cd-a preko button

[ Pregleda: 2794 | Odgovora: 4 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

BojanD

Član broj: 18651
Poruke: 12
*.dialup.neobee.net.

Sajt: www.prigrevica.cjb.net


Profil

icon Delphi - pokretanje cd-a preko button28.04.2004. u 23:04 - pre 222 meseci
U pitanju je Delphi 6.
Da najpre kazem sta hocu, hocu da kad kliknem na jedno dugme pokrenem jedan .exe fajl sa cd-a. Na primer: skupim nekoliko programa koje hocu da narezem ali bih pre toga odradi nesto poput autorun koji bi kasnije funkcionisao tako da kad kliknem u taj autorun.exe odnosno button u njemu pokrenem neku instalaciju ili nesto drugo (.exe).
E sad ineresuje me kako bi tu trebao da izgleda kod posto je oznaka za CD-Rom svuda drugacija zbog razlicitosti u broju particija.
Unapred hvala.
 
Odgovor na temu

reiser

Član broj: 7895
Poruke: 2314



+102 Profil

icon Re: Delphi - pokretanje cd-a preko button29.04.2004. u 09:39 - pre 222 meseci
Ako ce ti se program preko koga pokreces ostale nalazi na CD-u, kod ide ovako :

Code:

uses
  ShellApi, Windows;

{
Recimo da ti se autorun.exe nalazi u D:\, a program koji zelis da pokrenes je D:\Software\Audio\Acid\Acid.exe
}
ShellExecute(handle, 'open', 'Software\Audio\Acid\Acid.exe', '', '', SW_SHOWNORMAL);
 
Odgovor na temu

bancika
Branislav Stojkovic

Član broj: 24844
Poruke: 631
195.252.103.*

Sajt: www.diy-fever.com


+1 Profil

icon Re: Delphi - pokretanje cd-a preko button29.04.2004. u 10:31 - pre 222 meseci
ako hoces da odredis koji drajv je cd probaj ovako:
Code:

for Drive := 'd' to 'z' do
 if GetDriveType(PChar(DrivePath + ':\')) = DRIVE_CDROM then
  begin
    //akcija
    //Break, ako imas samo jedan cd, ako ne nastavi jos
  end;

Ride the rainbow, crack the sky

DIY gitare, pojacala i efekti www.diy-fever.com
 
Odgovor na temu

rilax
Sergio Reluck
/root/Serbia/Kurshumliya

Član broj: 22393
Poruke: 32
*.rcub.bg.ac.yu



Profil

icon Re: Delphi - pokretanje cd-a preko button29.04.2004. u 12:11 - pre 222 meseci
Koristi relativne putanje umesto apsolutnih, kao shto ti tece cova u prvom odgovoru.
Ako ipak hoces da znash za kog se drajva startovao tvoj program, pokupi string koji vraca f-ja

put:=ParamStr(0);

i dobices celu putanju tvog izvrshnog fajla (npr. d:\autorun\auto.exe)
prvo slovo ovog stringa je ocigledno drajv sa kog se strartovao program.
10 BEGIN
20 HOME_SWEET_HOME
30 GOTO 20
 
Odgovor na temu

BojanD

Član broj: 18651
Poruke: 12
*.dialup.neobee.net.

Sajt: www.prigrevica.cjb.net


Profil

icon Re: Delphi - pokretanje cd-a preko button29.04.2004. u 22:50 - pre 222 meseci
Zahvaljujem na odgovorima. Probacu da vidim kako to funkcionise.
 
Odgovor na temu

[es] :: Pascal / Delphi / Kylix :: Delphi - pokretanje cd-a preko button

[ Pregleda: 2794 | Odgovora: 4 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.