Moj munimer se za sada dobro drzi (kineska kopija nekog fluke), ne secam se kada sam menjao bateriju, mozda je vec 3-4god unutra, mada ne merim cesto, mozda 1 u 5 dana po desetak minuta, ali lo bat ni na vidiku

Mozda je tajna u kvalitetnoj bateriji?

Ovaj model (vc17b+) automatski iskljucje samog sebe nakon desetak minuta, pre toga pistanjem upozori da ce se uskoro iskljuciti. Voleo bih da moze da se iskljuci samo kad je u stanju mirovanja, tj dok se nista ne meri, ovako malo smara ako nesto merim u duzem vremenskom periodu, moram da ga budim.

Ono sa cim sam imao problema je pomicno kljunast merilo, aka subler. U njega ide bat duplo tanja od standardne cr3032. Valjda 3016? i ta se neverovatno brzo istrosi bez koriscenja. Onda sam jednostavno izbacio plasticno leziste koje drzi bateriju i ugurao 3032 unutra. Od tada, evo vishe od godinu dana merim sa tom jednom bez probleme. U Lidlu su kupljene rezervne 3032 baterije, da imam da menjam jer nisam znao kako ce se pokazati, ali od ove prve koju sam ubacio nisam imao potrebe jos uvek da menjam. Takodje, ima samoiskljucivanje posle nekih 5min, pa ne obracam paznju ako zaboravim da ga iskljucim.

Zlu ne trebalo, ima i ugradjenu fotonaponsku celiju, pa moze da radi i bez baterije kad je neko svetlo u blizini upaljeno.