Circuit: V 127 and 220
Outpu Voltage: V 110, 34.5, 31.5 710VA // Ovde odmah moram da kazem da na prikljucima za izlaz, umesto vrednosti sa tablice, pisu druge vrednosti: 51.5, 34.5 V)
Uredjaj sam bio rasturio jednom, odmah cim sam ga uzeo (Ne pitajte zasto!). Na svakom kontaktu su ostali provodnici, a ponegde i izolacija, debljina zice, boja, broj zica ispod izolacije, sve to mi je pomoglo da eventualno opet izlemim izvode trafoa.
Merenjem nisam nesto uspeo da razumem sta se dogadja. Mozda jer nije sve vezano i nema magnetnetnog polja? Jos uvek nisam siguran da li je dobro i da li primar treba spojiti onako kako sam zamislio.
Na net-u nisam uspeo da nadjem slican autotransformator, a posto sam prvi put bacio pogled na tu oblast, treba mi i mala pomoc oko principa rada. Mozda se ipak provukla neka greska! Ne bih da spalim trafo pa sam mislio da je bbolje da jos neko baci pogled.
Ako neko zna neki video koji bi bio koristan (bas za ovakav tarfo), neku semu, sliku neka postavi, ne bilo mu tesko! :)
Slike i detalje imam puno! Za pocetak evo kako bih na kraju izvezao...

Nadam se da mogu da razjasnim sve do detalja!
I da, da li mogu i kako da otkrijem sta je primar uz pomoc redno vezane sijalice???