Pogledao sam šemu sprave i kao što sam pretpostavljao taj einhell nema pametan drajver koji meri Vse_sat, te kao što sam i rekao:
Citat:
Taj IGBT spada u vrlo brze IGBT i predviđen je i za soft turn off zaštitu (5μs short circuit capability).
Sumnjam da taj ajnhel ima sofisticirane gejt drajvere, pa verujem da ti ta stavka nije od značaja.
Pošto insistirate na persiranju onda ćemo tako i nastaviti.
Vaš zaključak da sam naglasio važnost parametra "tsc 5us" mi (bez ljutnje) ukazuje da ste sasvim nepažljivo pročitali ono što sam napisao.
Postoji na hiljade IGBT koji mogu raditi sa 600V i 40A pri 100C i svi se od reda razlikuju.
Originalni koji je bio na tom einhell ima sledeće osobine koje se jako razlikuju od tog Infineon IKW kog ste našli.
Nabrojaću samo par kritičnih razlika i posledice od njih.
DG40T06T: Qg 79nC, Eon 1.16mJ, Eoff 1.06mJ, Ets 2.32mJ
IKW75N60: Qg 470nC, Eon 4.2mJ, Eoff 2.00mJ, Ets 6.2mJ
Pošto iz načina upravljanja drajverom L6386 vidim da je topologija 2sw. forward (videti u prilogu), gubici u internim diodama IGBT neće biti problem, te ih možemo zanemariti, što biva tipično oko 10-20% od Ets.
Kako se god okrene, gubici u IKW stoje u odnosu 6,2 : 2,32mJ, odnosno IKW će razvijati 2,67 puta više toplote, odnosno nećete ga moći ohladiti na tom aparatu.
Drugi problem je Qg od 470nC vs 79nC, gde neće biti dovoljni drajverski tranzistori BSR14/16, već će morati neki poput ZTX851/951...
Dakle, kao što sam i rekao, osim 600V i 40A pri 100C, takođe su važni parametri koje sam obeležio strelicama.
IKW je prilično zastareo u odnosu na mlađi i superiorniji DG40.
IKW može raditi u toj napravi do prvog težeg opterećenja, i kad se premaši kapacitet hlađenja u tom aparatu, opet BUM.
Pozdrav