Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

problem sa tabelom u Oracle JDeveloper-u

[es] :: Java :: problem sa tabelom u Oracle JDeveloper-u

[ Pregleda: 1885 | Odgovora: 2 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

Black
Belgrade

Član broj: 4199
Poruke: 71
*.smin.sezampro.yu.



Profil

icon problem sa tabelom u Oracle JDeveloper-u16.04.2004. u 12:31 - pre 223 meseci
Napravio sam klasu MyTableModel pomocu koje cuvam (i upisujem) podatke koje zelim da prikazem u tabeli. Inace, ovo je samo test-model, posto bih u pravom programu niz punio iz baze podataka...
Problem je u tome sto kada u JDeveloperu nacrtam tabelu i (u code editoru) je povezem sa modelom, ne prikazuju se nazivi kolona kada pokrenem program?!
Kada napravim tabelu "rucno", u TextPadu npr. nazivi kolona se prikazuju. Mozda nesto treba da se promeni u Property Inspectoru, ali cini mi se da sam sve pokusao.
Ako neko ima iskustva sa Jdev-om, bio bih mu veoma zahvalam na odgovoru.
Pozdrav svima.

Code:
public class MyTableModel extends AbstractTableModel 
{     private String[] columnNames = {"First Name",
                                      "Last Name",
                                      "Sport"};
      private Object[][] data = new Object [3][3];

      MyTableModel () {

      for (int i=0; i<3; i++) {
              for (int j=0; j<3; j++) {
                  data[i][j]="NEMA";
                }
            }
        }
      
        public int getColumnCount() {
            return columnNames.length;
        }

        public int getRowCount() {
            return data.length;
        }

        public String getColumnName(int col) {
            return columnNames[col];
        }

        public Object getValueAt(int row, int col) {
            return data[row][col];
        }

        public Class getColumnClass(int c) {
            return getValueAt(0, c).getClass();
        }
}


Tabelu, u oba slucaja, povezujem sa modelom ovako

Code:
  table.setModel(model); 
 
Odgovor na temu

Black
Belgrade

Član broj: 4199
Poruke: 71
*.ppp-bg.sezampro.yu



Profil

icon Re: problem sa tabelom u Oracle JDeveloper-u17.04.2004. u 00:41 - pre 223 meseci
Nesto jako cudno je u pitanju... jednom recju misterija :)
Cak vise i ne znam da li je problem u JDeveloperu... verovatno ja nesto pogresno radim.
Jel moze neko ukratko da mi objasni kako se pravilno postavlja tabela?
Da li se neko nekada sreo sa problemom neprikazivanja naziva kolona?
Uh...
 
Odgovor na temu

Black
Belgrade

Član broj: 4199
Poruke: 71
*.smin.sezampro.yu.



Profil

icon Re: problem sa tabelom u Oracle JDeveloper-u18.04.2004. u 00:11 - pre 223 meseci
Pronasao sam "gresku", i kao sto sam i pretpostavio, skroz je glupo. Problem je u ovim metodama, odnosno u nacinu na koji JDeveloper rasporedjuje objekte na frame-u.

[CODE] this.getContentPane().setLayout(null);
jTable1.setBounds(new Rectangle(20, 190, 390, 110));
[/CODE]

JDeveloper koristi apsolutno pozicioniranje, i to stvara problem. Kada tabelu samo dodam u kontejner (bez apsolutnog pozicioniranja) vide se i nazivi kolona. Posto nemam nameru da sam podesavam neke napredne layout-e, mislim da cu ubaciti labele, kao nazive kolona...
Ali izgleda da uzalud kucam, Java forum je bas slabo posecen :(
 
Odgovor na temu

[es] :: Java :: problem sa tabelom u Oracle JDeveloper-u

[ Pregleda: 1885 | Odgovora: 2 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.