Problem koji se ovde pojavljuje je potreba da se objedine tabele sa posebnih listova Evidencija 15, 16... Možda je bolje da se napravi jedna (dugačka) lista koja bi se filtirala po godini. Očekujem da bi onda formule bile jednostavnije. Objedinjavanje može da se odradi i kroz Get & Transform alata, spajanjem više tabela u jednu, pa da se formule referenciraju na tako dobijenu tabelu
Rešenje koje sam ovde dao za kolonu Početak u listu BAZA (D2, D3 itd) ne radi objedinjavanje nego koristi pomoćni list i INDIRECT za referenciranje pojedinačnih listova
Čini mi se da korišćenje pomoćnog lista (medjurezultata) ima velike koristi za praćenje šta se dešava i otklanjanje eventualnih grešaka. Nisam razumeo korišćenje kodova nego sam se bazirao na koloni Aktivnost (Teorijska ili Praktična obuka)
Dakle na list Pom formiramo IDBROJ i Aktivnost. Svaki ID broj navodimo duplo (ili više puta) za svaku vrstu obuke. Zatim formiramo kolone za svaki od listove Evidencije
U svakoj koloni nađemo miniumu za taj list, IDBroj i Aktivnost pomocu array formule (završava se sa CTRL+Shift+Enter).Da bi formule bile malo jednostavnije (a da se mogu kopirati iz jedne) naziv lista pripremljen za INDIRECT funkciju je u redu 6
Code:
=MIN(IF((INDIRECT(C$6&"$E$2:$E$30")=$A7)*(INDIRECT(C$6&"$B$2:$B$30")=$B7),INDIRECT(C$6&"$F$2:$F$30"),MinLimit))
MinLimit je neki datum koji je veći od bilo kog u opsegu koji se traži - ja sam stavio tekući datum
Zatim sa strane pripremiš tabelu za VLOOKUP
Ključ je ID na koji je dodato T za teorijsku obuku i P za praktičnu
Druga kolona je Minimum od svih minimuma po listovima (u tom redu)
Na kraju u listu BAZA prozoveš tako dobijenu vrednost sa VLOOKUP iz tako pripremljene tabele
Code:
=VLOOKUP(A2&"T",Pom!$I$7:$J$13,2,FALSE)
Nije to loše Rembrante, samo što ne bi dodao još malo boje?