Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Da li se isplati?

[es] :: C/C++ programiranje :: Da li se isplati?

[ Pregleda: 6846 | Odgovora: 17 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

Pero
Peter Fabry
B. Petrovac (Novi Sad)

Član broj: 1524
Poruke: 32
*.nspoint.net

ICQ: 159130747
Sajt: www.WebTech.co.yu


Profil

icon Da li se isplati?29.12.2001. u 23:30 - pre 241 meseci
Ljudi vi koji se razumete u C++ sta mislite da li se isplati uciti ga?A najvise bih ga ucio za Windows ali bas mi ne izgleda kao rodjen za to....Sta vi mislite?
Life is ours, We live it our Way!
 
Odgovor na temu

MAD-MAX
Marko Mitic

Član broj: 351
Poruke: 1060
195.178.63.*

Jabber: MAD-MAX@jabber.com
ICQ: 65811355


Profil

icon Re: Da li se isplati?30.12.2001. u 00:19 - pre 241 meseci
O ovom pitanju moze nasiroko da se govori ali moje misljenje je ipak da ga vredi uciti. C++ je neosporno "kralj" programskih jezika i zaista je mocan, brz... , i ne znam vec sta nije. Ali ako ti planiras da pises samo programe za Windows onda ..... Ako mislis da je tvoja buducnost u programiranju i ako vidis sebe u nekoj kompaniji za pravljenje video igara ili komercijalnih (velikih) programa u npr. M$, Adobe, IBM... onda obavezno moras da ucis C++. U drugom slucaju bolje je da ga ne diras. Do sada je bilo najbolje da uzmes VB i "programiras" ali mislim da ce u buducnosti C# igrati glavnu ulogu za programiranje na Windows platformi. Pa ti izaberi.

Nadam se da sam ti pomogao pri odlucivanju a ti vidi sta ces. Ali... ipak.. isplati se uciti ga!
"If you do what you always did! - You will get what you always got!"
 
Odgovor na temu

glupi

Član broj: 836
Poruke: 199
*.net.hinet.hr



Profil

icon Re: Da li se isplati?30.12.2001. u 21:09 - pre 241 meseci
Slazem se sa prijasnjim postom, te mislim da ti se svakako isplati ucit c++ jer ako znas c++ imas predispozicije za neke druge jezike koji se temelje na njemu c#,java... Ako nista drugo bar ces zant nesto korisno sto ti moze kasnije u zivotu posluzit(ako se namjeravas bavit informatikom).
 
Odgovor na temu

Ivan Dimkovic

Administrator
Član broj: 13
Poruke: 16220
*.verat.net



+7026 Profil

icon Re: Da li se isplati?30.12.2001. u 21:58 - pre 241 meseci
Meni se isplatilo :)

Hehe... nije fora u tome da li se isplati, svaki rad koji je kreativan, produktivan i koji donosi tvojoj firmi novac se isplati - pitanje je samo da li tebi odgovara nacin razmisljanja i filozofija rada koju zahteva neki programerski posao... odredi sta te najvise privlaci od poslova, a onda sortiraj po isplativosti i odluci... ne vredi ti da budes programer ako ti to, na primer, mentalno ne odgovara (zamara, itd..), takodje treba da mislis na to da posle 30-te godine tvoja fleksibilnost u programiranju opada - tako da je isto dobro da zavrsis (ako vec nisi) neki tehnicki fax kako bi mogao da pucas i na jace pozicije od programera kasnije..

Elem, Windows NT je pisan u C++u, a C++ je "platform independent" - kad ga naucis nece ti biti tesko da naucis i arhitekture OS-eva i njihove API-je i principe programiranja...

DigiCortex (ex. SpikeFun) - Cortical Neural Network Simulator:
http://www.digicortex.net/node/1 Videos: http://www.digicortex.net/node/17 Gallery: http://www.digicortex.net/node/25
PowerMonkey - Redyce CPU Power Waste and gain performance! - https://github.com/psyq321/PowerMonkey
 
Odgovor na temu

Daddy
BL - RS

Član broj: 339
Poruke: 444
195.252.64.*

ICQ: 43776160


Profil

icon Re: Da li se isplati?04.01.2002. u 12:02 - pre 241 meseci
Citat:
Pero:
Ljudi vi koji se razumete u C++ sta mislite da li se isplati uciti ga?A najvise bih ga ucio za Windows ali bas mi ne izgleda kao rodjen za to....Sta vi mislite?

emperor, kao sto su drugi vec rekli, isplati se, samo sto mislim da je malo komplikovan u odnosu na npr. VB koji bi ti kud i kamo bio laksi za nauciti, s obzirom da se baziras na Win platfori (masa stvari na koje inace moras da mislis u drugim jezicima je automatizovana/integrisana/podrzana sa winom, a i ako vec ne mislis da za zivot zaradjujes iskljucivo informatikom!
P.S.
Da ne bi neko pogresno protumacio, nista nemam protiv C++, dapace :))), samo mislim da je za nekog ko nije bas najvicniji u programiranju, a zeli da radi pod winom najbolje i najlakse rjesenje VB.
Eto tako...
~~d.m.a.v.~~
 
Odgovor na temu

Dejan Lozanovic
Dejan Lozanovic
Beograd

Član broj: 691
Poruke: 2325
*.tehnicom.net

Jabber: null@elitesecurity.org
Sajt: speedy-order.com


+75 Profil

icon Re: Da li se isplati?04.01.2002. u 16:54 - pre 241 meseci
Pa ovako gledano ako te zanima samo windows programiranje, onda sta znam mozda i ne vredi uciti ga jer ima laksih jezika, pogotovo zato sto tebi treba neko RAD (Rapid Applicattion Development), Sto alati kao Visual C++ nisu, i po meni to je neka vrta sadomazohizma :)). Postoji i C++ RAD, a to je Boralnd's C++ Builder, koji je nadgradnja Dephija(paskal) . Tako da bih ti ja preporucio da uzmes Delphi i to lepo naucis(ili ako ti je basic blizi onda imas Visual Basic), jer ovde kod nas dosta se trazi programiranje sa ovim okruzenjem. A lakse ga je nauciti i ovladati sa njime nego sa C++. Ako smo mi isli teskim i mukotrpnim putem, zasto bi i novi programeri morlai da idu. Meni licno je C++ jezik No 1. i ne bih ga dao nizasta a svetu :), mislim nije lose poznavati C++, i svaki drugi iole korisceniji jezik. Ali veruj mi pomucices se vise nego sa nekim drugim jezicima.

Sada ima mnogo literature za C++ tako da to nebi trebalo da pravi muku, kasnije ces shvatiti da programiranje, nije poznavanje programskog jezika na kome to pises, vec je vaznije poznavanje sistema na kome programiras i poznavanje sistemskih poziva koje taj operativni sistem podrzava.

 
Odgovor na temu

MAD-MAX
Marko Mitic

Član broj: 351
Poruke: 1060
195.178.63.*

Jabber: MAD-MAX@jabber.com
ICQ: 65811355


Profil

icon Re: Da li se isplati?04.01.2002. u 18:57 - pre 241 meseci
Slusaj, ja mislim da vredi uciti C++ iz mnogo razloga ali posto mislis da programiras samo za Win onda ti je SADA najbolje da uzmes C# (MS-ov nov jezik) koji ima slicnu sintaksu kao C++ ali je lak kao VB odnosno da citiram MS: "C# pruza snagu C++-a i lakocu VB-a". Samim tim ako znas C# i ako kasnije dobijes zelju da programiras malo vise i za neke druge platforme lako mozes da naucis Javu i/ili C++. Toliko :)
"If you do what you always did! - You will get what you always got!"
 
Odgovor na temu

Dragi Tata
Malo ispod Kanade

Član broj: 1958
Poruke: 3906
199.171.112.*



+6 Profil

icon Re: Da li se isplati?07.01.2002. u 20:30 - pre 240 meseci
Isplati se!!!

A sto se tice C#, on je lep, ali spor, bas kao i Java. Mislim da mu je primena na server-side.
 
Odgovor na temu

MAD-MAX
Marko Mitic

Član broj: 351
Poruke: 1060
*.jugo-trade.com.

Jabber: MAD-MAX@jabber.com
ICQ: 65811355


Profil

icon Re: Da li se isplati?07.01.2002. u 23:19 - pre 240 meseci
Ma nemoj.
A po cemu je on to tako lep ? I odakle ti to da je spor? Je si li ga probao i ako jesi sta si to radio da to ustanovis?
A inace je vrseno ispitivanje (mislim da sam to citao na ZDNet-u) gde se kaze da je J2EE (znaci Java) za sada popularniji kod kompnija koje planiraju da koriste, da tako kazem, web servise ali da je .NET (odnosno C#) mnogo brzi! I navodi se i to da je J2EE popularniji mozda zbog toga sto je on i sada dostupan za razliku od .NET tehnologije.
I nije C#-u primena SAMO na server-side!
"If you do what you always did! - You will get what you always got!"
 
Odgovor na temu

Dragi Tata
Malo ispod Kanade

Član broj: 1958
Poruke: 3906
199.171.112.*



+6 Profil

icon Re: Da li se isplati?07.01.2002. u 23:42 - pre 240 meseci
Probao sam ga, testirao sam ga, isao sam na dve Misrosoftov-e prezentacije, dakle ne govorim napamet. Jedino sto mogu da kazem je da ce brzina u Release verziji MOZDA biti malo bolja.
 
Odgovor na temu

somikayu

Član broj: 416
Poruke: 26
*.verat.net

Sajt: www.beomilenijum.co.yu


Profil

icon Re: Da li se isplati?25.01.2002. u 00:52 - pre 240 meseci
Citat:
Dragi Tata:
Probao sam ga, testirao sam ga, isao sam na dve Misrosoftov-e prezentacije, dakle ne govorim napamet. Jedino sto mogu da kazem je da ce brzina u Release verziji MOZDA biti malo bolja.

da vas pitam C# nije=C++ i C# je laksi koliko sam ja razumeo od C++.....
ja bih hteo da ucim C++......mislim imam neke knjige i zamara me ono citanje ali na primer pravio sam sam neke imenike i digitrone ( tek sam poceo da ucim...i naravno upisacu i neki kurs, a kasnije i MCSE Programing..)e ovako ja imam vremena do kraja 4 godine a sada sam treca i da li cu ja nauciti taj famozni C++ za nekih znaci racunajmo 1 godinu dana i posle tolikih kurseva na koje sam namreio da idem( obican C++ i posle MCSE) jer nemam nikakvih iskustava u programiranju, znaci da nisam radio ni u jednom programskom jeziku......pa da li je bolje da ucim C++ ili Visual....mada cu u svakom slucaju ma sta god ucio najverovatnije ici na MCSE to sam bas odlucio..............i STA JA DA RADIM?????? mada sam vec uzeo neke knjige za C++:
C++ za 21 dan i C/C++ vodic za programere i kao nesto sam krenuo da radim........i da li da nastavljam ili da se prebacim na VIsual posto kazete da je toliko laksi ............UNAPRED HVALA?!
 
Odgovor na temu

Ivan Tanasic
BGD-SRBIJA

Član broj: 220
Poruke: 965
*.verat.net

Jabber: Autoexes@jabber.sk
ICQ: 129145438


Profil

icon Re: Da li se isplati?25.01.2002. u 09:43 - pre 240 meseci
Kad su rekli laksi nisu mislili na visual c++ vec na visual basic, i njima je samo srodna prva rec u imenu i kompanija odakle poticu :D


Ivan Tanasic - Autoexes

>cd pub
>more beer
 
Odgovor na temu

leka
Dejan Lekić
senior software engineer, 3Developers
Ltd.
London, UK

Član broj: 234
Poruke: 2534
*.racasse.se

Sajt: dejan.lekic.org


+2 Profil

icon Re: Da li se isplati?25.01.2002. u 13:22 - pre 240 meseci

Pa pazi kad je programiranje za Windows u pitanju C++ je superioran - ne treba nista vise reci... Ja sam licno programirao u VisualBASIC-u, i smatram da je VB super jezik, ali C++ coveka priblizuje C-u, sto znaci daje mu mogucnost da programira i na visem i na nizem nivou. (Ovde ne mislim dobro ili lose, vec kad kazem "programiranje na niskom nivou" mislim na programiranje koje je blize masini - tu se misli na sistemsko programiranje naravno).

Dejan Lekic
software engineer, MySQL/PgSQL DBA, sysadmin
 
Odgovor na temu

somikayu

Član broj: 416
Poruke: 26
*.verat.net

Sajt: www.beomilenijum.co.yu


Profil

icon Re: Da li se isplati?26.01.2002. u 00:31 - pre 240 meseci
Citat:
autoexes:
Kad su rekli laksi nisu mislili na visual c++ vec na visual basic, i njima je samo srodna prva rec u imenu i kompanija odakle poticu



Brate hvala ti sto si mi rekao nisam znao................stvarno!!
ali jeste da ja jesam pogresio sto nisam napisao VISUAL BASIC ali nisam znao da neko ko radi u nekom programskom jeziku moze da protumaci onaj moj text na takav nacin na koji si ti.........ali nije bitno.......ok
i meni niko nista nerece...........u vezi toga sta je bolje ako nemas iskustva
C++ ili VISUAL ""BASIC""
 
Odgovor na temu

ouros
Seattle, WA

Član broj: 342
Poruke: 275
*.uv2a.csupomona.edu

ICQ: 83493423


Profil

icon Re: Da li se isplati?27.01.2002. u 04:41 - pre 240 meseci
Citat:
somikayu:
Citat:
autoexes:
Kad su rekli laksi nisu mislili na visual c++ vec na visual basic, i njima je samo srodna prva rec u imenu i kompanija odakle poticu :D



Brate hvala ti sto si mi rekao nisam znao................stvarno!!
ali jeste da ja jesam pogresio sto nisam napisao VISUAL BASIC ali nisam znao da neko ko radi u nekom programskom jeziku moze da protumaci onaj moj text na takav nacin na koji si ti.........ali nije bitno.......ok
i meni niko nista nerece...........u vezi toga sta je bolje ako nemas iskustva
C++ ili VISUAL ""BASIC"" :)


Pa evo ja da ti odgovorim. U petak je na mom univerzitetu bio Engineering Hi-Tech Job Fair gde su bile firme tipa JPL, TRW, Ration, Boeing, Teradyn, Agilent Technologies, Conexant .... i sve one koje traze programere (software engineering) traze ti da znas C++ i po mogustvu Unix/Linux. Ovo je bila dobitna kombinacija. Ko to zna, na konju je.
Eto to ti je sto se zapada tice, pa ti vidi sta se vise isplati :)

Pozdrav
Uros
 
Odgovor na temu

markolazarevic
Gornji Milanovac

Član broj: 35574
Poruke: 943
*.absolutok.net.



+5 Profil

icon Re: Da li se isplati?18.01.2005. u 23:34 - pre 204 meseci
Stvarno da li se isplati :):):)

P.S. Obratiti paznju na datume postova!
 
Odgovor na temu

slavkot

Član broj: 18657
Poruke: 166
*.teol.net.



Profil

icon Re: Da li se isplati?19.01.2005. u 12:35 - pre 204 meseci
Najbolje je pitati Peru da li mu se isplatilo
 
Odgovor na temu

vladab
Vladimir Bašanović
Beograd

Član broj: 9512
Poruke: 498
*.etf.bg.ac.yu.



Profil

icon Re: Da li se isplati?20.01.2005. u 09:14 - pre 204 meseci
Pero, javi sta si uradio! :O)
 
Odgovor na temu

[es] :: C/C++ programiranje :: Da li se isplati?

[ Pregleda: 6846 | Odgovora: 17 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.