pre neki dan sam promenio staru opremu na linku od 9km (Bullet M5 i NanoBeam M5) i stavio dva Rocket ac-a i dve voltplus dualpolar antene P5524P2. Rezultati su porazavajuci. Sa starom opremom sam imao 3x stabilniji link i bolji protok nego sad sa Rocket-ima.
Naime, odmah pri postavljanju imao sam protok izmedju njih 4/4 Mbit/s, a signal -71db. Posle nekih stelovanja, pomeranja frekvencije i channel width-a uspeo sam da provucem 100/100 Mbit/s izmedju njih (u duplexu). Medjutim, na celoj trasi kada izmerim duplex protok jedva da radi 25/10 Mbit/s.
Jutros sam vrsio jos neka podesavanja i uspeo sam da izvucem na celoj trasi 180/80 u duplexu. Ali, sednem veceras da ponovo izmerim protok kad ono izmedju ova dva Rocket-a jedva 8/8 u duplexu. Ne znam koliko je to trajalo ali kasnije se vratilo u normalu, oko 90/90 u duplexu.
Da napomenem, prvu trasu drze isto Rocket ac na 15km kod kojih ima protok 200/200 u duplexu.
Ima li neko ideju o cemu se radi i sta jos da pokusam? Mozda je neki Rocket neispravan?
Unapred hvala.
qq meni, ja da sam normalan pored vas bih poludeo!
Tek sad znam koliko ne znam...
Tek sad znam koliko ne znam...