Imam par pitanja. Biću kao i obično, malo opširniji sa opisivanjem kako biste u potpunosti razumeli ono što mi treba.
Trenutno je za par nekih sajtova zakupljen po neki hosting na nekom meni nepoznatom osna-solutions provajderu.
Standardno uz taj hosting ide i po nekoliko mail adresa, vezano za taj domen.
E sad... u jednom slučaju zbog nekog ograničenja od 4GB po mailbox-u doslo se na ideju da se ti mailbox-ovi migriraju na eunet. Takva je zelja poslodavca.
Na eunetu postoje neki exchange paketi od nesto manje od 5E po osobi.
1. Na koji način se vrši ovakva migracija? U pitanju je oko 20GB za 4 mailbox-a.
2. Kad se izvrši migracija, pretpostavljam da nije problem oko strukture raznih custom "foldera" za koje je moguće da su korisnici napravili. Ali me interesuje, u slučaju da imaju neke "team event-e" u kalendaru, da li bi i to bilo migrirano?
4. Kad se uspešno izvrši kompletna migracija, recimo da klijent ima podešen account i na mobilnom telefonu, da li mora naknadno da podešava telefon, ili će sve normalno funkcionisati kao i do sada?
5. i možda najbitnije pitanje, da li postoji mogućnost da se samo jedan mail account prebaci na neki drugi server, a da zadrži isti domain? Kapiram da sajt moze da bude na jednom hostingu i podesen a record za domain ka tom serveru, a mail da bude na nekom drugom serveru i podesen mx record za taj domen ka nekom drugom serveru. Ali recimo neki sajt
www.firma.com ima 5 registrovanih mail-ova,
[email protected],
[email protected] i sl... Da li samo
[email protected] može da se odvoji na neki drugi hosting i da i dalje ostane
[email protected], dok svi ostali mailboxovi da ostanu na starom serveru?