Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Sajt u HTML5 i implementacija slajdera

[es] :: Web dizajn i CSS :: Sajt u HTML5 i implementacija slajdera

[ Pregleda: 4298 | Odgovora: 6 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

srdjan777

Član broj: 19505
Poruke: 69
*.adsl.highway.telekom.at.



Profil

icon Sajt u HTML5 i implementacija slajdera20.03.2015. u 18:17 - pre 88 meseci
Pozdrav svima!


Radi se o sajtu jedne volonterske organizacije koja ne može sebi da priušti plaćanje web majstora, te sam se ja (sa nešto malo iskustva) angažovao oko prepravljanja jednog templejta koji želimo da prilagodimo za naš sajt.
Do sada je sve išlo kako treba, međutim sada se pojavio problem. Naime, sajt ima dosta rubrika (stranica) i na vrhu svake rubrike treba da stoji slajder u kome će se izmenjivati najave 4 događaja. Ja ću po potrebi menjati tekstove i slike za te najave. E sada, da ne bih morao na svakoj stranici posebno svaki put da ubacujem tekst i slike, da li je moguće taj slajder snimiti kao fajl koji ću ja menjati, a on će se na svaku stranicu automatski pozivati?

Radi se o sledećem slajderu:

Code:

<div id="slider"><img src="images/najave/najava-1.png" alt="" title="&lt;div class='banner'&gt;&lt;span class='h1'&gt;Budući događaj 1 &lt;/span&gt;&lt;br /&gt;&lt;span class='h2'&gt;kratka najava&lt;/span&gt;&lt;p&gt;prvih nekoliko rečenica &lt;/p&gt;&lt;a href='#'&gt;opširnije&lt;/a&gt;&lt;/div&gt;"/>
                    <img src="images/najave/najava-2.png" alt="" title="&lt;div class='banner'&gt;&lt;span class='h1'&gt;Budući događaj 2&lt;/span&gt;&lt;br /&gt;&lt;span class='h2'&gt;kratka najava&lt;/span&gt;&lt;p&gt;prvih nekoliko rečenica &lt;/p&gt;&lt;a href='#'&gt;opširnije&lt;/a&gt;&lt;/div&gt;"/>
                    <img src="images/najave/najava-3.png" alt="" title="&lt;div class='banner'&gt;&lt;span class='h1'&gt;Budući događaj 3&lt;/span&gt;&lt;br /&gt;&lt;span class='h2'&gt;kratka najava&lt;/span&gt;&lt;p&gt;prvih nekoliko rečenica &lt;/p&gt;&lt;a href='#'&gt;opširnije&lt;/a&gt;&lt;/div&gt;"/>
                <img src="images/najave/najava-4.png" alt="" height="354" title="&lt;div class='banner'&gt;&lt;span class='h1'&gt;Budući događaj 4&lt;/span&gt;&lt;br /&gt;&lt;span class='h2'&gt;kratka najava&lt;/span&gt;&lt;p&gt;prvih nekoliko rečenica &lt;/p&gt;&lt;a href='#'&gt;opširnije&lt;/a&gt;&lt;/div&gt;"/></div>


Nadam se da razumete pitanje i hvala unapred na trudu da nam pomognete!
 
Odgovor na temu

mjanjic
Šikagou

Član broj: 187539
Poruke: 2477



+654 Profil

icon Re: Sajt u HTML5 i implementacija slajdera20.03.2015. u 20:37 - pre 88 meseci
Može pomoću PHP da ti automatski čita slajdove iz nekog direktorijuma, ali je još lakše da ti se cela sekcija sa slajderom učita u HTML stranu, što je moguće na više načina, Server Side Include, PHP ili skripta u nekom drugom serverskom jeziku.

Za Server Side Include je potrebno da server bude konfigurisan da podržava tu opciju, pa bolje zaobiđi da kasnije ne budeš imao problema (admin nešto promeni i odjednom ti to ne radi).


Najlakše ti je uraditi sa PHP (ali bi ekstenzije HTML strana morale da budu .php), npr. na mestu gde je slajder staviš:
Code:
< ?php include 'slider.php'; ?>

a sav kod za slajder stavi u slider.php


Naravno, da bi proverio na lokalnom računaru kako radi, moraš koristiti neki lokalni Web server, npr. XAMPP.
Blessed are those who can laugh at themselves, for they shall never cease to be amused.
 
Odgovor na temu

Jbyn4e

Član broj: 422
Poruke: 6049
95.180.71.*



+256 Profil

icon Re: Sajt u HTML5 i implementacija slajdera21.03.2015. u 07:15 - pre 88 meseci
Možda pomoću iframe?
http://www.littlewebhut.com/articles/html_iframe_example/
Kad sve ostalo zakaže, pročitaj uputstvo...
 
Odgovor na temu

srdjan777

Član broj: 19505
Poruke: 69
*.adsl.highway.telekom.at.



Profil

icon Re: Sajt u HTML5 i implementacija slajdera21.03.2015. u 09:19 - pre 88 meseci
Citat:
mjanjic:
Može pomoću PHP da ti automatski čita slajdove iz nekog direktorijuma, ali je još lakše da ti se cela sekcija sa slajderom učita u HTML stranu, što je moguće na više načina, Server Side Include, PHP ili skripta u nekom drugom serverskom jeziku.

Za Server Side Include je potrebno da server bude konfigurisan da podržava tu opciju, pa bolje zaobiđi da kasnije ne budeš imao problema (admin nešto promeni i odjednom ti to ne radi).


Najlakše ti je uraditi sa PHP (ali bi ekstenzije HTML strana morale da budu .php), npr. na mestu gde je slajder staviš:
Code:
< ?php include 'slider.php'; ?>

a sav kod za slajder stavi u slider.php


Naravno, da bi proverio na lokalnom računaru kako radi, moraš koristiti neki lokalni Web server, npr. XAMPP.



Probao ovo, suviše mi je komplikovano :-( Znao sam :-)
Najjednostavnije bi mi bilo kada bi ostalo u html-u, jer ja tu stranicu obrađujem u Dreamviewer-u i u njemu se solidno snalazim.
Moraću da tražim neko drugo rešenje ili da na kraju ipak platimo nekome da nam to uradi kako treba :-(

Hvala u svakom slučaju,
srdačan pozdrav
 
Odgovor na temu

miloskec
freelancer
internet
zrenjanin

Član broj: 309432
Poruke: 26
*.dynamic.isp.telekom.rs.



+6 Profil

icon Re: Sajt u HTML5 i implementacija slajdera21.03.2015. u 14:40 - pre 88 meseci
HTML + jquery pa kombinuj i igraj se...
Pogledaj ovaj link: http://api.jquery.com/load/

U svakom slučaju bolje je platiti profesionalca da to uradi nego se igrati na netu... Desi se da uvek nešto treba da se izmeni i doradi, poboljša... a ako nisi pro izgubićeš mnogo više vremena nego što ćeš dobiti u uštedi u budžetu. Ako ti je to pak hobi... uživaj
 
Odgovor na temu

srdjan777

Član broj: 19505
Poruke: 69
*.adsl.highway.telekom.at.



Profil

icon Re: Sajt u HTML5 i implementacija slajdera21.03.2015. u 18:18 - pre 88 meseci
A da li bi neko od vas poznavalaca ovih stvari odradio neku jednostavnu skriptu koja bi služila za dodavanje novih tekstova, naravno uz novčanu nadoknadu?

Pozz
 
Odgovor na temu

dezzareo
dragan zaric
web developer
http://dezareo.me

Član broj: 321636
Poruke: 4
*.static.isp.telekom.rs.

Sajt: dezareo.me


+1 Profil

icon Re: Sajt u HTML5 i implementacija slajdera08.04.2015. u 07:00 - pre 87 meseci
E bre Srdjane, kucaj na youtube-u pojam "how to import jquery slider into web page" ili nesto tako slicno i uradi slider.

Potrudi se malo. PHP ne sluzi za izradu slidera vec JavaScript ili jQuery zato sto se izvrsava direktno u browseru i ne trazi php okruzenje.

Ajde potrudi se malo, nije to neka "matematika".

pozdrav
 
Odgovor na temu

[es] :: Web dizajn i CSS :: Sajt u HTML5 i implementacija slajdera

[ Pregleda: 4298 | Odgovora: 6 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.