Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Problem kod pokretanja emulatora - android aplikacija

[es] :: Java :: Problem kod pokretanja emulatora - android aplikacija

[ Pregleda: 4723 | Odgovora: 16 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

Dejan tf
student, Fakultet tehnickih nauka Cacak

Član broj: 307010
Poruke: 97
*.dynamic.sbb.rs.



+2 Profil

icon Problem kod pokretanja emulatora - android aplikacija15.03.2015. u 17:13 - pre 90 meseci
Ljudi pomozaite, nmg. da pokrenem apliakciju android.

Non-stop dobijam poruku o gresci :

[2015-03-15 18:01:08 - Test] Failed to install Test.apk on device 'emulator-5554!
[2015-03-15 18:01:08 - Test] (null)
[2015-03-15 18:01:09 - Test] Launch canceled!.




Pokusavao sam u DDMS da ADBConnection time out stavim sa 5000 na 10000 (ms).. u DDMS sam jos pokusavao Reset adb, clone projekat, resetujem eclipsu, ali ne pomaze.

Poksavao sam da pravim novi emulator.
 
Odgovor na temu

nekicneko99
Programer - ucenik
ETS Mihajlo Pupin
Novi Sad Srbija

Član broj: 323579
Poruke: 108
*.dynamic.sbb.rs.



Profil

icon Re: Problem kod pokretanja emulatora - android aplikacija15.03.2015. u 19:40 - pre 90 meseci
Jesi probao da pokrenes emulator bez eclipse-a, samo emulator?
 
Odgovor na temu

Dejan tf
student, Fakultet tehnickih nauka Cacak

Član broj: 307010
Poruke: 97
*.dynamic.sbb.rs.



+2 Profil

icon Re: Problem kod pokretanja emulatora - android aplikacija15.03.2015. u 20:12 - pre 90 meseci
Evo sada sam pokrenuo Avd menager, ne javlja nikakvu gresku, iskucao sam sms,usao sam u galeriju.. medjutim u okviru mi se pojavi na trenutak nekekva crvena linija..
 
Odgovor na temu

Dejan tf
student, Fakultet tehnickih nauka Cacak

Član broj: 307010
Poruke: 97
*.dynamic.sbb.rs.



+2 Profil

icon Re: Problem kod pokretanja emulatora - android aplikacija15.03.2015. u 20:26 - pre 90 meseci
Hvala puno na odgovoru, postavljao sam u vezi androida jos pitanja medjutim samo si se ti javio..
 
Odgovor na temu

Dejan tf
student, Fakultet tehnickih nauka Cacak

Član broj: 307010
Poruke: 97
*.dynamic.sbb.rs.



+2 Profil

icon Re: Problem kod pokretanja emulatora - android aplikacija15.03.2015. u 20:45 - pre 90 meseci
Medjutim kada pokusavam da nesto ispisem na ekran, on mi zaista ispise ali u logcetu mi javlja sledecu gresku:

03-15 21:44:10.414: E/memtrack(1753): Couldn't load memtrack module (No such file or directory)
03-15 21:44:10.416: E/android.os.Debug(1753): failed to load memtrack module: -2
 
Odgovor na temu

nekicneko99
Programer - ucenik
ETS Mihajlo Pupin
Novi Sad Srbija

Član broj: 323579
Poruke: 108
*.dynamic.sbb.rs.



Profil

icon Re: Problem kod pokretanja emulatora - android aplikacija16.03.2015. u 11:41 - pre 90 meseci
Jel' mozes okaciti kod, da vidim sta si tacno uradio.
Vidi da li ovo pomaze:
http://stackoverflow.com/quest...d-memtrack-module-logcat-error
 
Odgovor na temu

Dejan tf
student, Fakultet tehnickih nauka Cacak

Član broj: 307010
Poruke: 97
*.dynamic.sbb.rs.



+2 Profil

icon Re: Problem kod pokretanja emulatora - android aplikacija16.03.2015. u 12:01 - pre 90 meseci
Ovako sa ovog sajta sam skinuo drajver, postavio ga u folder libs.

Dosao na folder libs uradio Add build path.

Kod Test.java : (baza je pod linuxom zato je upitanju ovakva putanja)

Code:
protected void onCreate(Bundle savedInstanceState) {
        super.onCreate(savedInstanceState);
        setContentView(R.layout.activity_main);
        tx=(TextView) findViewById(R.id.txtV);

        try
        {
        
            
            //regitsracija drajvera
            Class.forName("org.firebirdsql.jdbc.FBDriver");
        
            
           
            //konekcioni string
            String sCon = "jdbc:firebirdsql://192.xxx.xx.xx:3050/var/xxx/xxx/xxx.FDB";
            @SuppressWarnings("unused")
            Connection con = DriverManager.getConnection(sCon, "d", "a");
       
  tx.setText("KONEKTOVAO SAM SE");
            
           
            
            
            
        }catch(Exception ex)
       {
               
            tx.setText("nisam se konektovao");

}


AndroidManifest.xml:

Code:

<?xml version="1.0" encoding="utf-8"?>
<manifest xmlns:android="http://schemas.android.com/apk/res/android"
    package="com.example.t"
    android:versionCode="1"
    android:versionName="1.0" >

    <uses-sdk
        android:minSdkVersion="8"
        android:targetSdkVersion="22" />
    <uses-permission  android:name="android.permission.INTERNET"/>

    <application
        android:allowBackup="true"
        android:icon="@drawable/ic_launcher"
        android:label="@string/app_name"
        android:theme="@style/AppTheme" >
        <activity
            android:name=".MainActivity"
            android:label="@string/app_name" >
            <intent-filter>
                <action android:name="android.intent.action.MAIN" />

                <category android:name="android.intent.category.LAUNCHER" />
            </intent-filter>
        </activity>
    </application>

</manifest>



activity_main.xml
Code:

<RelativeLayout xmlns:android="http://schemas.android.com/apk/res/android"
    xmlns:tools="http://schemas.android.com/tools"
    android:layout_width="match_parent"
    android:layout_height="match_parent"
    android:paddingBottom="@dimen/activity_vertical_margin"
    android:paddingLeft="@dimen/activity_horizontal_margin"
    android:paddingRight="@dimen/activity_horizontal_margin"
    android:paddingTop="@dimen/activity_vertical_margin"
    tools:context="com.example.t.MainActivity" >

    <TextView
        android:id="@+id/txtV"
        android:layout_width="wrap_content"
        android:layout_height="wrap_content"
        android:text=" " />

</RelativeLayout>

 
Odgovor na temu

Dejan tf
student, Fakultet tehnickih nauka Cacak

Član broj: 307010
Poruke: 97
*.dynamic.sbb.rs.



+2 Profil

icon Re: Problem kod pokretanja emulatora - android aplikacija16.03.2015. u 12:03 - pre 90 meseci
Stim sto se meni na ekran ispise :

Code:
  tx.setText("nisam se konektovao");

Ali u Logcetu dobijam gresku:

E/memtrack(1753): Couldn't load memtrack module (No such file or directory)
E/android.os.Debug(1753): failed to load memtrack module: -2
 
Odgovor na temu

Dejan tf
student, Fakultet tehnickih nauka Cacak

Član broj: 307010
Poruke: 97
*.dynamic.sbb.rs.



+2 Profil

icon Re: Problem kod pokretanja emulatora - android aplikacija16.03.2015. u 12:17 - pre 90 meseci
03-16 13:03:45.691: E/memtrack(1458): Couldn't load memtrack module (No such file or directory)
03-16 13:03:45.691: E/android.os.Debug(1458): failed to load memtrack module: -2
03-16 13:03:48.500: E/InputDispatcher(351): channel '20febfbe com.example.t/com.example.t.MainActivity (server)' ~ Channel is unrecoverably broken and will be disposed!
03-16 13:03:49.497: E/RemoteController(548): Cannot set synchronization mode on an unregistered RemoteController

Ovo je najnovija greska..
 
Odgovor na temu

nekicneko99
Programer - ucenik
ETS Mihajlo Pupin
Novi Sad Srbija

Član broj: 323579
Poruke: 108
*.dynamic.sbb.rs.



Profil

icon Re: Problem kod pokretanja emulatora - android aplikacija16.03.2015. u 19:53 - pre 90 meseci
Znaci, na ekranu ti ispise nisam se konektovao?

Da li si siguran da su dobri ip andresa, port, putanja?

Kakva je to baza?

Da li je dobro podesen sever, sta je na portu 3050?

Probaj bez onoga /var, databaseRoot/xxx.FDB?

Nisam nikad' sa ovom ".FDB" bazom radio.
 
Odgovor na temu

Dejan tf
student, Fakultet tehnickih nauka Cacak

Član broj: 307010
Poruke: 97
*.dynamic.sbb.rs.



+2 Profil

icon Re: Problem kod pokretanja emulatora - android aplikacija16.03.2015. u 20:36 - pre 90 meseci
Siguran sam u putanje,ip, port..zato sto u javi konzolna aplikacija ispise mi podatke isti konekcijoni string sve isto. Upitanju je firebird baza..
Mislim da je problem u nekoj putanji.
Nasao sam na ovom linku:
https://bbs.archlinux.org/viewtopic.php?id=92550
treba podesiti CLASSPATH ali nzm gde, verovato odvlaci taj konekcioni string na neku drugu putanju.

Svrha ove aplikacije da se ulogujem, vidim lager listu arikala, kolicine i posaljem poadatke(odnosno odredjenu kolicinu za odrdjeni artikal nazad u bazu) .
 
Odgovor na temu

Dejan tf
student, Fakultet tehnickih nauka Cacak

Član broj: 307010
Poruke: 97
*.dynamic.sbb.rs.



+2 Profil

icon Re: Problem kod pokretanja emulatora - android aplikacija16.03.2015. u 20:39 - pre 90 meseci

Kada postavim :

Log.e("Nisam se konektovao",e.getMessage());
ispisuje mi sledece:

03-16 21:37:53.606: E/Nisam se konektovao(1537): Communications link failure
03-16 21:37:53.606: E/Nisam se konektovao(1537): The last packet sent successfully to the server was 0 milliseconds ago.
The driver has not received any packets from the server.

 
Odgovor na temu

dule_ns
Novi Sad

Član broj: 123863
Poruke: 257
194.247.212.*



+686 Profil

icon Re: Problem kod pokretanja emulatora - android aplikacija17.03.2015. u 10:21 - pre 90 meseci
@Dejan tf

Dejane, nemam baš mnogo iskustva sa androidom ali mi se čini da imaš grešku u dizajnu. Naime, jedina baza sa kojom android aplikacija treba da komunicira direktno je baza na samom uređaju. Ukoliko treba da pristupaš bazi koja se nalazi negde drugde deluje mi da je mnogo bolje da napraviš serversku aplikaciju koja komunicira sa tom bazom, a u svom androidu napraviš klijenta koji komunicira sa tim serverom (koji protokol koristi komunikacija client - server je na tebi).

[Ovu poruku je menjao dule_ns dana 17.03.2015. u 11:32 GMT+1]
 
Odgovor na temu

Dejan tf
student, Fakultet tehnickih nauka Cacak

Član broj: 307010
Poruke: 97
*.dynamic.sbb.rs.



+2 Profil

icon Re: Problem kod pokretanja emulatora - android aplikacija17.03.2015. u 10:50 - pre 90 meseci
Hvala na odgovoru,

I ja sam na masteru radio android, neku manju aplikaciju sam napravio, ali to nije dovoljo, posle toga se opste nisam bavio androidom vec 2 godine, tako da imam malih probema. Ovo je aplikacija koju je potrebno da uradim na poslu, za komerciju, trebovanje robe, prikaz restriktivnog lagera itd..
 
Odgovor na temu

dule_ns
Novi Sad

Član broj: 123863
Poruke: 257
194.247.212.*



+686 Profil

icon Re: Problem kod pokretanja emulatora - android aplikacija17.03.2015. u 10:54 - pre 90 meseci
Jesi li probao da se sa uređaja telnetuješ na taj ip i port?
 
Odgovor na temu

Dejan tf
student, Fakultet tehnickih nauka Cacak

Član broj: 307010
Poruke: 97
*.dynamic.sbb.rs.



+2 Profil

icon Re: Problem kod pokretanja emulatora - android aplikacija17.03.2015. u 11:45 - pre 90 meseci
Proradilo je..na sledecoj lokaciji skinite projekat, importujte. Promenite putanje, prilagodite ih vama. I to radi.

https://sourceforge.net/projects/androidjaybird/files/.

Pravio sam aplikaicju za pingovanje, bacao mi je izuzetak.

 
Odgovor na temu

Dejan tf
student, Fakultet tehnickih nauka Cacak

Član broj: 307010
Poruke: 97
*.dynamic.sbb.rs.



+2 Profil

icon Re: Problem kod pokretanja emulatora - android aplikacija19.03.2015. u 09:56 - pre 90 meseci
Imam jos jedno pitanje:
Kada zelim da upisem neke podatke u listu, sve odradim po meni kako treba, klikom na dugme mi se pojavi lista ali nikakvi podaci se ne upisu, nejavlja mi nikakvu gresku:
Upit je poslat, metoda ga prima kao parametar..Ispise mi sledeci deo, Log.e("Sve je dobro ","SUPER" );
Code:




    public void upitSQL(String upitS) {
        // TODO Auto-generated method stub
        
        ResultSet reset=null;
        Statement st=null;
        
        try{
         st =konekcija.createStatement();
        reset = st.executeQuery(upitS);
        
        List<Map<String ,String>>data=null;
        
        data=new ArrayList<Map<String,String>>();
        
        while(reset.next())
        {
            
            
            Map<String,String> podaci= new HashMap<String,String>();
            podaci.put("SIF",reset.getString("SIF"));
            podaci.put("NAZIV", reset.getString("NAZIV"));
            data.add(podaci);
            
           
        }
        
        String[] ime={"A","B"};
        int[] povzivanje={R.id.txt_naslov,R.id.txt_pocetak};
        //sa=new SimpleAdapter(this, data, R.layout.model, ime, povzivanje);
        sa=new SimpleAdapter(MainActivity.this,data,R.layout.model,ime,povzivanje);
        
        prikaz.setAdapter(sa);
        Log.e("Sve je dobro ","SUPER" );
        }catch(SQLException se)
        {
            Log.e("Nije dobar sql", se.getMessage());
        }catch(Exception e)
        
        {
       Log.e("NIJE DOBRO" ,   e.getMessage());    
            
        }

 
Odgovor na temu

[es] :: Java :: Problem kod pokretanja emulatora - android aplikacija

[ Pregleda: 4723 | Odgovora: 16 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.